Pletení, poradíte mi?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Hoa Mai jestli už se to nedá zkazit co to skusit prohnat pračkou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DeTer No, to už jsem zkusila a prd.
Při vyprání na 40 se nestalo vůbec nic a při vyprání na 60 se to trochu stáhlo, ale svetr už vůbec nedrží tvar, pružné lemy nejsou pružné, vytahaný výstřih…Jako můžu to na sebe vzít, až půjdu s košem nebo večer venčit psa, ale to je tak všechno.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DeTer No právě! A ta vlna byla tak krásná a taky docela drahá. Jako že se pleteniny z čistě přírodních materiálů trochu vytahují, nebo naopak srážejí po vyprání, s tím jsem počítala, ale zatím se mi nikdy nic takhle nezničilo. Všechno ostatní, co jsem dřív upletla, nám sedí, maximálně jsem poupravila délku rukávů.
Fakt nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai To je teda děs.
Kdyby to byla nějaká levná příze nebo směska, ale čisté merino? Tomu se ani nechce věřit…
Radu jinak nemám, asi fakt jedině fungovat na osvědčených značkách, jako je právě Drops.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai A víš co bych udělala já? Napsala bych buď prodejci, a nebo rovnou výrobci. Poslala bych jim i foto
Měli by ti poradit a je možné, že by to mohlo být bráno i jako reklamace. Někdy se firmy zachovají skvěle - zvláště zahraniční- a rovnou zasílají nový kus(y). Za to nic nedáš ![]()
Mimochodem tě moc lituju, člověk je šťastný, že to dotáhl do konce a pak toto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bersaba Já jsem právě původně vybírala z Dropsu, ale mají čisté merino jen jednobarevné, já jsem chtěla žíhané. A to Malabrigo má tak krásné barvy!
@luleå no zkusit to můžu, uvidíme. Jen mám strach, že i kdybych dostala nějakou kompenzaci, tak se mi to stane zase. Jako štve mě to, práce na tom bylo dost, ale zas je to první věc, která se mi zkazila. Ne, že bych toho upletla nějak moc, ale já, přítel i dítě máme pár kousků a všechno nosíme.
Já myslím, že jsem musela udělat něco blbě, akorát nevím co… Fakt přemýšlím, jestli jsem neměla tu přízi namočit před pletením, myslíte, že by to pomohlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero Nee, mám na pleteniny takovou síťku pro sušení naležato. Kromě toho to, že je svetr vytahaný, jsem viděla už při praní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai Já tu značku vůbec neznám, ale pohledala jsem a zírám, že je ještě dražší než Drops, to už by měla být sakra kvalita.
V uvedeném postupu žádný renonc nevidím, leda mě napadá, jestli jsi neměla moc teplou vodu - výrobce na stránkách uvádí v instrukcích praní ve studené.
A nebo se prostě uruguayská vlna nesnesla s českou vodou.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai Krásná příze, taky jsem na ni mrkla. U dropsu lze většinou kombinovat Baby merino s big delight, ale to není čistá merino, ale žíhané to je.
A co to vypárat a udělat dva nové? ![]()
- To je vtip, nevím, jak by se ta vlna zachovala, při párání se ničí, už teď má tvar… Co budu povídat zkušené pletařce.
Jsem moc zvědavá, jak sis poradila, přešla jsem od háčkování k pletení, tak by se mi tato rada určitě hodila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luleå Zjistila jsem, že tu Malabrigo přízi prodává jedna paní na Fleru, která z ní i tvoří, tak jí zkusím napsat a zeptat se, jestli by mi neporadila. Teď si pletu ještě jeden svetr z Drops Andes, což je vlna s alpacou, tak uvidím, až to dopletu a vyperu, co to udělá. Jestli se tentokrát nic nestane, tak to bylo vlnou, jestli se mi to vytahá nebo zdrcne, tak je chyba u mě.
@Bersaba Teplou vodu jsem snad neměla, sice jsem teplotu neměřila, ale byla určitě pod 30 stupňů. Já s merinem pracuju celkem často, máme pro syna vlněné plenkové kalhotky, ty se taky musí prát a pravidelně lanolinovat ve studené vodě. ![]()
Jinak ta cena trochu mate, ono to Malabrigo je v česancích, které mají dlouhý návin, takže jich spotřebuješ míň, než klasických klubíček. Mě na ten svetr stačily tři česance Malabrigo Sock, což by vyšlo daleko levněji (za předpokladu, že by se svetr povedl), než si koupit merino svert v obchodě. No ale takhle to vypadá na vyhozené peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted mam doma přízy z Německa a je super, nakupujete taky tahle ze zahranici?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano cas od casu ano, daji se pak sehnat za dobrou cenu. Od jake znacky je mas?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit