Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, teď jsem si všimla, že v 18.30 bude v pořadu Pod pokličkou na ČT o stravování při kojení.
Ahoj,
tak jsem se na ten porad divala. Doporucovali tam jidla, ktera me detska lekarka zakazala kvuli nadymani - porek, cesnek, brokolice, celozrnne pecivo a kvuli alergii - orechy, rajcata. Docela me to prekvapilo a asi to vyzkousim a uvidim jak me ditko zareaguje. Jinak diky za info, skvelej pořad.
Cauky Misa
Mě zase překvapilo doporučení dát si půl hodiny před kojením stroužek česneku, aby mlíčko lépe šmakovalo. To bych se asi pobl…
![]()
E.
Evulíku, o tom, že česnek je na chuť mléka dobrý, jsem už četla v Regeně. Tam jej také doporučovali, že pak bude miminku lépe chutnat…
taky mě česnek překvapil, ale pravda je že pokud nezlepšuje chuť mléka, tak aspoň neškodí, Valuška měla po česnekové polívce pořád stejný apetít ![]()
Ahoj,
o česneku jsem naopak četla, že po něm mlíčko nechutná dobře a proto se nedoporučuje.
Nicméně, protože česnek miluju, jsem se tím neřídila a maličký s tím nikdy neměl problém a šmakuje mu a to ho jím docela hodně.
Komka