Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj maminky, učím dvojčátka na nočník, vysazuji je ráno po vzbuzení pak po ještě po snídani, po obědě a po odpoledním spaním. Máte někdo zkušenost s plenkami z dm na učení, Pull-Ups treninkové? Holkám bude 2 roky v říjnu, prostě to zkouším. Je to tedy náročné, protože jedna mi furt nočník vylejvá, když se vyčůrá ![]()
Za mně zkoušet s klasickýma a obyčejné kalhoty a prát a prát. Holka mi je vždycky rozervala po straně, takže už byla k ničemu. A je to docela drahý oproti normálním. Jinak jsou holčičky šikulky a ty taky s dvojčatama.
Ani jedna z mých holek (věk 25m a druhá byla menší 17m) nepochopili že to mají stahovat dolů, snažili se to prostě odepnout jako normální plenku a tím pádem to roztrhali.
@markytk holčičky jsou šikovnější než kluci. V necelých dvou letech jsou dobré. Naši kluci začali ve dvou a půl letech. Je teplo tak nejdřív chodili bez plíny nahatí, to šlo, ale když se jím oblečou kalhoty tak jsou nehody. Musíme být trpěliví, až na to sami příjdou. Ale zase jsou šikovní odpoledne spí bez plíny a zatím žádná nehoda. Na noc plínku mají.
Taky nepoužíváme žádné učicí pleny, můj názor je ten, že je to pořád plína a nenutí je to jít na nočník.
@markytk Ahoj, mne se prave tyhle plenky z DM osvedcily. Jsou super hlavne na noc, kdy jsem si ještě nebyla jista, jestli stihne doběhnout na zachod. U dcery je budu davat taky az na to prijde cas…
Používala jsem u dcerky a spokojenost. Zvlášť ze začátku, když jsme chodili ven a chtělo se ji čůrat, tak jsem ji ty plenky jen stáhla dolů a bylo. Neměla jsem žádnou práci s odlepováním pap. plínky a nasazováním. U syna je budu používat taky.
Moje to vždy brala za plenu a pustila to tam. Takže za mě, je to pohodlný na nandávání, ale efekt pro dítě žádný. Prostě věděla, že má plínu a neřekla si. Bez ní si říkala. Vím to bezpečně, protože moje dítě má vždy něco extra a dokonce byla dříve bez pleny na noc (vzala jsem i přes to, že byla ráno mokrá, právě když věděla, že jí má, tak to pustila) než bez pleny na ven (měla prostě blok čůrat venku)
@missah Zatím jen zkouším, bude to na dlouho. Teď zas sedí a jedna se vyčůrala a i bodíčko nějak se jí tam připletlo, no nevím zda jsem šikovná. Prej se má vysazovat už když dítě sedí, nevím myslím si že je to brzo, to dítě ani neví co to je nočník.
@markytk píše:
@missah Zatím jen zkouším, bude to na dlouho. Teď zas sedí a jedna se vyčůrala a i bodíčko nějak se jí tam připletlo, no nevím zda jsem šikovná. Prej se má vysazovat už když dítě sedí, nevím myslím si že je to brzo, to dítě ani neví co to je nočník.
To je podle me nesmysl… Prvne to musí pochopit mozek..u tak malych deti, které sotva sedi, to tak ještě nefunguje. To, ze se vycuraji na nocnik je nahoda…