Plísně v bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5548
13.12.14 21:06

@meduzza No jo, ale kde má člověk sušit prádlo, když je venku zima? My to měli opravdu od střechy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.12.14 21:06

Jinak ja jsem zrovna tedka vecer oblejzala okna v obyvaku se savem - mame blbe ramecky, rosi se nam. Budto se to musi kazdy rano utrit - obehnout cely barak s hadrem - coz ja proste nezvladam, nebo to zplesnivi a jednou za cas to vyzaduje zasah savem. Po tom vysavovani to vydrzi nekolik tydnu a nemusim to utirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.12.14 21:08
@maminka189 píše:
@meduzza No jo, ale kde má člověk sušit prádlo, když je venku zima? My to měli opravdu od střechy

dneska jsem zrovna susila venku, foukalo. Ale jinak je to problem. Mame v planu koupit susicku.
Ale za naseho mladi se taky susilo doma a nic neplesnivelo, protoze okna proste mela milimetrove skviry- a taky se protopilo 4× tolik. Je to neco za neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
13.12.14 21:08
@meduzza píše:
Tohle je taky pravda, hlavně když se uvnitř suší prádlo, cca 2 litry vody z každé pračky a velká část jde do zdí :think:

Pokud je v baráku sušárna, pak ok, je to chyba nájemníků, co doma suší prádlo. Ale když není ani půda ani sušárna, tak co mám pak dělat? My si přestěhovali nábytek tak, abych měla sušák přímo u topení, ale víc pro to udělat neumím. Sušička na prádlo se mi do koupelny nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.12.14 21:12
@majki.r píše:
@Pudloslava Tak já nemám, ale přítel to tam byl savovat už několikrát. No a já jsem v tom snad nevinně, mě může být vcelku jedno, jestli někdo ve vedlejším bytě větrá nebo ne…my se snažíme a přesto se nám ta plíseň na zdi udělala. Jestli je to tím, že v druhém bytě špatně větrají, tak my za to snad nemůžem, ne?

to jsem tak nemyslela, jen ze to, ze holky mely plisen, neznamena, ze je to konstrukcni vada domu. Muze to byt jejich chyba a ty jsi mozna udelala stejnou.
Uprimne nevim, jestli plisen proleze zdi a udela se na druhy strane, ikdyz je na ty sucho - nam se to nedeje. Trebas na jedne strane zplesnivela zed za nabytkem (u najemniku), ale z druhe strany te chodby se plisen neudelala. Je to nosna zed, porotherm, 25 cm. Bude spousta faktoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.12.14 21:15
@majki.r píše:
Pokud je v baráku sušárna, pak ok, je to chyba nájemníků, co doma suší prádlo. Ale když není ani půda ani sušárna, tak co mám pak dělat? My si přestěhovali nábytek tak, abych měla sušák přímo u topení, ale víc pro to udělat neumím. Sušička na prádlo se mi do koupelny nevejde.

Ale to majitel opravdu nebude preci resit, ze kdyz peres pradlo, tak mas u toho vetrat - dostatecne natolik, abys tu vlhkost odvetrala. To je jako bys chtela, aby ti vynasel smeti nebo umejval podlahu. Byt sis pronajala, musis se o nej starat a vratit v puvodnim stavu.
samozrejme, pokud do bytu tece, tak to uz je zavada na vrub majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
13.12.14 21:17

@Pudloslava Tak já to taky neumím říct na sto procent, ale myslíme si, že v té zdi bude prasklá trubka nebo něco takového…já se budu snažit ovlivnit co můžu, nechci žít v plesnivém bytě :-) Myslím, že jsem zodpovědný nájemník.
Jinak jsem četla, že je větrat a větrat. Prý se nemá nechávat okno otevřené v jednom kuse, ale nechat místnost vyhřát na standardní teplotu a pak na deset minut vyvětrat, pak zase nechat stoupnout teplotu a zase větrat. Jinak jsou ty stěny prý neustále ochlazované a nevypařuje se z nich tak voda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
13.12.14 21:18
@Pudloslava píše:
Ale to majitel opravdu nebude preci resit, ze kdyz peres pradlo, tak mas u toho vetrat - dostatecne natolik, abys tu vlhkost odvetrala. To je jako bys chtela, aby ti vynasel smeti nebo umejval podlahu. Byt sis pronajala, musis se o nej starat a vratit v puvodnim stavu.
samozrejme, pokud do bytu tece, tak to uz je zavada na vrub majitele.

Však já větrám :-) Kdybych nevětrala, tak je tu nedýchatelno, já reagovala na to, že by se doma nemělo sušit prádlo. Když prostě není jiná možnost, tak ho doma usušit musím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.12.14 21:20
@majki.r píše:
@Pudloslava Tak já to taky neumím říct na sto procent, ale myslíme si, že v té zdi bude prasklá trubka nebo něco takového…já se budu snažit ovlivnit co můžu, nechci žít v plesnivém bytě :-) Myslím, že jsem zodpovědný nájemník.
Jinak jsem četla, že je větrat a větrat. Prý se nemá nechávat okno otevřené v jednom kuse, ale nechat místnost vyhřát na standardní teplotu a pak na deset minut vyvětrat, pak zase nechat stoupnout teplotu a zase větrat. Jinak jsou ty stěny prý neustále ochlazované a nevypařuje se z nich tak voda…

jestli plesnivi jen jedna zed a ani to neni obvodova a ani ji nemate zadusenou nejakou skrini, tak fakticky mozna do ni tece.
vetrame stejne.
ale vetrat prubezne taky pomuze (mikroventilace trvale), akorat je to vic ztratove na teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
13.12.14 21:21
@majki.r píše:
Však já větrám :-) Kdybych nevětrala, tak je tu nedýchatelno, já reagovala na to, že by se doma nemělo sušit prádlo. Když prostě není jiná možnost, tak ho doma usušit musím.

no samozrejme. on nekdo radil nesusit pradlo? to jsem prehlidla, to je fakt rada nad zlato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
13.12.14 21:26
@meduzza píše:
Tohle je taky pravda, hlavně když se uvnitř suší prádlo, cca 2 litry vody z každé pračky a velká část jde do zdí :think:

Na toto jsem reagovala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
13.12.14 21:35

@meduzza
No tak já jsem měla pronajatý byt v dvougenerační vile, dům někdy ze začátku minulého století. Topilo se tam plynem. Obývali jsme přízemí, všude byla zima a hlavně se to nedalo vytopit, a tak se i přes nově vymalované zdi začala v koupelně i v obýváku dělat plíseň. Nepomohlo ani, když se koupily větší karmy, po půl hodině vyhřívání nebylo poznat, že se topilo.Ta plíseň se rozlézala, i přesto že jsem to savovala savem proti plísním, takže jsme ten byt opustili.

• Citovat
  • Upravit
10141
13.12.14 21:55
@majki.r píše:
Však já větrám :-) Kdybych nevětrala, tak je tu nedýchatelno, já reagovala na to, že by se doma nemělo sušit prádlo. Když prostě není jiná možnost, tak ho doma usušit musím.
@Pudloslava píše:
no samozrejme. on nekdo radil nesusit pradlo? to jsem prehlidla, to je fakt rada nad zlato.

Já jsem psala jen z vlastní zkušenosti, že to může být z prádla. Nepsala jsem, že člověk nesmí prádlo doma sušit, protože prádlo v bytě = zdroj všech plísní.
Ale jinak i kdyby to bylo z toho prádla, když se nevejde sušička, podobnou funkci udělá odvlhčovač vzduchu, ten je menších rozměrů. Samozřejmě, když je venku suchá zima, tak stačí jen topit a větrat. Když se narodil syn, zplesnivěla nám skříň a zdi po sušení prádla. Dřív jsem sušila v sušárně, pak v pokoji na sušáku aspoň jednu pračku denně. Když jsme zjistili, že máme plíseň, vyhodili jsme skříň, dali nové omítky, prádlo už v pokoji nesuším a plíseň už se znovu neobjevila. A z každé sušičky vylévám cca ty 2 litry vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
13.12.14 21:58
@meduzza píše:
Já jsem psala jen z vlastní zkušenosti, že to může být z prádla. Nepsala jsem, že člověk nesmí prádlo doma sušit, protože prádlo v bytě = zdroj všech plísní.
Ale jinak i kdyby to bylo z toho prádla, když se nevejde sušička, podobnou funkci udělá odvlhčovač vzduchu, ten je menších rozměrů. Samozřejmě, když je venku suchá zima, tak stačí jen topit a větrat. Když se narodil syn, zplesnivěla nám skříň a zdi po sušení prádla. Dřív jsem sušila v sušárně, pak v pokoji na sušáku aspoň jednu pračku denně. Když jsme zjistili, že máme plíseň, vyhodili jsme skříň, dali nové omítky, prádlo už v pokoji nesuším a plíseň už se znovu neobjevila. A z každé sušičky vylévám cca ty 2 litry vody.

Já vím, že to sušení prádla udělá hodně. Ale někdy prostě není jiná možnost, my třeba sušárnu ani půdu nemáme, bydlíme v malé garsonce a to prádlo usušit musím. Nad odvlhčovačem jsem přemýšlela…ale zatím se držíme, plíseň se znovu neudělala a třeba to vydrží až do toho stěhování :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
13.12.14 22:14

@majki.r My taky ne…Ale je pravda, že když suším prádlo tak hodně větrám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný