Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Příští týden máme jet do Chorvatska tak koukám na různé předpovědi a překvapilo mě jak se hodně liší. Někde je, že bude normálně kolem 30 a slunečno a někde 19 a déšť
. Máte nějaké stránky kterým se dá věřit? Já teda nevím, ale do deště se mi zrovna nechce, to bychom to buď odložili nebo zrušili. Dávat tolik peněz a pak sedět v apartmánu to je o ničem. Na druhou stranu děti už se těší a počítají dny, ve škole jsou odhlášené, tak teď nevím co s tím.
Pokud jedete příští týden v pátek, tak je velice předčasné počasí řešit, protože se nemají šanci dopředu trefit, blíží se (ta šance) k cca 50% pravděpodobnosti
. Teplota se dá odhadnout lépe, než srážky.
http://www.yr.no/ Tyto stránky jsou slušné, zadej si tam město a sleduj vývoj
.
Taky dobré stránky a celkem přesné, mám to vyzkoušené, zadej tam přesně stát a město ze seznamu
No právě že v pondělí, a celý příští týden tam hlásí nějak divoko, teda jak říkám najdu předpověd kde je to bez mráčků a jinde už od úterka lije. Kdybychom jeli až v pátek tak tam už to pak vypadá líp, ale zase je problém s manželovým volnem ![]()
@Haňulík Stím Chorvatskem, Maďarskem i Itálii je to těžký…Bohužel tam není celý léto jen krásně…Jeden rok si pamatuju že sestra tam byla s rodinou někdy začátek srpna na 10dní a pršelo jim při cestě tam i zpět, my sme jeli v ten den co oni se vraceli taky nám to prolilo, ale tam bylo krásně až poslední den se to pokazilo i cesta dom…A kámoška jela o rok později já jí básnila jaký sme měli vedra ať si vezme krémy F50 a nebere nic teplýho atd…naštěstí neposlechla a vzali si teplejší věci a ještě že tak z celých 10 dní měli prý 2 opravdu krásný a pak asi ještě další tak 3 kdy se dalo koupat, ale nic moc…a v noci zima
. Takže počítat ze vším…
@Poison Ivy no a podle tvého bude škaredě
tak já fakt nevím.
@twetty chceme jet do Primoštenu, jako dle tvého odkazu mi to vyšlo krásně, ale podle toho druhého co tu je zase škaredě. Jde mi o to že je tam rozdíl skoro 10 stupnů a jedno říká že bude pršet druhé že bude 30 a krásně. To mi opravdu příjdou velké rozdíly.
@Haňulík mám ještě pár dobrých odkazů, tak kuknu tam a řeknu ti, ju ![]()
@Petruskabmw no já při minulé dovolené nebrala nic teplého, hlásili tak 35 a opravdu to vyšlo, teploty sahaly ke 38, ted to asi nerisknu a berem vše včetně deštníků. Ještě uvidíme jak to do pondělka bude vypadat když tak to posunem aspoň na středu ten odjezd. ![]()
@Haňulík hele mi ukazuje asi na 3 serverech o počasí dobrě, kukni třeba sem:
http://www.wunderground.com/…0000.5.14438
pár mráčků tam je, ale teploty 29st.
Pak dej vědět
, ale přesně se dá předpovídat jen dva dny dopředu, pak už jim to tak dramaticky klesá, že si můžeš házet místo toho korunou
.
@twetty Děkuji moc!! Tak snad to opravdu výjde
doma už se všichni nemůžou dočkat. Děti mají zabalené batůžky a počítají dny ![]()