Pobyt v dětské nemocnici Brno

7.5.24 11:30

pobyt v dětské nemocnici Brno

Ahoj maminky, mám dotaz. Je mezi Váma někdo kdo byl teď hospitalizován s dítětem cca 3 roky v dětské nemocnici Brno, konkrétně na kožním oddělení?
Jaké je prostředí, co si vzít sebou, personál, pokoje?
Jsme takhle poprvé, nevím vůbec do čeho jdeme. Synovi budou dělat vyšetření na neurofibromatózu, někdo zkušenosti s tímto onemocněním?
Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24994
7.5.24 11:52

Mám zkušenost s chirurgii, ale bude to +- stejné, kolik synovi je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24313
7.5.24 12:12

Já se jen připojím také mě to zajímá. Nás čeká pobyt na ORL. Syn má 11 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.24 12:21

Děkuji, synovi jsou tři roky. Bylo mně řečeno, že s ním být můžu, cca 5 dní, po celou dobu hospitalizace.
Vím, že asi vše zjistím až tam budeme. Ale nejsme z Brna. Byla bych ráda aspoň za nějaké info ať jsem trošku připravená a vím do čeho jdeme.
Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
7.5.24 13:20

Byla jsem loni se čtyřletou dcerou týden na infekčním. Byla jsem s ní celou dobu kromě operace a noci na jipce, ale to se vás asi týkat nebude. Sestřičky super, vše šlo domluvit, vyřešit. S sebou vzít všechno. Oblečení, hygienu, nějaký jídlo pro tebe (můžeš chodit na snídaně, obědy a večeře, ale ne vždy to jde, radši budu sedět u silejiciho dítěte po probuzení z narkozy, než abych stihla oběd…). Ale když něco nemáš, sestřičky půjčí. Je tam bezva nemocniční školka a hernicka, my na infekčním jsme tam nesměli, ale chodila za námi paní učitelka, nosila různý hračky a taky párkrát byla s dcerou na pokoji, když jsem šla do jídelny. Skvělá paní. A klauni taky bezva, aspoň nějaký rozptýlení. Na to všechno špatný, proč jsme tam byly, jsme se tam vlastně měly dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
7.5.24 18:20
@Kláruška2024 píše: Více

To je ta lepší varianta. Měla bys být ubytovna s dítětem u dítěte (v jednom pokoji). Na jidlo budeš muset buď chodit bez dítěte do jídelny nebo si vezmeš vlastní stravu. Lednička tam vždy k dispozici byla. Dole u vchodu je kantyna, tam mají kde co, zákusky, chlebíčky, oblozeny bagety a croissanty, pití, možná i řízky tam měli, různý capiny sladký, kafe atp., ale zas to znamena nechat děcko samotný.

Jinak dítě má právo na tvoji přítomnost, takže se nesmíš nechat vyhodit, kdyby to náhodou zkoušeli, ale u tak malyho je to snad nenapadne.

Nejake hračky a knížky tam měli, ale já si vždy brala naše a naposledy byla na pokoji i TV. Chodila i paní jakože ze školky a rozdávala omalovánky, ale syn je starší.

Otec děcka není návštěva a neplatí pro něj návštěvní hodiny.

Znám snad jen jeden případ, kdy stravu na pokoj vozili, jinak smolik. Ale můžeš si to zkusit vykomunikovaz. Hodně štěstí.

S sebou vzít oblečení, hygienu, ručníky, přezůvky, plyšáka, pyžama - raději víc, po narkoze syn několikrát zvracel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24313
7.5.24 19:44

@debra.morgan jako na jídlo bez dítěte 8o a kdo hlídá dítě, když jde máma jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
7.5.24 20:55
@anavi13 píše: Více
:nevim:
Já po tom raději nepatrala. Nemohla jsem jít ani na WC, natož na jidlo. V jejich světě to děcko přece zvládne samo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24313
8.5.24 10:06

@debra.morgan no právě od nemocného dítěte :roll: já nemůžu ani od zdravého dítěte odejít na záchod sama :lol: ale není mu rok. To doufám, že bude jiné. Každopádně děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
8.5.24 12:54

Jdeš buď když dítě spí anebo ho necháš samotný, řekneš sestrám a ony se chodí koukat, jestli je dítě ok. Mně párkrát přišla právě ta paní ze školky, vyloženě řekla, že přišla proto, aby byla s dcerou a mě skoro vyhodila, ať se jdu najíst… jinak ty deti není třeba podceňovat. Dcera nějaký ten 6. nebo 7. den už byla zvyklá na prostředí, sestry, hadičky, pipatka, už měla nejhorší za sebou, bylo jí vcelku dobře… tak nebyl problém nechat ji 10 min samotnou a skočit si pro snídani. Oběd a večeře se musel jist v jídelně, ale i těch 20 min asi dvakrát v pohodě vydržela, s pohádkou na telefonu a sestrickama na zvonku. Byly ji necelý 4 roky. A naopak první dny ji bylo hrozně, pod vlivem léků hodně spala, tak jsem si chodila pro jídlo, když spala. Nejhorší to bylo po operaci, to byla vzhůru a bylo ji příšerně. Jedla jsem jen svoje zásoby a nehla se od ní na krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24313
8.5.24 13:03

@Midaku jo já to vidím teď z pohledu skoro ročního dítěte. Já od syna nejsem schopná odejít ani když mi spí přes den :nevim: jak je neustále nemocný, tak je na mě závislý. Nevydrží spát bez pohybu - takže jedině kočár, hojdavak, nosítko. chápu, že u dítěte staršího tři roky to jde. Uvidíme co nám řeknou. My máme jít na nosní mandli a trubičky do uší, takže to by měla být krátká hospitalizace. Spíš to teda vidím na vlastní jídlo. Toho stavu hned po operaci se opravdu bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
8.5.24 13:11

Počkej, ale to je jednodenní chirurgie ne? Na to jdeme na podzim. To je ráno nástup, operace a druhý den tě do 8 ráno vykopnou. Rodič na jidlo nárok nemá. Děcku jidlo zajistí.

Na jednodenní chirurgii jsme byli teď na cernopolni. Ale jiné oddělení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24313
8.5.24 14:55

@debra.morgan to ještě nevím. Normálně to asi jednodenní chirurgie bude, ale u nás bude možná problém ten věk. V roce se tyhle zákroky nedělají. Až od dvou/ tří let. Vše se snad dozvím zítra. Plus tedy nejsme z Brna - nevím jak je to s kontrolami po zákroku. U nás na ORL ho mají problém vyšetřit - nemají tak drobné nástroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
10.5.24 12:45

Tak ORL mandle+tyčinky do uší jsou jednodenní chirurgie s tím, že ráno operace a večer už pouští, narozdil od chirurgie, kde pouštěli až ráno. Já navíc domluvila koblaci plazmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24313
10.5.24 16:34

@debra.morgan tak u nás to skrz věk bude na klasickou hospitalizaci - 2 noci. Už máme termín. Zavedou mu trubičky a podívají se na tu nosní mandli. Když bude velká, tak se odstraní. Tu jednodenní chirurgii jsem koukala, že dělají až od dvou let.
Techniku odstranění jsem teda neřešila. To se teda zeptám před zákrokem. Jsme rádi, že máme termín. Snad vydrží do té doby bez zánětu středního ucha. Ale termín máme až v červenci 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí