Pletete rukavice?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pletete rukavice?
Umítep lést rukavice a pletete na dvou, 4 nebo 5 jehlicích? Máte nejaký návod jak na to? Poprvé jsem vzala do ruky 4 jehlice a moc si nevím rady. Zaroven si ale myslim, ze na tom az tak nic neni, chce to jen zjistit, jak na to. Rozdelila jsem si ocka a nevím, jak spojit konce nebo to nemá byt spojene?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Super, díky, to je dulezitá informace… a jak to spojím? prece mám zacatek a konec… to moc nechápu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pletu se 4 jehlicemi pořád dokola (teď mám na 2 po 6 očích a na 1 12 očí). Pleť pořád dokola a spojí se to samo.
- Citovat
- Upravit
Já jsem si dala na tri jehlice po 15 ok, ale mám porad zacatek a konec, coz je asi na prd… to bych rovnou mohla plist s dvouma jehlicema..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle vlastní zkušenosti si to rozděl na sudý počet (líp se hlídají oči). Pak začni z jedné strany plést. Upleteš (v tvém případě) 45 očí a poklačuješ vesele dál ve druhé řadě. Prostě od posledního oka pokračuješ hned k tomu prvnímu a tím je propojíš a dál pleteš v kruhu.
- Citovat
- Upravit
Pletení na pěti jehlicích - na čtyřech jsou očka, pátou oplétáš
http://www.mimibazar.cz/navod.php?…
návody na rukavice
http://www.chytrepleteni.cz/rukavice.htm
(já pletu na pěti)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusím jak pise Billi… na peti bych pletla, ale na rantl mám jen 4ks celkem jehlic 2,5 a pak budu pokracovat na 3, tech mám dost, ale to uz pak asi nerozdelím jinak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Názorný návody jsou např youtube, ale nemůžu ti bohužel žádný konkrétní najít, mám to v pc blokovaný, tak se zkus podívat sama, pokud nenajdeš v ČJ, tak když zadáš „knitting gloves“ tak je fuk, že to je v AJ, hlavně že se můžeš dívat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsme koukla na youtube a je fakt, ze tam je krasne videt i zacatek, takze uz vim, jak zacit, ale problém je v jehlicich, pokud nebudu mit ty, co jsou na obou koncich zakoncene spici, tak to je problém. Teta mi ted rikala, at zkusím hackovat, tak jeste mrknu na tohle..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Základní princip je ten, že v prvních několika řadách pleteš na 5 jehlicích (nebo 4, to je jedno) tak, že jak máš rovnoměrně rozdělená očka, tak na konci řady připleteš na tu samou jehlici ještě pár očí z nové řady. Po 3 nebo 4 řadách si tyhle jakoby navíc pletená oka zase přehodíš zpátky, abys měla na všech očích stejně. Doufám, že je to aspoň trochu srozumitelně napsané…taky jsem s tím bojovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eldarka píše:
Uz jsem to pochopila, jen nemám ty oboustranné jehlice..
ty se celkem hodi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dnes se konecne dostanu do mesta na nakup vlny a jehlic. Máte nedko radu, kolikátky jehlice si koupit? Staci jedna velikost? A z jaké vlny rádi pletete svetry a nebo ty rukavice či čepice?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit