Počůrávání dcera 4,5 roku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15.8.22 08:47

Počůrávání dcera 4,5 roku

Dobrý den,

dceři je 4,5 a řešíme již delší dobu problém s počůráváním. Přitom od nějakých 3,5 let se situace dost zlepšila, na noc přestala dostávat plínu a počůrávání přes den se postupně téměř nedělo. V dubnu letošního roku se nám narodila druhá dcera, nicméně souvislost mezi opětovným počůráváním tam podle mého názoru nebude, protože s tím začaly být problémy už tak 2 měsíce před narozením druhé dcery. Žádná zjevná příčina mě nenapadá, žádný důvod k nějakému zvýšenému stresu se neobjevil. Tento stav trvá tedy řekněme od letošního února dosud, dcera se nezřídka počůrá (a nejde o cvrnknutí, ale regulérně se vyčůrá do oblečení) třikrát čtyřikrát denně, na záchod sama od sebe chodí vlastně jen na velkou, na malou dost málo, posíláme ji my dospělí.

Ptali jsme se jí na to, ale nic nám k tomu nedokázala říct, v klidu jí opakujeme, ať si to hlídá, že nejde pouštět to do oblečení, přes den ji pravidelně posíláme na záchod, ale nemá to žádný efekt, sama od sebe tam moc nechodí a spíše se počůrá. Na noc jsme jí opět museli dát plínu, protože by nám kvůli počůrávání nestačily lůžkoviny. Stává se i to, že se ráno probudí, už si jen tak leží v posteli, ale místo aby se zvedla a šla na záchod, pustí to do plíny. Podle mého názoru je to problém psychiky, ale nevím, jak ho řešit – přece musí cítit, že potřebuje na záchod, ale prostě to řeší počůráním. Dcera je čiperné, divoké, bystré a upovídané dítě, na nějakou vývojovou opožděnost se mi to také nezdá.

Budeme vděční za jakoukoli radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1699
15.8.22 09:01

Myslím, že to je tím narozením sourozence. Věděla, že to přijde i 2 měsíce prěd narozením. Nestresuj se, v Rakousku mi pediatrička řekla ať se rozhodně nestresuju s počůráváním dítěte do 6 let. Pak už by to mohl být zdravotní problém, podle mě se to srovná časem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
15.8.22 09:08

Nechali jste jí vyšetřit moč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
15.8.22 09:23

1: nechat vyšetřit lékařem.

2. neřešit to tím, že si musí vzpomenout a musí to ovládat - to zjevně nejde. Prostě není v jejích silách to ovládat, nedělá to schávlně - není možné ji trestat.

Je potřeba nastavit adekvátní režim a trénovat ovládání svěrač - s tím poradí pediatr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.22 09:57

Nebojte, odezní to. U nás byl v souvislosti s narozením sourozence problém s čůráním u šestiletého, z nefrologie nás posílali ke klinickému psychologovi… Dítě potřebovalo čas a klid, vyřešilo se to samo.

Co vím z dalších rodin, není to nic neobvyklého. Hodně trpělivosti!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML