Pracovní neschopnost při HPP a OSVČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Neschopenka se vztahuje pouze na HPP, v podnikání je možno normálně pokračovat, pokud to nenarušuje léčebný režim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti z OSVC neplyne nemocenská, tzn. nepriplacis si dobrovolně nemocenské pojištění, můžeš v živnosti pokračovat i na PN.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radka84 píše:
Pokud ti z OSVC neplyne nemocenská, tzn. nepriplacis si dobrovolně nemocenské pojištění, můžeš v živnosti pokračovat i na PN.
Tak ono i pokud by si člověk nemocenské platil, tak si může nechat vystavit neschopenku pouze na HPP a na ŽL dále pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 tebe jsem čekala a děkuju (i ostatním), vždy poradíš
Takže si nemusí nechat vystavit 2 neschopenky? Stačí jen jedna pro zaměstnavatele a v práci doma může pokračovat dál? Jen abych se ujistila, že vám rozumím
budu tlumočit dál..
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono i pokud by si člověk nemocenské platil, tak si může nechat vystavit neschopenku pouze na HPP a na ŽL dále pracovat.
Jasne, proto jsem psala, že z té vedlejší činnosti nesmí plynout nemocenská ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 tebe jsem čekala a děkuju (i ostatním), vždy poradíšTakže si nemusí nechat vystavit 2 neschopenky? Stačí jen jedna pro zaměstnavatele a v práci doma může pokračovat dál? Jen abych se ujistila, že vám rozumím
budu tlumočit dál..
Ano, přesně tak ![]()
Ono je tedy velmi pravděpodobné, že si ani nemůže nechat 2 neschopenky vystavit, neb je málo lidí, který by si platili sociální a nemocenské na ŽL, když to mají jako vedlejšák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ![]()
Je situace stejna jako v roce 2012? Tzn. můžu byt pri hpp na pn, ale jako osvc vedlejsi si muzu privydelat? Samozrejme se jedna o praci z domu, ktera nebrani v lecbe (jsem doma kvuli psych. problemum, a prave nejaka mensi pracicka by mi prave mohla pomoci). Dekuji za odpovedi ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, měla bych dotaz ohledně neschopenky a práce. Nevíte některá, jak to je, pokud je osoba zaměstnaná na HPP a jako vedlejšák si přivydělává jako OSVČ a byla by na PN? Jde o to, zda PN platí pro obě práce, nebo by si mohla vzít jen neschopenku na HPP? OSVČ je práce z domova - je možné, aby v té době nějaký prodej v účetnictví pak měla, nebo i s živností by v době PN měla přestat?