Počkat s vyrážkou nebo jít k lékaři?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7257
24.11.10 07:47

počkat nebo jít k lékaři

maminky, před týdnem jsem byla u dr. protože malej má vyrážku na zádíčkách. Dostal Holtovu mast, mažu 2krát za den. Ale mám pocit že mu to nepomáhá. Mám zajit k doktorce nebo ještě týden počkat? Nechci zbytečně plašit před doktorkou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
24.11.10 08:18
motika píše:
maminky, před týdnem jsem byla u dr. protože malej má vyrážku na zádíčkách. Dostal Holtovu mast, mažu 2krát za den. Ale mám pocit že mu to nepomáhá. Mám zajit k doktorce nebo ještě týden počkat? Nechci zbytečně plašit před doktorkou :(

tak jí zavolej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
24.11.10 08:32
motika píše:
maminky, před týdnem jsem byla u dr. protože malej má vyrážku na zádíčkách. Dostal Holtovu mast, mažu 2krát za den. Ale mám pocit že mu to nepomáhá. Mám zajit k doktorce nebo ještě týden počkat? Nechci zbytečně plašit před doktorkou :(

a co ti říkala doktorka když vám tu mast předepisovala?jestli jí máte vypotřebovat celou a pokud to nezabere tak tam jít..nebo když to nezabere hned ?něco vám říct musela :wink: ale pokud chceš mít jistotu,zavolej jí a zeptej se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.11.10 08:46

je to určitě vyrážka???? To jsme měli taky takovou zkušenost i moje kamarádka, že se vyrážka léčila v ším možným i doktorka pořád něco předepisovala a nekonec to byly potničky, tale jak se ně ně pořád něco cpalo tak se to zhoršovalo…
Určitě bych jí po zkušenosti zavolala a nebo zašla, pak z takové banality jsme se dostávali přes měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.11.10 08:48

a co to bylo z a vyrážku? Jak vypadá?

Mimochodem může to být taky reakce na něco v jídle a pak víc zabere hlavně to něco vysledoat a vynechat…to je těžký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.11.10 08:55

akorát řekla hmm hmm prohmatala to a řekla ať to mažu holtovkou,víc nic. Reakce na jidlo to nebude a potničky taky ne. Ta vyrážka je špatně vidět má to barvu kůže a jsou to jakoby takový malý šupinky. Tak já jdu volat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
24.11.10 09:02

A neni to ekzem? To je vetsinou na dyl, hodne to promazavej. Jinak na to dostanes hned kortikoidy, to sice zabere hned, ale problem to neresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
24.11.10 09:21

tak nám se potom taky z toho udělali takové plochy spíš strupovité :think:
Kořní nám řekla potnička pak, ale malý byl mimino, tak je pak rozdráždilo všechno - například nic nsmí mít vlněného, plyš flauš a trochu se spotit - nemyslím propotit na potničky, ale stačí trochu se zahřát a hned je rudý, krk obličej a pak to jde až na strupy- jakoby strouhadlo.
Nám radila kožní, žádné mýdla a dobrý je ten Expicial U Lipolotio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
24.11.10 09:24

Ahojky,

malá má teď taky na tělíčku místy suchá šupinatá místa, nesvědí ji to, dle dr. je to jen reakce na přechod z tepla na zimu. Mívám to taky. Stačí to hodně promazávat, výborná je do koupele Linola, krém Excipial. Třeba to u vás bude totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
24.11.10 10:01

Ahojky, moje mala na to ted trpi taky. Jsou ji tri roky, nikdy predtim nic takoveho nemela. Dr. nam rekla, ze je to ze zimy a mame mazat bepanthenem. Ma to pod ocima a na nosanku. Takova sucha mista, se supinkami. Bepanthen na to zabira, tak zkus ten :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
24.11.10 10:07

ahoj, náš malej měl taky vyrážku na zádech a dostali jsme na to imazol plus krem a vyrážka hned začala mizet, mazali cca 14 dni aby se to nevratilo a je klid. Byly to zezačátku pupínky a pak takovej šupinkovatej flíček, nebylo to moc vidět, po koupeli to mírně zčervenalo a nesvědilo to

• Citovat
  • Upravit
7257
24.11.10 10:09

tak jsem volala dr a ta řekla ať se do pátku zastavim že napíše jinou mastičku. Prej hold né vždy zabere první věc která se předepíše :nevim:. Až tam pujdu tak se zeptám co to malej přesně na těch zádíčkách má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.11.10 10:29

no za mě - já bych pediatru nenechala testovat na dítěti, tkerá mastička zabere, jestli zabere a tak…

Pokud se ti to nezdá, jdi na kožní…

A podle popisu bez toho, že to uvidíme a nejsme dr, ti stejně můžem napsat akorát naše varianty postupu, ale protože nejsme dr a nevidíme, můžem poradit blbě…

Ale myslim, že to zs vyloženě nehoří

Jinak pokud je to AE, může to být reakce na jídlo - nesnášenlivost, alergie a projevuje se AE

Taky to může bejt cokoliv jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek