Plíseň v jídle - jsem těhotná a bojím se

110
30.8.10 22:16

plíseň v jídle

Ahoj holky, prosím o radu. Asi před týdnem jsem při jdle lipánka našla uprostřed asi 5mm velký flíček plísně. Mám strach, že bych mohla mimčo nakazit nějakými toxiny. Ke gynekologovi jdu až za 4 dny a pořád mi to vrtá hlavou a mám velký strach. co myslíte? díky A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
30.8.10 22:18

Myslím, že kdyby ses otrávila, bylo by blbě nejdřív tobě a až pak teprve dítěti. Neboj, tělo těhule má dost obranných mechanismů, minimálně bys strávila delší dobu na WC :lol: Jestli ti nic není, neměj strach, mimčo je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21632
30.8.10 22:22

souhlasím s Ginou. špatně by bylo maximálně tobě, prckovi v břiše ne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
30.8.10 22:27

Špatně mi je skoro stále, mám nevolnosti. Nebylo to nějaké velké množství na otravu, spíš se bojím nějakých toxinů, které mohou plod poškodit, ale nevím, jestli se vyskytují i v jogurtech :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
30.8.10 22:28

Nevyskytují. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
30.8.10 22:32

Když jsem byla podruhé těhotná, zažila jsem stejnou situaci, jen to nebyl Lipánek, ale jogurt. Docela jsem hysterčila a dokonce volala na Toxikologii :oops: , kde mě uklidnili, že jednorázové požití nemůže mít na plod naprosto žádný vliv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
30.8.10 22:33

Uz necti poplasne zpravy… klid… :wink:
Jak pisou holky, blbe by bylo tobe a mela bys nejen zvraceni, ale pravdepodobne i prujem…jak to ma souviset s jogurty?
vyhybej se spis majoneze, nedobre vypadajicimu masu, nepropecenemu…jogurty ti nijak neublizi…plisne mohou byt i v ovoci, zelenine, jak je plesnivy kousek, vyhod ho cele(vetsina lidi to stejne nedela a nic jim neni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
30.8.10 22:36

Neboj .V bytě a všude na jídle je plno plísní ani o tom nevíme.Stačí když si koupíš jablko které bylo v bedně s jednou hnilotou a je tam plíseň aniž by jsi se jí všimla.
Přinejhoršim by jsi jen po..
Když ti nebylo zle hned tak to nic neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
30.8.10 22:49

No já jsem teď na vše hodn opatrná, ovoce a zeleninu myju asi 5 minut, ruce si denně myju tak 100×, furt otírám pracovní desku a pak stačí tohle a rozhodí mě to, protože to nešlo vidět bylo to uprostřed. Jinak nevolnosti mám stále a to jsem ve 20tt, našěstí jsem zvracela jen do 17 tt, ale hodně se teď překonávám a ohledně stolice… no zácpou rozhodně netrpím, ba naopak, ale naštěstí jen 1denně :-D , takže asi se nejedná o průjmové onemocnění. Jinak moc děkuji za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
30.8.10 22:59

Snaž se být v pohodě a jestli Ti ke klidu pomůže pocit sterilní čistoty, tak to tak dělej dál 8-)

Já jsem za běžných okolností docela pragmatik, ale v těhotenství mě rozhodilo cokoliv. Zrovna o té příhodě s plísní v jogurtu, by mohl můj muž vyprávět. Visela jsem mu na krku a brečela, že jsem nám otrávila dítě :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
31.8.10 09:05

Petta: no jsem natom podobně, ještě zatím ale kňourám a nebrečím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karlickaa
31.8.10 09:13

Byla jsem stejna v tehot. :zed: Vim delali to hormony,ale dnes si rikam jak sem byla hloupa…vsechno umyvala,ruce porad az s toho mam ekzemy na rukach,ktery ne a ne vylecit.vsechno jsem strasne resila. :cert: Dnes bych se na to vyprdla,diteti neprospeje prilisna cistota,sterilni prostredi!

• Citovat
  • Upravit
Karlickaa
31.8.10 09:14

A ty smajliky patri spis na me nez na zakladatelku :-)

• Citovat
  • Upravit
14015
31.8.10 09:46

Nic se Ti nestane.
Mě zaujal ten Lipánek, nám poslední dobou taky plesnivějí jako divé, a to i před datem spotřeby :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
31.8.10 12:35

To je vidět, že Lipánek je NECHEMICKÝ :potlesk: . Asi by měli snížit datum spotřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí