Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím o radu. Asi před týdnem jsem při jdle lipánka našla uprostřed asi 5mm velký flíček plísně. Mám strach, že bych mohla mimčo nakazit nějakými toxiny. Ke gynekologovi jdu až za 4 dny a pořád mi to vrtá hlavou a mám velký strach. co myslíte? díky A.
Myslím, že kdyby ses otrávila, bylo by blbě nejdřív tobě a až pak teprve dítěti. Neboj, tělo těhule má dost obranných mechanismů, minimálně bys strávila delší dobu na WC
Jestli ti nic není, neměj strach, mimčo je v pořádku.
souhlasím s Ginou. špatně by bylo maximálně tobě, prckovi v břiše ne ![]()
Špatně mi je skoro stále, mám nevolnosti. Nebylo to nějaké velké množství na otravu, spíš se bojím nějakých toxinů, které mohou plod poškodit, ale nevím, jestli se vyskytují i v jogurtech
.
Když jsem byla podruhé těhotná, zažila jsem stejnou situaci, jen to nebyl Lipánek, ale jogurt. Docela jsem hysterčila a dokonce volala na Toxikologii
, kde mě uklidnili, že jednorázové požití nemůže mít na plod naprosto žádný vliv ![]()
Uz necti poplasne zpravy… klid… ![]()
Jak pisou holky, blbe by bylo tobe a mela bys nejen zvraceni, ale pravdepodobne i prujem…jak to ma souviset s jogurty?
vyhybej se spis majoneze, nedobre vypadajicimu masu, nepropecenemu…jogurty ti nijak neublizi…plisne mohou byt i v ovoci, zelenine, jak je plesnivy kousek, vyhod ho cele(vetsina lidi to stejne nedela a nic jim neni)
Neboj .V bytě a všude na jídle je plno plísní ani o tom nevíme.Stačí když si koupíš jablko které bylo v bedně s jednou hnilotou a je tam plíseň aniž by jsi se jí všimla.
Přinejhoršim by jsi jen po..
Když ti nebylo zle hned tak to nic neni
No já jsem teď na vše hodn opatrná, ovoce a zeleninu myju asi 5 minut, ruce si denně myju tak 100×, furt otírám pracovní desku a pak stačí tohle a rozhodí mě to, protože to nešlo vidět bylo to uprostřed. Jinak nevolnosti mám stále a to jsem ve 20tt, našěstí jsem zvracela jen do 17 tt, ale hodně se teď překonávám a ohledně stolice… no zácpou rozhodně netrpím, ba naopak, ale naštěstí jen 1denně
, takže asi se nejedná o průjmové onemocnění. Jinak moc děkuji za pomoc.
Snaž se být v pohodě a jestli Ti ke klidu pomůže pocit sterilní čistoty, tak to tak dělej dál ![]()
Já jsem za běžných okolností docela pragmatik, ale v těhotenství mě rozhodilo cokoliv. Zrovna o té příhodě s plísní v jogurtu, by mohl můj muž vyprávět. Visela jsem mu na krku a brečela, že jsem nám otrávila dítě
![]()
Petta: no jsem natom podobně, ještě zatím ale kňourám a nebrečím ![]()
Byla jsem stejna v tehot.
Vim delali to hormony,ale dnes si rikam jak sem byla hloupa…vsechno umyvala,ruce porad az s toho mam ekzemy na rukach,ktery ne a ne vylecit.vsechno jsem strasne resila.
Dnes bych se na to vyprdla,diteti neprospeje prilisna cistota,sterilni prostredi!
Nic se Ti nestane.
Mě zaujal ten Lipánek, nám poslední dobou taky plesnivějí jako divé, a to i před datem spotřeby
.
To je vidět, že Lipánek je NECHEMICKÝ
. Asi by měli snížit datum spotřeby.