Pleny ze 100% přírodního materiálu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
86
1.4.22 18:07

Pleny ze 100% přírodního materiálu

Dobrý den, doporučili by ste mi prosím plenky ze 100 % přírodního materiálu?
Používáme Moltex, ale nedají se skoro nikde sehnat, natož nějaké velké balení, kdyby ste měli nějakou radu kde je sehnat v packu, budu ráda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
1.4.22 18:58

Mě napadla bavlna, ale taková bio-eko nejsi, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15760
1.4.22 19:13

Moltex mají skladem na všech možných eshopech. Btw definuj „přírodní materiál“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68916
1.4.22 19:29

Co je přírodní materiál? Ropa je taky přírodní :-D
U těch jednorázovek bývají nejkritičtější místa asi nepropustná vrstva, lepidlo a pak lepítka. Tak jestli jde o to, zda řešíš jen to, co je v kontaktu s kůží (chlorem nebělených už je dneska hromada značek) nebo zda minimalizovat zatížení přírody a budeš řešit i ta lepítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
1.4.22 19:34

100% přírodní materiál z obnovitelných zdrojů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
1.4.22 19:36

@bublinek také mě to napadlo, ale abych prala každý den pouze 10 + plen v pračce mi přijde dost neekologické, nějaké už jsem měla a v ruce to není umýté tak, jako v pračce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
1.4.22 19:41

@Zumpa to sice ano cca na 5, ale ne všude jsou za 1. skladem a za 2. nemají například přímo typ co já potřebuji. Hlavně sem je zmiňovala pouze pro to, kdyby je někdo užíval také a měl nějakou například zahraniční stránku, kde se dají koupit v ekonomickém balení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
1.4.22 19:59

Babylove nature

Ja pouzivala tyto a spokojenost
https://www.emimino.cz/…indeln-mini/

https://www.emimino.cz/…plenky-maxi/

Popis výrobku
Klimaticky neutrální produkt – následně kompenzován podporou projektu ochrany klimatu
Ekologická výroba
Vnější fleece s organickou prémiovou bavlnou
Ultra tenké absorpční jádro s bio-superabsorbérem (hmotnostně vyvážené)
plenky babylove nature Gr. 4, Maxi, 8-14 kg znamená ohleduplné zacházení s přírodou, zdroji a lidmi - pro svět zítřka. Pleny obsahují přírodní a obnovitelné suroviny. K výrobě plen se používá elektřina z obnovitelných zdrojů. Obalová fólie se skládá z 50 % z recyklovaného materiálu. Pleny neobsahují chlór, pleťová mléka, parfémy a přírodní latex. Jsou hypoalergenní a kožní snášenlivost je dermatologicky potvrzena. Extra měkký vnitřní a vnější fleece je sametově jemný a příjemný k pokožce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
1.4.22 20:05

@adusa12 pleny nemusíš prát denně, stačí jednou za dva až tři dny. Jinak jsem před deseti lety vedle látkových používala taky Babylove Nature. Dneska už musí být hromada dalších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68916
1.4.22 20:17

Proč bys je musela prát denně? Stačí jednou za 2-3 dny a to pračku slušně zaplníš (ale nepřeplníš). Já látkovala a na dovolenou kupovala ty Babylove, oproti Moltexkám je to z hlediska ekologie spíš kompromis, ale nejsou bělené chlorem a jsou za velmi solidní cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
1.4.22 20:43

@adusa12 proc bys prala 10 plen? Naplnis pracku a vyperes, ja latkovala a prala jsem kdyz byla plna pracka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
1.4.22 20:55

@adusa12 Jednorázové eko jsou např. Bambo pleny.

• Citovat
  • Upravit
471
1.4.22 22:07

Co třeba plenky Kit&Kin? Jsou hypoalergenní, ekologické, velká část plenky je vyrobená z biologicky rozložitelného materiálu, plus zajímavost, společnost pomáhá financovat deštné pralesy, což mi třeba přijde sympatické.

Případně třeba Muumi plenky z Finska. Mají certifikát FSC a ekoznačku Nordic Swan. Taky jsou schváleny Finskou federací pro alergie, kůži a astma. A mají obrázky Mumínků, což není úplně zásadní, ale já jsem je třeba jako malá měla moc ráda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí