Viróza u rok a půl staré holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
259
7.12.17 15:29

Viróza u rok a půl staré holčičky

Ahoj, prosím potřebuji pomoct, či radu.
Moje dcera (1,5 roků) má od čtvrtka vyrážku. Nejprve mi bylo oznámeno, že je to alergie na jídlo, pak dostala teploty. Udělali jí stěr z krku, aby vyloučili streptokoka + spálu. Byl negativní. Udělali ještě jeden test. Měli jsme čekat do pondělka. Jenže jí se přitížilo. Jeli jsme v sobotu na pohotovost. Dostala antb. Ospen a prý, že je to spála. Jenže v pondělí se z výtěru spála nepotvrdila. Neměla pak do úterý teploty, ale potom opět vysoké. Nic ji nebaví, je mrzutá. Doktor nám včera říkal, že je to asi viróza, když antb. nezabírají. jak dlouho trvaly teploty u viróz vám…? Co na to? Nurofen? + Panadol? po 4 hodinách? Klid, nechodit ven? Tohle vše dělám a přesto pořád teploty má.
I CRP bylo negativní.
Vyrážka ustoupila asi v úterý. Jen na obličeji má drsnou kůži. Jakoby hodně vysušenou.
V pondělí si máme jít lehnou do nemocnice (kvůli něčemu jinému). Potřebuji, aby byla v pohodě.
Poraďte prosím, nebo mi dejte naději, že to bude ok:-)
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
7.12.17 15:43

@MiriJ U jendoho dítěte se mi stalo, že měl asi tři týdny vracející se teploty (bylo to teda bez vyrážky). CRP taky negativní a syn nijak zvlášť nemocně nepůsobil, ale pořád se mu střídaly nízké/žádné teploty s vysokými. Dr. mi to vysvětlila tak, že tělo bojuje s infekcí, ale imunita není dostatečně silná, aby infekci tělo zvládlo samo, zároveň ale není infekce dostatečně silná na to, aby dítě lehlo, takže se infekce s tělem pořád přetlačují. Vyřešily to ATB, což vy jste měli také, ale je možné, že vám nesedly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
7.12.17 15:49

@Hoa Mai Právě že si myslím, že Eli má sníženou imunitu (ještě jsme to neřešili, ale asi začneme). Chytne úplně všechno. Syn naopak nic. Naštěstí. Ale z téhle nemoci se nějak nemůže vyhrabat:-( Ráno vypadá, že to bude ok a během dne je vidět, jak ji vše vyčerpá, začnou jí hořet tváře a opět vysoká teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
7.12.17 16:06

Když mí synové měli teplotu a nevěděli jsme od čeho, tak vždy něco našli na ORL. Jinak kamaráda mi říkala, že jí řekla Dr., že když je zánět na sliznicích, tak se to podle crp nezjistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
7.12.17 16:49

@Pacolka Na orl jsme byli taky:-( A nic. Ale děkuju:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25030
7.12.17 17:56

Nejak nechapu, proc dostala ATB, kdyz mluvis celou dobu o viroze a CRP bylo negativni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí