Plíseň v kastrůlku

963
3.9.11 12:28

plíseň v kastrůlku

Ahojda všem,

právě jse zjistila, že manžel strčil kastrůlek od rajské do trouby a nchal ho tam (já si naivně myslela, že ho umyl) a udělala se nám na jeho dně plíseň. No fuj! NIkdy se mi to nestalo, je to kastrůlek z nové sady, ráda bych to nějak odsranila, pokud to půjde, nemáte nějakou účinnou radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
3.9.11 12:31

A jak si to zkoušela odstranit? Jednou jsem s kamarádkou myli nádobí u přítele mojí švagrový, nádobí bylo pokryto hnusnou zelenou plísní, která šla dolů obyčejným jarem. POkud to nejde jarem, to znamená, že to není jen na povrchu, ale je chycenej i kastrůlek jako takovej, tak bych zkusila Cif, vzala bych to kdyžtak kartáčkem, nakonec bych ho namočila do Domestosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
3.9.11 12:32

Zkusila bych to vzít normálně jarem, plíseň by měla jít dolů. Do kovu by se myslím zažrat neměla, z plastové krabičky bych měla strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
3.9.11 12:40

nalij do kastrůlku Savo,nebo něco na bázi chloru.Klidně i Domestos tak aby pokryl dno a nech to chvíli působit.Pak pořádně umýt teplou vodou s jarem kidně několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.9.11 15:18

Savo nebo Domestos, nechat působit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
3.9.11 15:36

Já bych to nechala odmočit, tu plíseň bych vylila a pak samotný kastrůlek vyčistila savem…to je zaručený :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
3.9.11 19:31

Místo Sava bych použila ocet, přece jenom tam budeš vařit jídlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
3.9.11 21:27
Fen-fire píše:
Místo Sava bych použila ocet, přece jenom tam budeš vařit jídlo :palec:

No, jelikož se savo lije i do studny, tak bych se ho na nádobí až zas tolik nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
3.9.11 23:02
j.a.n.i1 píše:
Fen-fire píše:
No, jelikož se savo lije i do studny, tak bych se ho na nádobí až zas tolik nebála.

Právě, že v tom budeš vařit jídlo, tak ať je to pořádně vydesinfikované, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
3.9.11 23:04

po umyti ocet nebo tee tree olej

• Citovat
  • Upravit
8940
4.9.11 08:27
Libza píše:
j.a.n.i1 píše:
Fen-fire píše:
Právě, že v tom budeš vařit jídlo, tak ať je to pořádně vydesinfikované, ne?

No já bych savo teda ani nejedla, ani nepila :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
4.9.11 08:58
Fen-fire píše:
Libza píše:
j.a.n.i1 píše:
Fen-fire píše:

Savo (Domestos) nejíš, ani nepiješ, ono se po dvaceti minutách rozloží na soli a vodu a navíc to Savo snad vypláchneš, ne? Nebo myslíš, že lidi nalijou do hrnce Savo a rovnou v tom uvaří polívku? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
4.9.11 11:18
Raduš.ka44 píše:
Fen-fire píše:
Libza píše:
j.a.n.i1 píše:
Fen-fire píše:
Savo (Domestos) nejíš, ani nepiješ, ono se po dvaceti minutách rozloží na soli a vodu a navíc to Savo snad vypláchneš, ne? Nebo myslíš, že lidi nalijou do hrnce Savo a rovnou v tom uvaří polívku? :lol:

No to si nemyslím, ale mám prostě savo zafixované jako jed a podle mě do nádobí nepatří. Nikomu to nenutím, ale myslím si, že se dá nádobí vydesinfikovat trochu šetrnějším způsobem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.13 11:12

Potřebuji obnovit diskusi. Právě jsem zjistila, že v lahvičce, ze které pije dcera, je plíseň. :roll: Každý den jsem jí vyplachovala, ale poslední dva dny jsem jí místo čisté vody začala dávat kapku 100% džusu, protože moc nepila, takže si myslím, že to je proto. :? Nevím, co teď. Vyvařovala jsem jí 7 minut, ale v záhybech byla stále a i když jsem jí z těch záhybů dostala, bojím se, že ta plíseň může být někde skrytá. Jenže co teď? Přeci nemůžu kupovat obden lahvičku za dvě stovky, abych se vyvarovala plísně? :nevim: Jak to řešíte vy, pokud také nedáváte čistou vodu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.13 11:24

Přitom jsme čistotní, tak nechápu, jak se nám mohla někde objevit plíseň. :roll: Dala jsem ještě lahvičku do octové vody ocet:voda 1/2 lirtu:litr, ale nevím, jestli se veškerá plíseň takhle odstraní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný