Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
minulý týden jsme byli nemocní a tak se manžel staral o 20 měs. syna. Když jsem se zmátořila,zjistila jsem,že je totálně opruzený-to se mi sice podařilo vyléčit,ale přibyly takové fleky jako plíseň a to na vnitřních stehýnkách a na bříšku. Mažu to olejíčkem,ale nic se nelepší. Neporadíte nějakou mastičku? Manžel má ty fleky na zádech a já si myslím,že by malému možná pomohl Canesten co už manželovi kdysi pomohl,ale nevím jestli to dát batoleti ![]()
Doporučuju Imazol krémpastu ![]()
Vysušuje a drží lépe na kůži než Canesten apod. Měli jsme ho napsaný pro úplné miminečko.
Příspěvek upraven 01.04.12 v 20:31
Fungicidin, napsala nám to kožní už pro kojence, je to na kvasinky a plísně na kůži a sliznicích a prodávají to bez předpisu v lékárně za cca 50kč
Holky díky,pošlu tam chlapa ať se zeptá na obě dvě mastičky. Chci mít konečně pěkný čistý batole,ale už přes půl roku bojujeme s oslintaným poprsím,kdy se mu to chvíli hojí,chvíli to má rozdrápaný
. Doktorka pořád doporučuje samé mastičky a nakonec se nám osvědčil obyč. jelení lůj s placentou. Ještě máme na prstíku u nožičky hemangiom,který se prý měl vstřebat do roku dítěte a má ho tam pořád. Sice jako mizí,ale hoooodně pomaličku.
Ahoj,malej měl jednou ,,plesnivej pytlík,, měl ho celej červenej a asi ho to i svědilo,doktorka nám dala imazol pasta a doporučila o mývat černým čajem,a za mě teda musím říct že učinek čaje byl supr.nejdřív jsem to dělala tak že jsem do toho čaje máčela žínku ale mizelo to pomalu ,tak jsem mu ten pytlík omývala přímo tím čajovým pytlíkem a plísen byla za 3dny absolutně v tahu
Jinak ten čaj pomáhá i manželovi na vyrážku která se mu dělá každý rok na podzim na rukác, tak držím palce a přeju brzké uzdravení ![]()
@1024 píše:
Ahoj,
minulý týden jsme byli nemocní a tak se manžel staral o 20 měs. syna. Když jsem se zmátořila,zjistila jsem,že je totálně opruzený-to se mi sice podařilo vyléčit,ale přibyly takové fleky jako plíseň a to na vnitřních stehýnkách a na bříšku. Mažu to olejíčkem,ale nic se nelepší. Neporadíte nějakou mastičku? Manžel má ty fleky na zádech a já si myslím,že by malému možná pomohl Canesten co už manželovi kdysi pomohl,ale nevím jestli to dát batoleti
Naše malá to jednou měla a na kožním nám napsala Imazol a pomohlo to.
@Veruška22 píše:
Ahoj,malej měl jednou ,,plesnivej pytlík,, měl ho celej červenej a asi ho to i svědilo,doktorka nám dala imazol pasta a doporučila o mývat černým čajem,a za mě teda musím říct že učinek čaje byl supr.nejdřív jsem to dělala tak že jsem do toho čaje máčela žínku ale mizelo to pomalu ,tak jsem mu ten pytlík omývala přímo tím čajovým pytlíkem a plísen byla za 3dny absolutně v tahuJinak ten čaj pomáhá i manželovi na vyrážku která se mu dělá každý rok na podzim na rukác, tak držím palce a přeju brzké uzdravení
cerny čaj vyborne fungoval i nám
Pokud byl opruzený, tak si nemyslím, že ty fleky jsou plíseň… nejdřív je to mokvající, pak se to vysuší a začne hojit, to je normální proces, fleky postupně mizí. Taky na opruzeniny používám silný černý čaj, ten skvěle vysušuje, pak už stačí jen pár dní promazávat mastným krémem. Imazol bych zbytečně nedávala…
No já právě nevím,má to i na bříšku,což by z opruzenin být asi nemohlo a na vnitřní straně stehen. Prcinu má už jen lehce červenou,ne jak pavián-uplně jsem se zděsila,ach jo. Případně zkusím ten čajík,to jsem nikdy neslyšela,ale kolikrát je něco lepší než všechny léky světa
.
Tak jsem koupila Fungicidin,pak i Imazol,ale ten strašně vysušoval. Fungicidin ty flíčky skoro vyhojil,když najednou se rozlezly po celých nožkách
,teď mažu Infadolanem a zatím to vypadá nadějně. Je teplo,chodíme jen v body a do toho ty škaredý nožky ![]()
Dobrý den,
několik měsíců jsme bojovali s plísní na nožičkách, doktorka nám napsala imazol a trochu to pomohlo, ale nezbavili jsme se jí. Prstíky měl pořád trochu zarudlé a jakoby se mu z nich odlupovala stará kůže, navíc se mu začaly dělat fleky na zadečku, vedle pleny (ne pod ní). Úplně náhodou jsem mu dala párkrát ochutnat Hollandii (bílou), někdy si ji dávám k snídani. Zrovna jsem na ní měla chuť a malej loudil. Tak dostal ochutnat a docela mu chutnala. Takhle jsem ho krmila asi tři nebo čtyři rána za sebou. Vždy dostal tak 5 čtvrt lžiček, prostě ulízával a pak jsem na jednou zjistila, že plíseň úplně zmizela
![]()