Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
máte někdo zkušenosti s firmou na výrobu plastových oken „Svět okne“ a nebo „LD okna“. Skoro žádné reference jsem na netu nenašla. Tak jestli máte někdo přímo osobní zkušenost. Budu ráda za každé info.
Díky moc ![]()
V březnu jsme dělali okna přes Svět oken a až na komunikaci bylo vše v pořádku. Jejich technik to zaměřil, doba výroby 5 týdnů. Osadit to přijela schopná parta a šlo jim to od ruky. Vše odvezli včetně suti z většího okna. Jenom nám měli volat jestli termín montáže platí a to se neozvali. Zjisťovali jsme to přes jejich zástupce. To bych jim vytknul jako nedostatek, jinak jsme spokojeni.
Chtěl jsem okna od firmy Svět oken, a když jsem zjistil co je to firmu tak nechci. A nokterá firma neklame zákazníky, asi skoro každá ale proč tak okatě?
Předělávali jsme byt v panelovém domě psal se rok 2012 a řada přišla i na novou výměnu oken za nová plastová. Nechali jsme si vypracovat cenovou nabídku asi od 6 nebo 7 firem a z toho LD okna vyšli nejlevněji, tuším, že to bylo okolo 43000 kč. Nechali jsme tedy udělat okna u LD, vše probíhalo bez komplikací, přijel pán změřil okna na všem jsme se dohodli v pohodě a byl i sympatický. Doba výroby byla také v pohodě, už nevím jak dlouho, ale byla za chvíli hotová. Montáž oken byla také suprová přijeli dva zkušení páni a za chvíli bylo hotovo. Tak jsme si s přítelkyní říkali, že tohle se nám povedlo. Jenže pak to přišlo, asi po dvou měsících od montáže oken jsem si všiml vnější praskliny na jednom z křídel přesně ve sváru, okamžitě jsem volal na LD okna řekl jsem problém a reklamoval jsem to, protože vím, že naší vinou to rozhodně nebylo. Řekli mi, že mi tam pošlou nějakého pána přes reklamce, předem říkám, že kdybych byl větší nervák tak jsem ho tam zabil na místě. Přijel neskutečně arogantní frajer, který mě přišlo, že nás vůbec neposlouchal co mu říkáme a furt si jel tu svojí, že jsme si to způsobili sami a že jsme mezi rám a křídlo něco přivřeli a tím tlakem to prasklo, logicky by tam musel být nějaký otlak od přivřeného předmětu, ale nic tam nebylo. Byl únor a v tu dobu byly dost mrazy si vzpomínám, můj názor je ten, že svár byl nekvalitní a z důvodu větších mrazů prostě povolil, když jsem mu toto řekl tak to vůbec nechtěl slyšet. Takže reklamaci neuznali, jedině oprava na vlastní náklady. Záruka na okna 5 let, fakt super. Je štěstí, že prasklinou zatím netáhne a ani se nezvětšuje, ale jde o princip a oni se zachovají takhle. Slyšel jsem potom když jsem se o LD zajímal, že jsou relativně levnější, ale reklamce prostě neřeší respektive řeší tímto způsobem, měl jsem se zajímat asi dříve. Nicméně do LD bych znova určitě nešel, nehledě nato, že se hodně rosí, hrůza.
LD okna taky nedoporučuji, reklamace to je slovo, které oni neznají. Jednalo se o montáž rolet a oken - okna po 7 měsících jsou stále neseřízená, takže u některých oken jsem musel odstranit kameny aby šlo vůbec okna zavřít. Volám každý týden, nic platné, 2ks rolet nedodané a asi je již nikdy neuvidím. Moje blbost byla, že jsem zaplatil 100 % ceny.
My máme od Světa oken 3 venkovní rolety a vše je v pohodě. Nejdřív jsme si poslali poptávky na víc míst kvuli cenové kalkulaci. Technik přijel, zaměřil, a za měsíc a půl je namontovali. Vypadají pěkně a fungují bez problému.
Jen je třeba mít před instalací hotové elektro rozvody, manžel myslím říkal, že je to i ve smlouvě a ještě nás na to upozornili, že elektriku si musíte nachystat před montáží, že oni to nedělají. Což mi připadá logické, montér který má instalovat rolety, nebude vysekávat elektriku:) Takže i ta komunikace za nás ok.
Firmu svet oken opravdu vrele NEdoporucuji. Radeji si priplatte u jine firmy napr šenk okna. Vyplati se to a budete mit vse bez nervu cekani a doprosovani.
Jedna velká katastrofa, neprofesionální jednání vedoucích pracovníků, lžou a nesplní co jste si domluvili, stačí si špatně přečíst smlouvu. Velmi si rozmyslete tuto firmu. Je to jedna z nejhorších co jsem měl možnost poznat