Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přeji krásný večer.
Chtěla jsem se vás zeptat a požádat o radu.
Letos se nám od stěhovali sousedi, a druhý soused se o svou zahradu vůbec nestará, a tak jsme z obou stran obklopeni nekonečným plevelem a přerůstajícími keři a stromky.
Zkoušela jsem to vystříkat roundupem, ale je dost drahý a jsou to opravdu velké plochy. Nezabral ani ocet. Pak jsem se dočetla o technickém benzínu, ale z toho mám strach.
Zatím bojuji jen s nůžkami, ale je to nekonečné ![]()
A proto bych vás chtěla poprosit, jestli nevíte jak zlikvidovat celkově zeleň - na druhé straně nikdo stejně nebydlí - a nebo alespoň hodně zredukovat, ale aby to nebylo nějak drahé. Přeci se mi jen nechce tolik investovat do plevele ![]()
Moc děkuji všem za reakce a pomoc ![]()
Čím přesně to zlikvidovat neporadim, ale můžeš si stěžovat na majitele http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…pravuje.html
Ze to funguje vím, kamarad zdědil zahradu a nejak nestihal sekat a dostat upozorněni od obce…
Jojo, zrovna mi vcera rikala segra, ze se daji „nesekaci“ nahlasit na zivotnim prostredi, tusim, ze do 30.6. A do 30.9: musi byt pokoseno, takze to nahlaste za vcasu… jinak mam dojem, ze postrik ma smysl, dokud plevel nerozkvete, pak uz zacne semenit a je to nekonecny boj.
Přemýšleli jsme, že bychom si stěžovali, a dokonce byli i za novým majitelem pozemku, ale ten nám řekl, že pozemek není předaný a že tam nemůže a samozřejmě bejvalí sousedé nemají povinnost se o to starat
, tak se to právě snažím zlikvidovat sama. A druhý soused má zraněnou nohu, ale trvala - pajdá, a tak se o zahradu nestará.
Ale děkuji za ty tpi @luca001 a @LadyTommy, asi něco takového budu muset opravdu zkusit.
Čím prosím likvidujete plevel? Máte osvědčené rady? Někde jsem četla, že ocet není špatný
@LadyTommy píše:
Jojo, zrovna mi vcera rikala segra, ze se daji „nesekaci“ nahlasit na zivotnim prostredi, tusim, ze do 30.6. A do 30.9: musi byt pokoseno, takze to nahlaste za vcasu… jinak mam dojem, ze postrik ma smysl, dokud plevel nerozkvete, pak uz zacne semenit a je to nekonecny boj.
A na základě jakého zákona? Já myslel, že sekat vlastní není povinnost..
Jsem četla, že dobrá metoda je ocet, naředěný se solí
Recept našich babiček a neškodí to přírodě.
@chipsa Tak nevím, ale sůl bych si do záhonu zrovna asi sypat nechtěla…nevím, jestli je to kvůli technické soli, co se používá v zimě, ale tak nějak osobně s tím mám vnitřní problém. ![]()
Ze záhonků to vypleju, ale řeším bordel kolem plotu, v chodníčcích a tak..
My jsme plevel likvidovali horkou (skoro vařící) slanou vodou a parádně jsme se všeho nechtěného zbavili ![]()
@Pajuska93 píše:
My jsme plevel likvidovali horkou (skoro vařící) slanou vodou a parádně jsme se všeho nechtěného zbavili
jenže na obrovskou zahradu ti horká voda moc nepomůže..
@Heinich Na základě zákona o rostlinolékařské péči a místních vyhlášek.