Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj byla jsem u zubaře v úterý protože mi vypadla plomba… Udělal jinou na skus mě nic nebolí ale když na té straně jít nějaké jídlo a zvykam tak to bolí…ale jak říkám když zcvaknu zuby tak ne
co s tím? sedne si to mám vydržet nebo ne? není to tak hrozné ale cítím to když něco jim ![]()
Jestli je zub hlouběji vrtaný, chvíli to takhle může pobolívat, než si nerv „zvykne“ - zubař mě na to vždy upozorňuje.
Ale kdyby se to nějak zhoršovalo, šla bych se tam ukázat.
No říkal mi ze jak vypadla tak bude muset vrtat hlouběji tak to je možná ono…kdyby mi něco poškodil tak by to bolelo asi pořád ne…?
Jednou jsem měla mega kaz, zubařka to vyvrtala, asi taky nějak hlouběji, protože to jinak vypadalo už na trhání, ale zachránila ho, no a při kousání nebo žvejkání žvejky mě to bolelo, tak jí to na další návštěvě říkám a ona prej tak tam nekousejte
pozitivní je, že časem si to sedlo a přestalo takhle bolet ![]()
Já jsem to takhle měla s pětkou dole, vrtaná opravdu hodně hluboko a bolet to přestalo asi po 3 měsících. Sama zubařka mi říkala, že by se to nemělo horšit (jinak okamžitě řešit) a jinak, že by to mělo přestat, ale klidně i za 3,4 měsíce.