Plot ze stínící tkaniny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Twitter
18.5.15 13:22

Plot ze stínící tkaniny

Ahoj všem,
chceme si na zahradě udělat plot-spíš zástěnu. Ale tím způsobem, že na sloupky natáhneme: dole, uprostřed a nahoře napínací drát a na to napneme stínící tkaninu.
Lze to tak vůbec provézt? Když tam NEbude pletivo, ale jen napínací dráty? Zatím jsem to takto řešené nikde neviděla. Sousedi pletivový plot mají, i nějaké keře, ale pořád na sebe hledíme a není mi to moc příjemné. Tak jsme se rozmýšleli mezi tůjkama nebo touto variantou zastínění. S tůjema by to časově trochu trvalo, než by vyrostly na požadovanou výšku a hustotu. Stínící tkanina okamžitě plní svůj účel.
Už jste se s tím takto někde setkali a drželo to? Taky mě napadlo, co když bude silnější vítr, jestli se to nebude moc vzdouvat :nevim:
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
78
18.5.15 13:25

My jsme delali podobne, ale meli jsme drevene sloupky a na ty jsme natahli tkaninu a elekrickou sponkovackou pricvakli, drzelo to dostatecne. Uplne bez dratu. Bylo to jen docasne reseni jako stineni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
18.5.15 13:32

To jsou ty zelené tkaniny, jak se dávají ještě přes pletivo? Ty jsou ale docela průhledné, tak aby to splnilo účel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
18.5.15 13:35

My budem na zahradě dávat takové pogumované pletivo a chci k tomu vysadit břečťan, právě jako takovou zelenou bariéru.
Jinak se mi taky docela líbí takové rákosové rohože, jenže to taky nevydrží věčně…, navíc stejně je to řešení jen pro malou plochu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
18.5.15 13:50

Oni mají na své straně keře do výšky cca 2 metry. Ale není to úplně extra. Prostě tama vidět jde. Kdyby se právě kousek před ty keře natáhla ještě ta tkanina, myslím, že by to účel splnilo. @ivisek85 jsou různé druhy zastínění. Od 30% do 95% zastínění. My by jsme koupili tu nejsilnější.
@Black Cat pletivo budeme dávat z druhé strany, k druhým sousedům i s tou tkaninou. Už máme doma veškerý materiál. Takže tady bude i pletivo. Ale když druzí sousedi pletivo mají, tak by to byl spíš výdaj navíc dávat ho znova. Pletivo za pletivem :mrgreen: Jenom si moc neumím představit, jak to bude držet jen na tom napínacím drátu :nevim: jestli to nebude pojíždět a já nevím co :zed:
@mmatuli to je bezvadný nápad. A ty dřevěné sloupky jste koupili kde prosím? A normálně jste je zabetonovali do země? Napsala by jste mi o tom trochu víc? :) Vzdálenosti sloupků, výška, druh sloupků. nemám z ničím zkušenost a manžel taky ne. Sbírám rady kde můžu.

• Citovat
  • Upravit
Twitter
18.5.15 13:53

@mmatuli kdyby Vám to nevadilo, mohla by jste mi kousek toho plotu vyfotit?

• Citovat
  • Upravit
78
18.5.15 14:20

@Twitter Uz ho nemame, jak jsem psala, bylo to jen docasne reseni. Ale meli jsme taky to nejvyssi zastineni, ta tkanina je potom docela husta a tuzsi a dobre drzi. A sloupky byly normalni drevene hranolky, co nam nekde lezely. Nic extra. Zarazene do zeme, nevim 40-50cm?, po 1,5-2m? tak nejak akorat, aby to dobre drzelo. Meli jsme to na vetrne strane a ustalo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
18.5.15 16:47

@mmatuli Díky. Už jsem psala manželovi, ale chce ty klasické železné sloupky. No jak to na tom bude držet, to nevím :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max