Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak když chce nájem za leden, tak ho normálně zaplať, on ti vrátí kauci, kterou jste mu dali za tento byt a tu kauci použij na nový byt od února ne?
Byt bez kauce jen tak nenajdeš, to by ten pronajímatel musel být padlý na hlavu, no a nebo příbuzný či známý ![]()
@maminka189 Když ono je to většinou na dlouhé lokte, musela by mít fakt férového domácího. U nás by nám tak akorát řekli, že neumíme větrat a že si to máme pořešit sami. ![]()
@majki.r Tak to já na štěstí docela férového majitele mám, ale možná je to protože ví, že by to u dcerky mohlo zhoršit zdravotní stav
,ale taky mi to snížil až od ledna a „jen“ o pár korun.Ale na druhou stranu koupil takovej malej odvzhčovač a na jaře chce byt kvůli plísni zrekontruovat…
@maminka189 píše:
@majki.r Tak to já na štěstí docela férového majitele mám, ale možná je to protože ví, že by to u dcerky mohlo zhoršit zdravotní stav,ale taky mi to snížil až od ledna a „jen“ o pár korun.Ale na druhou stranu koupil takovej malej odvzhčovač a na jaře chce byt kvůli plísni zrekontruovat…
Tak to máš štěstí
My se tady ničeho takového nedočkáme, tak jsem ráda, že se budem stěhovat. Můj bráška se švagrovou řešili to samé, měli doma i paní z hygieny a stejně se nedovolali řešení, taky se nakonec stěhovali (a to měli čerstvě narozené miminko)… ![]()
@majki.r Pokud víš majitelovo adresu tak mu napiš „žádost“ o snížení nájmu z důvodu omezení užívání bytu. Určitě někde na netu bude i ukázka jak to má vypadat. Poslala bych to doporučeně
@maminka189 děkuji za tip, i zakladatelce by to mohlo pomoct
![]()
Našla jsem toto http://www.zbynekmlcoch.cz/…r-ke-stazeni.
Snad ano ![]()
@maminka189 Supr
Já teda doufám, že to nebudem muset použít, to Savo na plísně hodně pomohlo, zatím po další plísni ani stopa, jen by to ale mohlo vydržet do toho dubna ![]()
@majki.r Taky sem ho používala, ale většinou byla plíseň do týdne zpět ![]()
@maminka189 Nám se to zatím drží, ale je to i tím že se začalo víc topit a změnili jsme systém větrání, plus jsme trochu předělali nábytek, abych měla sušák na prádlo přímo u topení ![]()
No ja to vidim z druhe strany. Pronajimame cast baraku a najemnici nam nechali barak splesnivet. Setrili na topeni, nevetrali, aby jim nebyla zima a zplesnivelo to. Jim je to jedno, oni se odstehovali pryc.
Tak zvlaste pokud majitel pred vami potize s plisni nemel, tak bych si sahla do svedomi, byt bych sanovala sama (prestehujte se na cas pryc a nekdo at vam tam vystrika litry sava). A potom vetrejte, vetrejte, vetrejte.
Chudak majitel bytu, jeste na nem chtit snizit najem. Naopak, pokud pujdete pryc, musite byt uvest do puvodniho bezplisnoveho stavu, jinak ma narok kauci si nechat.
Ono maminky nas naucili cistit si zuby, uklizet, vynaset kos a skladat si pradlo, ale za casu netesnicich oken se na pravbidelne vetrani dlabalo a problem to nebyl. Nova doba prinesla plastova aokna a s nimi nutnost utvorit si tento novy nezbytny hygienicky navyk. Anebo si zainvestovat do rekuperace.
@Pudloslava Vidíš, a já to vidím z té druhé strany, plíseň na druhé straně té zdi, na které se nám objevila je už roky a holky z vedlejšího bytu si stěžovaly několikrát, bylo jen otázkou času, kdy se objeví i u nás…
@majki.r píše:
@Pudloslava Vidíš, a já to vidím z té druhé strany, plíseň na druhé straně té zdi, na které se nám objevila je už roky a holky z vedlejšího bytu si stěžovaly několikrát, bylo jen otázkou času, kdy se objeví i u nás…
a ty mas dohled nad tim, jestli holky vetraj?
jasneze muze do baraku taky zatejkat treba ze strechy, ale pokud se plisen objevila s novym najemnikem, videla bych hlavne problem u nej. Zatejkaniu bych ocekavala, ze bude na omitce videt. Ledaze by majitel pred kazdym novym najemnikem maloval.
@Pudloslava píše:
No ja to vidim z druhe strany. Pronajimame cast baraku a najemnici nam nechali barak splesnivet. Setrili na topeni, nevetrali, aby jim nebyla zima a zplesnivelo to. Jim je to jedno, oni se odstehovali pryc.
Tak zvlaste pokud majitel pred vami potize s plisni nemel, tak bych si sahla do svedomi, byt bych sanovala sama (prestehujte se na cas pryc a nekdo at vam tam vystrika litry sava). A potom vetrejte, vetrejte, vetrejte.
Tohle je taky pravda, hlavně když se uvnitř suší prádlo, cca 2 litry vody z každé pračky a velká část jde do zdí ![]()
@Pudloslava Tak já nemám, ale přítel to tam byl savovat už několikrát. No a já jsem v tom snad nevinně, mě může být vcelku jedno, jestli někdo ve vedlejším bytě větrá nebo ne…my se snažíme a přesto se nám ta plíseň na zdi udělala. Jestli je to tím, že v druhém bytě špatně větrají, tak my za to snad nemůžem, ne?
@Pudloslava píše:
a ty mas dohled nad tim, jestli holky vetraj?jasneze muze do baraku taky zatejkat treba ze strechy, ale pokud se plisen objevila s novym najemnikem, videla bych hlavne problem u nej. Zatejkaniu bych ocekavala, ze bude na omitce videt. Ledaze by majitel pred kazdym novym najemnikem maloval.