PMS Celkový dopad na tělo

19
28.10.23 13:02

PMS Celkový dopad na tělo

Zdravím všechny, ráda bych se zeptala jestli je tu někdo kdo má nebo měl podobné problémy jako a já a jak jste je řešili, protože mě už dochází síly. Je mi 35 a mám dvě děti.
Před rokem a půl se mi začaly opakovat takové divné stavy, silné bolesti zad, bedra, žebra i krk. Doprovází to taková slabost, pocit na omdlení, nával horka.
Nechala jsem si po druhém porodu zavést nitroděložní tělísko ale měla jsem s ním problémy od začátku, špinění, silné krvácení. Několikrát do roka jsem skončila v nemocnici, vždy jsem byla propustena domů s tím že jsem zdravá.
Letos v červenci jsem si tělísko nechala vyndat, bolesti beder se zlepšily ale žebra i krk zůstává. A teď otázka, vypozorovala jsem že bolesti celého těla, slabost, pocit na omdlení, bolesti i nohou a chvilkama i špatné dýchání se mi více objevují cca 10 dní před menstruací. Nikdy jsem pms neměla, menstruace se mi po vyndáni poměrně srovnala a po druhém porodu mám bolestivou ovulaci. Připadám si jak hypochondr, můj praktik je hovado a nepomáhá mi. Byla jsem na neurologii, tam mi dokonce predepsali antidepresiva a pomáhají mi, měla jsem posledních 5 let velmi špatné období v rodině, takze to bylo na místě. Nicméně teď je situace doma v klidu, nemám nervy a stejně se mi tohle opakuje. Malému jsou dva, je velmi těžký a nošení je asi problém ale zažil tohle někdo z vás? Může to být pms že by se mi takto prolinala do celého těla? Děkuji za jakékoliv informace :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27684
28.10.23 13:16

Při pms a před ms mě bolí nohy a svaly nejsem schopná pomalu chodit, bolí mě i klouby a svaly na rukách takže možný to asi je, mám pocit že se mi točí hlava a mám v ní zvláštní tlak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.10.23 17:45

@ka2ka děkuji za reakci, asi to budu muset konzultovat s gynekologem. Momentálně mám asi zablokovaná žebra ale to bude nejspíš z toho nošení malého, je to nepříjemné a bolestivé ale mám pocit že se mi to s pms a menstruaci prostě nějak všechno zhoršuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9029
28.10.23 17:54
@ka2ka píše:
Při pms a před ms mě bolí nohy a svaly nejsem schopná pomalu chodit, bolí mě i klouby a svaly na rukách takže možný to asi je, mám pocit že se mi točí hlava a mám v ní zvláštní tlak

To si děláš legraci? Tak teď čumím jak puk, teď mi to došlo. Od covidu před dvěma lety, mám před MS bolesti nohou, jak kdybych prochladla, bolí mě nárty a celkově maso na těle :mrgreen: a taky prsa, to jsem neměla dřív. Taky mě bolí hlava. Je pravda, že jsem ještě před dvěma měsíci měla i pocit těžkosti a zavodněnosti, úplně nafouklého břicha. Toho jsem se ale zbavila držením přerušovaného půstu. To mi pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
28.10.23 21:58
@alisekR píše:
To si děláš legraci? Tak teď čumím jak puk, teď mi to došlo. Od covidu před dvěma lety, mám před MS bolesti nohou, jak kdybych prochladla, bolí mě nárty a celkově maso na těle :mrgreen: a taky prsa, to jsem neměla dřív. Taky mě bolí hlava. Je pravda, že jsem ještě před dvěma měsíci měla i pocit těžkosti a zavodněnosti, úplně nafouklého břicha. Toho jsem se ale zbavila držením přerušovaného půstu. To mi pomohlo.

jako ty nohy a ruce a svaly jsou fakt nepříjemný, je to pocit jako když si je namůžeš při práci u mě to trvá tak tři dny, hlava mě bolí šíleně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
29.10.23 08:06

@ka2ka přesně tak se cítím, jako bych byla celá namozena po těžké práci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie