Podávání ATB i u viroz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1497
12.10.12 18:02

Podávání ATB i u viroz

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat na váš názor ohledně ATB. Jsme trošku atypický případ, dcerka má kvůli srdeční vadě (i když už odoperované) prevenci IE, ale ne rizikovou. A s tím souvisí i náš problém. Naše doktorka se totiž dost bojí a při jakékoliv teplotě nad 38 stupňů nám ordinuje ATB. Zastává totiž názor, že by se i při virové nákaze mohli narušenými sliznicemi dostat do krve bakterie, které jsou prý běžně přítomné v ústech a dostat se do srdce. Navíc máme ve zprávě od obvodního kardiologa napsáno „Nešetřit ATB“. Bohužel malá mi jakékoliv sirupy zvrací, takže je do ní nemůžu dostat. Takže nechci, aby je dostávala zbytečně. Nedávno jsme totiž byli na dětským, malá měla afty a červený krk a na pohotovosti nám cpali ATB, které šli samozřejmě hned ven, a primář, který ji vyšetřoval řekl, že to je čistě virové a ATB je nesmysl, i kdyby měla horečky, že by stejně nepomohli. Takže jen potvrdil můj názor. Jen nevím, jak se domluvit i s dětskou, mám strach aby to nevypadalo blbě, že třeba odmítám léčbu. Navíc se o malou dost starala když na tom byla špatně, kontrolovala ji každý týden, brala nás přednostně i mimo ordinační hodiny. Jen prostě s tímto názorem nesouhlasím. Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
379
12.10.12 18:08

Ahoj moje mamka je po operaci srdce (už 2×) a prostě taky na „každou rýmu“ ty atb. dostává i kardiolog jí je doporučil. Asi bych se řídila doporučením odborníka (kardio) ne nějakého doktora na pohotovosti :nevim: Ad zvracení sirupu - co takhle zkusit nechat napsat léky v celku a ty rozpustit v troše vody? Můj syn ty sirupy taky nesnesl-zvracel je, tak jsme to dělávali tak, naštěstí je mu už 8 je polyká je v celku…Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
12.10.12 18:12

Z té pohotovosti nás právě poslali na dětské a tam zrovna sloužil primář. A ten řekl, že ATB jsou zbytečná, že to má čistě virové. Taky řekl, že prý jsou 2 názory na ATB - starší generace prosazují na vše hned ATB, on prý radši dítě „potrápí“, odebere krev a dle výsledků pak bud nasadí ATB nebo ne. A myslím si, že primář by tomu rozumět měl. Od kolikati let jste tablety rozpouštěli? Dcera má 22 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
12.10.12 18:19

Rozpouštěli jsme tak kolem 2 let. Nejsem si jistá, jak silné se ty tvrdé tablety dělají. Doktorka to vždycky nějak počítá podle váhy, občas doporučila něčeho kousek uříznout - pokud byla tablea silnější než by bylo pro něj vhodné. Musíš to zkusit probrat s doktorkou. Tableta v troše vody nebo čaje na lžičce je teda dost nechutná ale prostě jsem to do něj nalila zalila čajem a on to udržel. Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
12.10.12 19:18

@klaraB dcerka ma obdobnou diagnozu (katetrizovana srdecni vada), stejnou prevenci IE. ATB dostava pouze pri pozitivnim vyteru (krk nos), nebo ihned, pokud jsou jasne priznaky bakterialni infekce - spala. Nicmene ted napriklad mela 3 dny bolesti v krku, chrapot, bile velke cepy na mandlich, naprosto bez teplot a dalsich priznaku, ale 3 dny lecby salvejovymi pastilkymi a kloktanim neprineslo zmenu. Dr. napsala ATB rovnou vzhledem k cepum a dobe trvani, vyter pak nakonec prokazal pouze vicemene prirozenou mikrofloru z krku, ale mohla byt premnozena, klasicke bile cepy pry virove nejsou, to spise afty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
13.10.12 19:28

Máme bakteriologickou prevenci kvuli srdeční vadě, na operaci to není ale pokud dýl jak den jsou horečky nebo pujde na malý chir. výkon tak musíme mít atb. řeklo nám to několik kardiologu, moje sestra měla to stejný-atb ale nebrala a skončila s těžce poškozeným srdcem. radost z toho nemám prtže nám zas atb dost zhoršují atopika ale srdíčko má jen jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí