Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To je psychickým stavem, nervuješ se, pozoruješ se. Na druhou dávku jdi.
Jak tě někdo může donutit k očkování, které nechceš? To mi vysvětli… Zvlášť, když se nejedná o povinné očkování. To pracuješ v kritické infrastruktuře, nebo kde? Na druhou dávku bych rozhodně nešla s tvým stavem.
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 22, cca 2 týdny zpět jsem byla na očkování Pfizer, nechtěla jsem vůbec jít, ale kvůli práci mě donutili i tak. Už dlouho trpím psychickou nepohodou (úzkosti, deprese) ale neberu žádné prášky. Byla jsem na očkování a od toho očkování mám stále pocit, že se mi motá hlava a jak bych měla malý tlak a tep jak když máte omdlít, no, ale spíše jak by se mi motala hlava jak když rychle vstanete z postele. Myslíte si, že to může být tím očkováním nebo? Ze všech těch vedlejších účinků co jsem četla co bylo lidem bych se fakt nedivila, ale doufám, že to tím není a už vůbec nechci na 2 dávku. (ano opravdu to očkování musím mít)
To není ockovanim, ale tou uzkostnou poruchou a vsugerovanim si příznaků. Taky se mi objevily úzkosti, ale v míře, ze jsem schopna si to racionálně vysvětlit a uklidnit se. Když se něčím výstřední tak mám najednou 100+1 příznaků a nevolnosti. Napr teď. Jsme na chatě, já v 8m, k tomu malé dítě, chlap dostal hned první den hnusne horečky, pohotovost daleko, protože tady chcipl pes… jakmile jsem nad tím začala trochu přemýšlet co kdybych začala rodit tak hned vysoký tep, bylo mi blbě atp… zrovna ockovani jsem si nechala v 7m dat třetí dávku a snesla jsem ji lip než druhou
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 22, cca 2 týdny zpět jsem byla na očkování Pfizer, nechtěla jsem vůbec jít, ale kvůli práci mě donutili i tak. Už dlouho trpím psychickou nepohodou (úzkosti, deprese) ale neberu žádné prášky. Byla jsem na očkování a od toho očkování mám stále pocit, že se mi motá hlava a jak bych měla malý tlak a tep jak když máte omdlít, no, ale spíše jak by se mi motala hlava jak když rychle vstanete z postele. Myslíte si, že to může být tím očkováním nebo? Ze všech těch vedlejších účinků co jsem četla co bylo lidem bych se fakt nedivila, ale doufám, že to tím není a už vůbec nechci na 2 dávku. (ano opravdu to očkování musím mít)
Myslím, že j blbost se očkovat teď, pokud nechceš někam cestovat a je tam nutné očkování. Do podzimu nebudeš mít protilátky.
Na tvou otázku: ani po 3 dávkách, jedné před noční, se mi hlava nemotala. Bolelo mě jej jeden den místo vpichu
Typická úzkost, mně se taky rozjela po 2. dávce a chvilku jsem uvažovala, jestli to nemám z toho. Ale opravdu ne. Pro klid duše si může oběhat vyšetření (tlak, krev kvůli případné tetanii či nedostatku železa, případně neurologie skrz páteř atd.), ale myslím, že to bude psychika, kór když už na to trpíš. Nevím, jakou terapii podstupuješ, nicméně na úzkosti, kterými sama trpím, skvěle zabírá terapie ACT, vše potřebné najdeš na FB ve skupině Cesta ven z úzkosti a paniky.
V tomhle pripade to klidne muze byt psychika.
Jestli druhou davku nechces, tak proste nechod. Psychiatr by ti nejaky papir nenapsal..? Kdyz uz to v praci ne uplne opravnene vyzaduji.
Pro svůj klid si nech udělat vyšetření krve apod jak tu holky psaly. Pokud nechceš druhou dávku tak buď si stát za svým, že nejdeš nebo zkusit s psychiatrem domluvit papír, že zo tvoji úzkosti prihorsi nebo třeba zkusit zajít na protilátky třeba jich bude hodně a bude zaměstnavateli stačit.
Ja si taky myslím, že je to psychikou. My jsme očkovaní celá rodina, dokonce senioři se závažnými nemocemi. A všichni jsme v pohode, ti senioři snad ještě víc než my mladší. Radši si ty negativní účinky ani nečti, když nejsi v psychické pohodě ![]()
Dobrý den, je mi 22, cca 2 týdny zpět jsem byla na očkování Pfizer, nechtěla jsem vůbec jít, ale kvůli práci mě donutili i tak. Už dlouho trpím psychickou nepohodou (úzkosti, deprese) ale neberu žádné prášky. Byla jsem na očkování a od toho očkování mám stále pocit, že se mi motá hlava a jak bych měla malý tlak a tep jak když máte omdlít, no, ale spíše jak by se mi motala hlava jak když rychle vstanete z postele. Myslíte si, že to může být tím očkováním nebo? Ze všech těch vedlejších účinků co jsem četla co bylo lidem bych se fakt nedivila, ale doufám, že to tím není a už vůbec nechci na 2 dávku. (ano opravdu to očkování musím mít
)