Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, čtyřletá dcera začíná s plaváním v domácím bazénu. Potápí se, skáče do vody, snaží se plavat. Potřebovala bych ji koupit rukávky, aby se lépe udržela na hladině. Jenže tady u nás mají v obchodech spíš rukávy, je na nich váhové rozpětí od 65-80 kg a jsou ooobrovské. Ja potřebuju malé rukávky pro patnáctikilovou dceru, aby ji jen pomáhaly s pohybem na hladině, dodaly potřebnou jistotu a nepřekážely ji v pohybu. Máte něco vyzkoušené?
Nevím, kde jsi sháněla, ale u nás v hračkářství jsem kupovala normálně malé dětské rukávky. ![]()
Sevylor plavací pás s RUKÁVKY. NEJLEPSI věc jakou jsem kdy objevila. Klasické rukávy jsou na nic.
Přes léto je mívají i v drogerii a v hypermarketech. Dcera má na plavání i pěnový pásek a kolečka na ruce.
Co zkusit plovací pás? Máme s ním super zkušenost, nadnáší jen lehce a nepřekáží????
@Murka píše:
Ahoj, čtyřletá dcera začíná s plaváním v domácím bazénu. Potápí se, skáče do vody, snaží se plavat. Potřebovala bych ji koupit rukávky, aby se lépe udržela na hladině. Jenže tady u nás mají v obchodech spíš rukávy, je na nich váhové rozpětí od 65-80 kg a jsou ooobrovské. Ja potřebuju malé rukávky pro patnáctikilovou dceru, aby ji jen pomáhaly s pohybem na hladině, dodaly potřebnou jistotu a nepřekážely ji v pohybu. Máte něco vyzkoušené?
Máme pěnové kroužky. Syn má taky 15 kg a udrží ho dva nad hladinou. Ale chodili jsme plavat a tam si na ně zvykl. Nafukovací nemáme. Používám i pásek s pěnovými kousky.
Tady fakt malé rukávky nemají, možná později, až se rozjede sezóna ![]()
Zkusím se podívat po tom plovacím pásu a pěnových kroužcích, to je dobrý nápad. ![]()
@Murka také máme ten pěnový pásek(ježek) v kombinaci s pěnovými rukávky. Při výběru pásku pozor, vybírá se také podle váhy.
Ahoj
U nás je mají ve většině obchodech se sportem a v hračkářství celoročně ![]()
Ale nám se více osvědčil pás z decatlonu, který má odepínací rukávky. Nebo mě pak napadá, ještě přímo v bazénech maji obchod s plaveckými potřebami, tam mají i pěnový pásy
Nase mala rok a pul ma ten penovy plavaci pas a penove rukavky, jsem z toho nadsena. Z rukou ji to nesklouzava, hezky to nadnasi a neomezuje to v pohybu jak klasicke nafoukle rukavky. A navic si to v pohode nastavit podle velikosti. Mrkni na to, da se v pohode sehnat na internetu ![]()
Já hlasuju pro klasické nafukovací rukávky a kruh, toho ježka jsem koupila loni, protože jsem na něj všude četla chválu, ale i s téměř plným počtem pěnových kousků (pár jsem jich musela odebrat, kluci jsou hubení) jdou oba ke dnu.. ![]()