Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý podvečer, mám dotaz kolik cca platíte zálohově za plyn, vodu, elektriku v rodinných domech.
Máme přízemní domek, celý podsklepený o rozloze cca 140m a nákladově platíme měsíčně 3000,–Kč/plyn, 1400,–Kč/elektrika, 1100,–Kč/voda
Prosím pouze o infa v rodinných domech…ne byty
Děkuji ![]()
@Žofinka13 píše:
Dobrý podvečer, mám dotaz kolik cca platíte zálohově za plyn, vodu, elektriku v rodinných domech.
Máme přízemní domek, celý podsklepený o rozloze cca 140m a nákladově platíme měsíčně 3000,–Kč/plyn, 1400,–Kč/elektrika, 1100,–Kč/vodaProsím pouze o infa v rodinných domech…ne byty
Děkuji
Platime skoro stejně, plyn 3000,voda 800,ale máme i studnu a ve vodě z ni peru a máme ji napojenou i na záchod, elektřina 1300,ale budeme navyšovat
@Verunka.T píše:
Platime skoro stejně, plyn 3000,voda 800,ale máme i studnu a ve vodě z ni peru a máme ji napojenou i na záchod, elektřina 1300,ale budeme navyšovat
Voda 900,vrací nám přeplatek tak 1800 na konci roku, ale taky peru na svojí studnu od jara do podzimu, pak přepínáme na veřejný. Elektřina 2300 kč, na konci roku nám vrací přes 6000 tisíc, plyn platíme jen nutnou zálohu 150 kč, protože s ním netopíme, topíme dřevem a uhlím. ![]()
@Žofinka13 lonio jsme za dvougeneracni dum platili najednou kompletni zalohy 9 tisic mesicne - bylo nam to divne, ale cekali jsme na vyuctovani…tam se ukazalo ze to v CEZu podelali a vratili nam 40 tisic ![]()
Tak máme svoji studnu, topíme dřevem a uhlím a elektrika 1900 měsíčně, rozloha 150m.
@Žofinka13 píše:
Máme přízemní domek, celý podsklepený o rozloze cca 140m a nákladově platíme měsíčně 3000,–Kč/plyn, 1400,–Kč/elektrika, 1100,–Kč/vodaProsím pouze o infa v rodinných domech…ne byty
Děkuji
Taky je dobrý vedět, kolik vás v tom baráku je, čím topíte a čím ohříváte vodu.
My jsme dva, topíme plynem, ohříváme elektrikou a máme plyn stejně, vodu polovinu a elektriku o něco míň, jak vy…
Dvougenerační, zhruba 200 m2, spíš o něco víc. Plyn 4500, elektřina 2800 a voda 500, nemáme stočné. Plynem topíme, jsme 2+2+1
RD, přízemní, podsklepený, přibližně stejná rozloha. Voda 1100, elektrika 3800, plyn cca 400(pouze na vaření, takže kupujeme bombu na měsíc). Topíme dřevem.
@Žofinka13 RD o velikosti cca 120m - zalohy : voda 500/ plyn 1760/ elektrina 1340 - stacime, nedoplacime.
Topime plynem, a jsme 2 dospeli a 2 deti
RD patrový, platíme 600 voda,2500 elektřina. Topíme briketama a vodu ohříváme elektřinou.
A za elektriku nám vrací tak do 500kč za rok ![]()
@Žofinka13 3500 elektřina ale stačilo by 2500, voda 500, plyn nemáme, kanalizaci taky ne, jsme 2+2děti, já na rd
Stejně velký dům, podsklepený jen částečně, jsme tu první rok, teď přijde vyúčtování a služby máme zatím : plyn voda i elektrika 500. Topíme plynem
@Žofinka13 píše:
Děkuji
Dvoupatrovej, nepodsklepenej, nezateplenej rodinnej domek z roku tak 1930 akorát nový plastový okna. Nahoře zatím neobydlenej, rozloha cca 110m2.
Plyn 2200 (topíme ale max na 21), elektřina 1400, voda 500. Žijem tu zatím jen dva dospělí a kočky.. Prcek je zatím na cestě, ale zrovna dneska nám přišlo zúčtování za vodu a 2000kč nám vracej
Ale snižovat to nebudu, s prckem se procamrá víc ![]()
Příspěvek upraven 26.01.15 v 18:15
@Idril píše:
Stejně velký dům, podsklepený jen částečně, jsme tu první rok, teď přijde vyúčtování a služby máme zatím : plyn voda i elektrika 500. Topíme plynem
Tak to doufám máte v hrníčku něco naspořeno. Protože to budete mít velký doplatek, to máte špatně nastavené zálohy.