Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojda všem,
právě jse zjistila, že manžel strčil kastrůlek od rajské do trouby a nchal ho tam (já si naivně myslela, že ho umyl) a udělala se nám na jeho dně plíseň. No fuj! NIkdy se mi to nestalo, je to kastrůlek z nové sady, ráda bych to nějak odsranila, pokud to půjde, nemáte nějakou účinnou radu?
A jak si to zkoušela odstranit? Jednou jsem s kamarádkou myli nádobí u přítele mojí švagrový, nádobí bylo pokryto hnusnou zelenou plísní, která šla dolů obyčejným jarem. POkud to nejde jarem, to znamená, že to není jen na povrchu, ale je chycenej i kastrůlek jako takovej, tak bych zkusila Cif, vzala bych to kdyžtak kartáčkem, nakonec bych ho namočila do Domestosu.
Zkusila bych to vzít normálně jarem, plíseň by měla jít dolů. Do kovu by se myslím zažrat neměla, z plastové krabičky bych měla strach.
nalij do kastrůlku Savo,nebo něco na bázi chloru.Klidně i Domestos tak aby pokryl dno a nech to chvíli působit.Pak pořádně umýt teplou vodou s jarem kidně několikrát.
Já bych to nechala odmočit, tu plíseň bych vylila a pak samotný kastrůlek vyčistila savem…to je zaručený ![]()
Místo Sava bych použila ocet, přece jenom tam budeš vařit jídlo ![]()
Fen-fire píše:
Místo Sava bych použila ocet, přece jenom tam budeš vařit jídlo
No, jelikož se savo lije i do studny, tak bych se ho na nádobí až zas tolik nebála.
j.a.n.i1 píše:Fen-fire píše:No, jelikož se savo lije i do studny, tak bych se ho na nádobí až zas tolik nebála.
Právě, že v tom budeš vařit jídlo, tak ať je to pořádně vydesinfikované, ne?
Libza píše:j.a.n.i1 píše:Právě, že v tom budeš vařit jídlo, tak ať je to pořádně vydesinfikované, ne?Fen-fire píše:No, jelikož se savo lije i do studny, tak bych se ho na nádobí až zas tolik nebála.
No já bych savo teda ani nejedla, ani nepila ![]()
Fen-fire píše:Libza píše:No já bych savo teda ani nejedla, ani nepilaj.a.n.i1 píše:Právě, že v tom budeš vařit jídlo, tak ať je to pořádně vydesinfikované, ne?Fen-fire píše:No, jelikož se savo lije i do studny, tak bych se ho na nádobí až zas tolik nebála.
Savo (Domestos) nejíš, ani nepiješ, ono se po dvaceti minutách rozloží na soli a vodu a navíc to Savo snad vypláchneš, ne? Nebo myslíš, že lidi nalijou do hrnce Savo a rovnou v tom uvaří polívku? ![]()
Raduš.ka44 píše:Fen-fire píše:Savo (Domestos) nejíš, ani nepiješ, ono se po dvaceti minutách rozloží na soli a vodu a navíc to Savo snad vypláchneš, ne? Nebo myslíš, že lidi nalijou do hrnce Savo a rovnou v tom uvaří polívku?Libza píše:No já bych savo teda ani nejedla, ani nepilaj.a.n.i1 píše:Právě, že v tom budeš vařit jídlo, tak ať je to pořádně vydesinfikované, ne?Fen-fire píše:No, jelikož se savo lije i do studny, tak bych se ho na nádobí až zas tolik nebála.
No to si nemyslím, ale mám prostě savo zafixované jako jed a podle mě do nádobí nepatří. Nikomu to nenutím, ale myslím si, že se dá nádobí vydesinfikovat trochu šetrnějším způsobem ![]()
Potřebuji obnovit diskusi. Právě jsem zjistila, že v lahvičce, ze které pije dcera, je plíseň.
Každý den jsem jí vyplachovala, ale poslední dva dny jsem jí místo čisté vody začala dávat kapku 100% džusu, protože moc nepila, takže si myslím, že to je proto.
Nevím, co teď. Vyvařovala jsem jí 7 minut, ale v záhybech byla stále a i když jsem jí z těch záhybů dostala, bojím se, že ta plíseň může být někde skrytá. Jenže co teď? Přeci nemůžu kupovat obden lahvičku za dvě stovky, abych se vyvarovala plísně?
Jak to řešíte vy, pokud také nedáváte čistou vodu?
Přitom jsme čistotní, tak nechápu, jak se nám mohla někde objevit plíseň.
Dala jsem ještě lahvičku do octové vody ocet:voda 1/2 lirtu:litr, ale nevím, jestli se veškerá plíseň takhle odstraní.