Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsem zoufalá…mala měla od minulého pátku do středy 40 horečky…na ATB to nebylo. Nechala jsem ji až do dneška doma…a teď ji změřim a ma 39:(…ja to fakt nechápu…????
Tak k dětské lékařce?
jestli se to nedaří srazit doma např. čípky nebo tak. Jestli je „jen“ nachlazená, tak by to mělo stačit, pokud nemá další potíže (zelená rýma-zánět dutin, průdušek…)
hodně zdraví ![]()
@Luciet2 Připomnělo mi to, co nás potkalo asi před měsícem. Dítě oslabené patrně virovým onemocněním (dlouhá rýma + kašel) k tomu chytlo patrně 7mou dětskou nemoc… 3 dny horečky, pak následně asi 8 pupínků v oblasti pusy. Když už to po 9ti dnech vypadalo, že bude ok, horečky se vrátily. Trvaly ani ne ty 3 dny a udělaly se jen dva boláky (jak mateřská neštovice¨) na patě a na lýtku.
Po dalším týdnu doma vše OK.
V té době ve školce řádily neštovice, ale těmi si už dítě prošlo
@Mista1 no divný že ve středu ji skončily ty 40… byli už vše ok…pokracovsla jen rýma…a najednou dnes zase 39
@mgdln malá právě tu první nemoc neměla nic jen horečky…pokracovalo to mírnou rymou, ale nic už pak nebylo…no a najednou zase…nestovice zatím neměla
@Luciet2 Co na to doktorka? Byly jste předtím?
U nás těch 8 pupínků okolo pusy nebylo nijak nápadných, kdyby všude okolo neřádila 7má dětská (ruka noha ústa) nemoc, ani bych si na to nevzpomněla a horečku bych spíš přidala k té nemoci rýma-kašel (chrchle na průduškách).
A když se pak po těch 9ti dnech vrátily horečky, klidně bych si řekla, že se vrátila druhá vlna toho „chrchlavého“ moribudu. Ten je mimochodem náramně přenosný a urputný.
Kdo ví, co to vlastně bylo…
@mgdln byly jsme crp nízké, viroza…mala právě vůbec nekasle, ale po horeckach začala kychat a trosku ryma…ale uz to bylo úplně ok včera…nechapu proc se vrátila tak vysoká horecka…zitra půjdeme k doktorce a uvidime
@Luciet2 To jsem zvědavá… možná nechce do školky (jestli chodí) ![]()
@mgdln má velký stres že školky…nechce tam chce být jen se mnou a to jsme už měnili školku, ale ona chce být prostě jen se mnou nechce nikam…jinak tohle se ji teďka udělalo na tváři…2 pupeny
@Luciet2 píše:
Jsem zoufalá…mala měla od minulého pátku do středy 40 horečky…na ATB to nebylo. Nechala jsem ji až do dneška doma…a teď ji změřim a ma 39:(…ja to fakt nechápu…????
Ty jo, já ti píšu v dikuzi o bolavé hlavě, já jsme ta anonymní se stejnou zkušeností. Už kašlu na anonym.Jen se zeptám- měla malá tu bolest hlavy i u těch horeček??Jelikož nám se stalo s ní to stejné. Měla horečky(chytla při hospitalizaci, ale ničím se tam na 100% nenakazila, jelikož tam nikdo krom nás nebyl
), 3 dny 40st, jinak nic, CRP 3, po proběhnutí se jí spustila trochu rýma a kašel. Celou dobu neměla bolesti(sváděla jsem to na nurofen, ale i po opadnutí horeček a bez nurofenu byla další 3 dny ok), poté nastoupily znova ty bolesti hlavy…co to má být?
![]()
@luca241 u horecek má silenou bolest hlavy!!! Po nurofenu ji přestanou, ale Pak ji to bolí í bez teploty
@Luciet2 píše:
@luca241 u horecek má silenou bolest hlavy!!! Po nurofenu ji přestanou, ale Pak ji to bolí í bez teploty
Ježiš
.Chudinka.Jsu zvědavá, co z toho vyleze…Držím palce, ať je to brzy za vama(i nama) ![]()
@luca241 no ty bolesti hlavy vidím, že z toho nevyleze nic. Už ti máme fakt dlouho…nam řekli na EEG tenzni bolest hlavy takže jako migreny
@Luciet2 píše:
@luca241 no ty bolesti hlavy vidím, že z toho nevyleze nic. Už ti máme fakt dlouho…nam řekli na EEG tenzni bolest hlavy takže jako migreny
Nám bylo řečeno že migréna by nebyla několikrát denně
.Ale je fakt že u nás i to EEG vyšlo čisté. Prostě u nás dcera odpovídí obrazu cluster headache. Splňuje všechny body(krom věku a pohlaví).Ale ona má ty bolesti fakt šílené. Většinou to do 30 min přejde, ale těch 30 minut by si urvala hlavu, aby si ulevila. řve, piští, nemůže sedět, ležet,…nic.Je to děs, však to víš nejlíp sama.Co mě nejvíc nervuje je, že nikdo netuší kdy to přejde a jestli vůbec a tak… ![]()
@Luciet2 píše:
@mgdln má velký stres že školky…nechce tam chce být jen se mnou a to jsme už měnili školku, ale ona chce být prostě jen se mnou nechce nikam…jinak tohle se ji teďka udělalo na tváři…2 pupeny
No uvidíš, ty pupeny (ač na fotce nejdou vidět) by klidně mohly být 7má dětská. Jsem zvědavá, co na to doktorka.
Je možné, aby jsi s dcerou byla doma nebo musíš do práce? Asi by jí to pomohlo. Osobně bych ji do školky nedávala dokud nenazraje její čas (tedy pokud to je alespoň trochu možné). A nebo jen na 1 nebo 2 dny nebo 3, jen dopoledne, pak odpoledne… asi holčina potřebuje teď hlavně mámu. Já bych vyhověla, nejsem zastánce žádného „musu“. Dětství je vzácné a křehké a rádo nám jen tak přeběhne před očima.
Zkuste trochu zvolnit obě, holky… vždyť o nic nejde. Jde jen o to si to na tom světě užívat s radostí. Být šťastné je naše přirozenost.
Držím palce.