ABKM - prokázána, v roce zátěžový test a vleklé problémy

181
8.12.17 21:40

ABKM - prokazana, v roce zatěžovy test a vlekle problemy

Dobry večer naš přiběh je dlouhy a naročny ale ve zkratce, muj syn od narozeni prokazana abkm nasazen neocate. Se zavedenim prikrmu začli prvni problemy, neumel kakat ani kdyz mel vodovou stolici. V roce zatěžovy test dopadl na jedničku PRÝ. Neosypal se tak test dopadl dobře. Nasledne jsme tyden evidovali konzumaci mleka žadne velke problemy až na nespavost ale s tou to bylo vzdy na hrane, nebyly. Uplynul měsic, dva bylo léto syn mel rok a ctvrt a dostal jakousi blinkaci virozu. Skončil na Jip. Od té doby mu ale teplota neklesala. Kazdy den přes 38 ( ale jen ve dne, kdyz spal tak kolem 35.) Po mesici dalsi hospital. Pro teploty. Zjistili jen streptokoka a nasadili ospen. Do par dnu po propusteni velje zhoršeni a prevoz do Brna, tam zjistili neco na ruce nasledne vysetreni ale j teplotam to nesouvisi. Nakonec po pul roce teplot kazdy den rekli porucha termoregulace ASI. Neřešte to. Jak jako? no nic nicmeně syn absolutne bez imunity. neustale zahleneny prujem zvraceni je u nas kazdy měsic. Mezitim uši laringitidy zanety močaku ledvin pneumokok streptokok atd atd. Nyni je mu 2,5 v pondeli jdem na mandle nebo spis nejdem je zas nemocny a to před tydnem dobral atb. Byli jsme odeslani na imuno kde nam doktorka rekla své podezřeni na přetrvavajicí Abkm ale testy budou delat až v unoru s tim ze mel zrovna atb a ty mandle. Dnes jsem to řikala nasemu detskymu ale rikal ze to mozny je ale ze nevidel k alergii teploty. Čím víc nad tím premyslim tim víc je mi to jasne ( mozna uz jen hola beznadej a chytam se stebla.) Při zruseni sunaru zacal i lepe spat. Jogurty davam syr maslo take prujmy nema denne ale tuhou stolici ma i 6×denne jindy jen 2×
Jake meli vase deti projevy? Do kolika let to trvalo? dekuji a omlouvam se za roman

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3451
8.12.17 22:20

Pokud má opravdu ABKM, vysaď všechno, co by mlíko mohlo obsahovat. Prostě úplnou bezmléčnou dietu. Dcera ABKM měla, zjištěno cca v půl roce, odeznělo asi ve dvou, dvou a půl letech. Ale opravdu nesměla ani lžičku mlíka, okamžitě byla zahleněná, chrčela, průjem a bolení bříška. Prvního půl roku jsem ani nasazovat mlíko nezkoušela, nemělo to cenu. Potom postupně po lžičkách zakysaný výrobky a pár dní pauza, abych viděla reakci. Teď má dva a třičtvrtě a může konečně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
8.12.17 22:24

@Verunecka289 Uplnou dietu měl pravě prvni rok pak na gastru ze uz je v poradku ale po vysazeni diety přisly uplně jine problemy než mel jako miminko. Nikoho to nenapadlo zpochybnovat až ted na imunologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
8.12.17 22:34

@baracon no já bych na dva, tři týdny zkusila mlíko vysadit a vidělo by se… pokud by se zlepšil, bylo by to jasný a nemusíš čekat do února ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
8.12.17 23:46

@Verunecka289 to nas taky napadlo ale tim ze ted jde na mandli tak by to nebylo prukazny že to bylo mlekem a nebo velkou mandli takze musime az po vanocich az to bude mit zhojene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
8.12.17 23:50

Dcerce abkm odeznela po 2. roce, ale my jsme pak mlecne vyrobky nasazovali opravdu pozvolna. U vas mi to prijde jako velka zatez takhle najednou… A jeste dneska (ma cerstvych 5) to s mlekem nijak neprehanim, protoze jinak vim, ze se okamzite zahleni a bude mit prujem. K tem teplotam - sama jsem tezky alergik uz od detstvi a pokud jsem v kontaktu se silnejsim alergenem (nastup pylove sezony, orechy v jidle, syrova mrkev ci brambor…), jednou z reakci je u me i teplota. U me je to nejhorsi koncem cervna, to jsem vazne totalne mimo - opuchla a teplota k veceru i 38,5. Noc ok, leky dvakrat denne, abych to prezila v praci a vyspala se… Kam chodite na imuno? My do Plzne a jsem maximalne spokojena, pan doktor patra po pricine problemu a neresi jen nasledky, jak jsem byla zvykla z klasicke krajske alergologie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
9.12.17 00:04

@baracon Nevím co by bylo neprůkazný, psalas, že na mandle nepůjde :nevim: vysaď mlíko a za pár dní víš, na čem jste :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
9.12.17 08:12

@Danitschka do Třebíče chodime persp.byli jsme tam jednou a podruhy si vzala jen vsechny lekařsky zpravy s tim ze to musi prostudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
9.12.17 08:14

@Verunecka289 jeste to nema zrušenyy včera delali odbery v pondeli jdem na kontrolu popr. nastup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
9.12.17 21:05

Dcera má ABKM ještě v 5 letech. Zkus vysadit mléčné výrobky a uvidíš. Testy na imunologii se dají udělat kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
10.12.17 18:58

Syn netoleruje mléko ani ve 4 letech.. Mladšímu je rok a půl, před cca 2m reagoval i na stopy mléka v mateřském mléce.. Konkrétně plátek sýra, který jsem snědla při kojení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí