Rady, případně i návod k háčkování
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rady případně i návod k háčkování
Prosím zkušené háčkařky o radu!
Chtěla bych uháčkovat teplou čepičku pro novorozeně- kluka.
Sem začátečník, základy tedy zvládám, ale nikdy sem nedokázala uháčkovat nic, co není rovné, ani dle návodu. Myslím, že většinou to ztroskotalo na špatné síle vlny nebo háčku.
Takže můj dotaz- dáte mi někdo prosím tip na silnější příjemný materiál vhodný pro miminko a sílu háčku, který mám použít? Ideálně něco měkoučkého, chlupatého (ne moc, ať vidím, co háčkuju
) Pokud by měl navíc někdo návod na nějakou jednoduchou čepičku, kt. zakryje ouška a bude hezká tak vám budu vděčná ještě 2× tolik! Nemůžu najít nic vhodného. ![]()
Díky moc všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Čepička do spirály-udělej si 4 řetízková oka která spojíš pevným okem, pak udělej 2 řetízková oka a do vzniklé dírky udělej 9 dlouhých sloupců které zase spojíš, uděláš 2 oka, a ted do každého toho předchozího sloupce udělej 2,v další řadě to bude do každého druhého, v další do každého třetího a pak už háčkuješ dál a vždy uděláš 2 Sloupce tam kde byly v předchozí řadě..chápeš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tohle je nejlepsi navod na cepicku pro zacatecniky. I s fotkama. Ja se podle toho taky ucila. Jinak musite vedete obvod hlavy miminka a ten obvod se deli 3,14 a tak velkou udelat tu zakladni placku. tady mate velikostni tabulku na cepky, snad jsem pomohla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dituleska budu si to muset vyzkoušet a snad jo ![]()
jinak MMB má prošlý celý. někt. odkazy uložené, ale např. ten „nejsrozumitelnější návod“ to mi přijde strašně tenoučké. na podzim uričtě fajn, jenže já potřebuju pořádného kulicha. termín mám na konci ledna
tak aby mi mimčo nezmrzlo.
chápu, že když změním přízi, tak to bude hrubší, jenže to zas pak nevychází ten počet ok a řad a háček… no sem ztracená ![]()
se mnou je to těžký.
a nějaký tip na tu přízi holky nemáte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mičule zajdi si do galanterky a tam si příze osahej, dokonce je na nich napsáno kolikátku háček potřebudeš. Jinak ten návod z MMB je stejný jako můj a čepička tenká není neboj..a tady je můj pokus:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dituleska no asi mi nic jiného nezbyde, chtěla sem objdnat přes net… u nás ten výběr není nijak valný, a hlavně s prckem obíhat krámy to je za trest ![]()
čepičku máš nádhernou- a miminečko taktéž!
tak snad se mi taky zadaří. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mičule čepička je podle toho návodu a na kutku návod nepotřebuješ, máš kluka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když se ti nějaká příze líbí, ale přijde ti tenká, tak ji jednoduše vem dvojitě a hned máš tlustší čepici
Jinak pro novorezeně určitě doporučuju tu čepici podšít obyč bavlněnou čepičkou, nebo dát tu bavlněnou a na to kulicha…i když bude příze sebeměkčí, tak tu hlavinku to může dráždit, takže je lepší dospod dát tu bavlnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mičule teplejší je LadaLuxus, můžeš jí udělat dvojitě, ale musíš použít i větší háček a čepička bude tužší
Lepší je udělat „podzimní“ jak jsi řekla, ale podšít jí flísem, nebo třeba kusem starýho bavlněnýho trika
Návod na to nemám, ale uděláš vlastně obrys splácnutý čepičky + menší rezerva, sešiješ, otočíš, aby švy nebyly u hlavy a pak po obvodě přišiješ, případně ještě připíchneš ve špičce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Etcetera78 no napadlo mě, že to podšiju, ale myslela sem, že si ušetřím robotu, že použiju třeba nějaké merino nebo cosi. ale asi to bude lepší. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit