Podezření alergie na bílkovinu kravského mléka (ABKM)?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
14.3.25 16:32

@anavi13 takže nakonec jen zmenšovali. U nás nejmladší postoupil adenotomii před rokem a už zase začíná během noci chrochtat. :zed:
Hlavně ať se prckovi uleví, je to vyčerpávající pro celou rodinu.

• Citovat
  • Upravit
24249
14.3.25 19:03
@Velryba černá píše: Více

Ono se řešilo jestli ji vůbec ty krční dělat. Ještě nemá dva roky. Nakonec se právě udělali i když vyšetření těch apnoí nebylo úplně průkazné jak si vše pořád strhával. Takže já jsem spokojená. Původně to vypadalo, že se udělá jen nosní mandle. Já se právě bála toho, že to nepomůže a za chvíli budeme řešit zase krční. Vzhledem k těm komplikacím s anestezii jsem fakt ráda, že tady měli opravdu skvělý přístup a zajímala je anamnéza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
14.3.25 19:45
@anavi13 píše: Více

No, zas u nas to neni tak zcela prukazny, proto chtela jit doktorka touhle cestou a zkusit dle ni “mensi zlo”. Tak uvidime.

Drzim moc palce, at je prckovi co nejdrive dobre a jste doma. :kytka:

Ach jo, vzdycky si pri psani s tebou posmutnim… za chvili dva roky…. Vsak vis. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24249
14.3.25 19:53

@DandátkoP vím, vím :hug: já si taky vždy vzpomenu :,( :hug:

Určitě zkuste a uvidíš. Dieta jen s omezením bkm je brnkačka ;) není se čeho bát. A děkujeme. :hug: bude mu dobře :srdce: konečně i přes to, že je pár hodin po operaci dýchá fakt líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
14.3.25 20:26
@anavi13 píše: Více

K přímé preskripci Neocatu (či jiné aminokyselinové formule) není indikace. Správně byl předepsán extenzivní hydrolyzát. Anafylaktickou reakci v rámci možné ABKM dítě nemělo.

Samozřejmě nic nebrání si Neocate kupovat za své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
15.3.25 06:35

V noci jsme nespali, kadi tak, ze z ni jen strika voda, co hodinu a pul snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
15.3.25 08:26
@DandátkoP píše: Více

A které to mléko teď tedy máte? Ten nutrilon?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24249
15.3.25 09:03

@DandátkoP tak to je špatný. Co má za to mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
15.3.25 10:36

Jo holky, ten Nutriton alergy care.

Byli jsme v Motole, krev a moc ok. Mame zacit davat Tasectan zas, pripadne se vratit na to bezlaktozove mleko a zkusit vynechat UM. Jenze ona nam caj nevypije. Ciste ryzovou kasi taky nechce. Krev muze byt, jak kadi casto no. A kdyz se to nebude lepsit, mame prijet v pondeli na kontrolu.

Ja nevim co s tim mlikem, zda pokracovaz v tom alergy care nebo ne. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24249
15.3.25 11:08

@DandátkoP noc jiného nového neměla? Asi bych ho dál nedávala :think: a nemůžeš zavolat pediatrovi a domluvit se.? Naše doktorka je takto na telefonu, když je potřeba. Tohle je fakt naprd. Je malá na to být bez mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
15.3.25 11:27

@anavi13 nemela. Mudr reaguje vetsinou na mail, ale myslim, ze za tech 14 dnu uz me ma celkem plny zuby. :mrgreen: Zkusime dneska mozna jeste vydrzet no. A kdyz ne, tak napisu mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24249
15.3.25 11:38

@DandátkoP tak uvidíte jak bude vypadat. Ale doktorce klidně napiš :hug: já taky takto otravuji pořád. :D musí mít svatozář :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.3.25 11:19

@Doctus mužu mít prosim jeste jeden “blbej” dotaz. Furt nad tim musim premyslet. Tim, ze ma malá ty prujmy, tak se ji delal uz 4 krat vyter ze zadecku, 1× sestra, 1× nase mudr, 1× jeji zastup a 1× v nemocnici. No a vyter sel spatne udelat, protoze mela malá stazenej zadecek, takze prvni tri vytery byly se slovy, ze ma stahlej zadecek. Jeden v nemocnici sel v pohode, nikdo nic nerikal. No ja nad tim nepremyslela, proste jsem to brala, ze se malá boji a tak stahuje zadek. Kdyz ji merim teplotu v zadecku, tak to jde jednodusse. Jediny co se ji nelibilo, jsou cipky. Ty mi sly dát hur, i jsem mela pocit, ze mi je vytlacuje ven. No a doktorka ted jen kvuli tomuhle zminila Hirschprungovu chorobu. Jak byla stazena. Jiny priznaky ale nema a nemela. Smolka odesla v pohode, na zacpy vubec nikdy netrpela. A me to furt vrta v hlave, protoze jsem si k tomu samozrejme neco precetla. Rikala mi, ze pri prujmech se to nepozna, ze az dyl, kdyz je pevna stolice, ze vyleze jako tuzka uzka.

Vcera ji delali i sono briska a strev, poznalo by se to na tom? Je mozny, ze by mela tuhle chorobu jen kvuli tomu, ze stahuje zadecek pri vyteru? Ze by to realne teda mela tak zuzeny…? Uz si prijdu fakt jak hysterka… strev se vic bojim, 2 roky zpet nam zemrel syn na NEC, predcasnej porod. A ted tohle..

Diky. A omlouvam se, ze furt otravuju. Ale ten strach o to dite je proste silnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
18.3.25 11:50

@DandátkoP
Hirsprungova choroba je spíše nepravděpodobná, ale mohou zkusit „sondovat“ konečník pomocí malíčku, to se vyloučí relativně snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
18.3.25 12:08

Neuvažovala jsi zkusit koupit to hypoalergenní mléko sama v lékárně? (Popřípadě na fb jsou různé skupiny při ABKM, občas tam někdo nabízí co zbylo). Zlepšení bys po pár dnech vidět mohla, pokud by to bylo ono, tak pak řešit recept u lékaře. Vím, že někteří lékaři se k těm alergiím staví různě, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí