Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dobrý den, doporučili by ste mi prosím plenky ze 100 % přírodního materiálu?
Používáme Moltex, ale nedají se skoro nikde sehnat, natož nějaké velké balení, kdyby ste měli nějakou radu kde je sehnat v packu, budu ráda!
Moltex mají skladem na všech možných eshopech. Btw definuj „přírodní materiál“.
Co je přírodní materiál? Ropa je taky přírodní ![]()
U těch jednorázovek bývají nejkritičtější místa asi nepropustná vrstva, lepidlo a pak lepítka. Tak jestli jde o to, zda řešíš jen to, co je v kontaktu s kůží (chlorem nebělených už je dneska hromada značek) nebo zda minimalizovat zatížení přírody a budeš řešit i ta lepítka.
@bublinek také mě to napadlo, ale abych prala každý den pouze 10 + plen v pračce mi přijde dost neekologické, nějaké už jsem měla a v ruce to není umýté tak, jako v pračce
@Zumpa to sice ano cca na 5, ale ne všude jsou za 1. skladem a za 2. nemají například přímo typ co já potřebuji. Hlavně sem je zmiňovala pouze pro to, kdyby je někdo užíval také a měl nějakou například zahraniční stránku, kde se dají koupit v ekonomickém balení.
Ja pouzivala tyto a spokojenost
https://www.emimino.cz/…indeln-mini/
https://www.emimino.cz/…plenky-maxi/
Popis výrobku
Klimaticky neutrální produkt – následně kompenzován podporou projektu ochrany klimatu
Ekologická výroba
Vnější fleece s organickou prémiovou bavlnou
Ultra tenké absorpční jádro s bio-superabsorbérem (hmotnostně vyvážené)
plenky babylove nature Gr. 4, Maxi, 8-14 kg znamená ohleduplné zacházení s přírodou, zdroji a lidmi - pro svět zítřka. Pleny obsahují přírodní a obnovitelné suroviny. K výrobě plen se používá elektřina z obnovitelných zdrojů. Obalová fólie se skládá z 50 % z recyklovaného materiálu. Pleny neobsahují chlór, pleťová mléka, parfémy a přírodní latex. Jsou hypoalergenní a kožní snášenlivost je dermatologicky potvrzena. Extra měkký vnitřní a vnější fleece je sametově jemný a příjemný k pokožce.
@adusa12 pleny nemusíš prát denně, stačí jednou za dva až tři dny. Jinak jsem před deseti lety vedle látkových používala taky Babylove Nature. Dneska už musí být hromada dalších.
Proč bys je musela prát denně? Stačí jednou za 2-3 dny a to pračku slušně zaplníš (ale nepřeplníš). Já látkovala a na dovolenou kupovala ty Babylove, oproti Moltexkám je to z hlediska ekologie spíš kompromis, ale nejsou bělené chlorem a jsou za velmi solidní cenu.
@adusa12 proc bys prala 10 plen? Naplnis pracku a vyperes, ja latkovala a prala jsem kdyz byla plna pracka
Co třeba plenky Kit&Kin? Jsou hypoalergenní, ekologické, velká část plenky je vyrobená z biologicky rozložitelného materiálu, plus zajímavost, společnost pomáhá financovat deštné pralesy, což mi třeba přijde sympatické.
Případně třeba Muumi plenky z Finska. Mají certifikát FSC a ekoznačku Nordic Swan. Taky jsou schváleny Finskou federací pro alergie, kůži a astma. A mají obrázky Mumínků, což není úplně zásadní, ale já jsem je třeba jako malá měla moc ráda ![]()