Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Zuzi55 zkus napsat @Violet310, má velmi podobný příběh. Včera ho psala do jiné diskuze.
Jde poznat z ultrazvuku downův syndrom? Tam je její příběh.
Ahoj, mě se narodilo dítě s Downem, i když v těhotenství bylo vše OK - jak testy krve, tak i ultrazvuk. Ještě teď si pamatuji jak mi doktorka na ultrazvuku říká, že čekám zdravé mimčo, že je podle tabulek. Jinak, mě hned po porodu řekly, že je podezření na Downův syndrom, popsali ji takhle- má kulatou hlavu, která jako by nasedala na trup, šikmé oči, opičí čáru na ruce, a že je taková jakoby gumová-měla hodně pohyblivé klouby. Odeslaly nás na testy a tam se vše potvrdilo. Doufám, se Vám řeknou, že je vše v pořádku. Přeji hodně sil.
@Zuzi55 buď ráda, že si doktorka všímá a řeší to. Já mám tříletého syna s nestandardním vývojem a chováním. Na spoustě fotek vypadá trošku jako down, má krátké tlusté prsty, oči, uši, celkově vyraz…prostě to v něm trošku někdy vidím. Říkám si, jestli nemůže mít mozaiku. Jeho chování nezapadá v podstatě do žádné z běžných diagnoz, ale zase si myslím, že by na tom musel být ještě hůř, kdyby opravdu down byl. No a kdybych s tím přišla za svoji doktorkou, tak mě asi spolu s výsměchem vykope ze dveří… Takže nenadavej na doktorku, podstupte testy a uvidíš. V tomto věku asi nic jiného nevykoumas. Přeju, ať je ok.