Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
mám doma 14 denní holčičku a tak před týdnem nás začalo trápit bolení bříška a prdíky. Přes den spinká jako andílek, padne tak 22 hodina a začíná jekot mnohdy až do rána.. Zkusili jsme už kde co - teplé obklady na bříško, kapky co nám doporučila dětská lékařka, masáž bříška, rektální rourka ale nic moc nám nezabírá
. Bohužel nekojím, jsme na hypoalergením Nutrilonu který jí dávali i v porodnici. Nemáte některá tip jak bychom jí mohli ulevit?
Děkuji mnohokrát za rady.
Skus změnit UM některým miminkům to pomáhá. U nás zabrali kapky espumisan. Přeji hodně štěstí nás to trápilo cca do 3 měsíců.
![]()
Hodně štěstí, některá miminka to prostě musí přejít samo, ať vyzkoušíme cokoli
co mě ještě napadá je zkusit jiné kapičky (na trhu jich je spousta), probiotika dáváte? Spousta maminek si chválí kombinaci BabyCalm a BioGaia (u nás nezabralo ani toto). U těch probiotik pár dní trvá, než zaberou. Pak místo teplých obkladů polštářek z dm s peckami třešní. Na masáže bříška použít Pupík (hřejivý gel). Možná i za změna UM by mohla pomoct, jen to nestridat moc často a počkat, až si na jeden druh mlíka zvykne. Dávat hodně na bříško, pokud máte monitor dechu, zkuste na bříško i uložit. Přeji pevné nervy, a kdyby náhodou i tak moc nezabralo, hlavně klid, za pár týdnů to opravdu přejde samo.
@Mispulinek2323 zkusili jsme změnit UM a trochu lepší, nicméně i tak je to pořád dokola ![]()
@Bebeluska8 máme dvoje kapičky - sabsimplex a simeticon baby +biogaia. Prarodiče koupili i lepší lahvičku od Nuku tu antikolitickou, ale prostě nám asi nic nezabere
s manželem jsme zoufalí ![]()
@Novikeli píše:
@Bebeluska8 máme dvoje kapičky - sabsimplex a simeticon baby +biogaia. Prarodiče koupili i lepší lahvičku od Nuku tu antikolitickou, ale prostě nám asi nic nezaberes manželem jsme zoufalí
Já to přesně znám. Taky nám nezabralo nic
pamatuju si, jak jsem tehdy jako na snižování čekala na ty 3 měsíce, že už to přejde, a připadalo mi to nekonečné. Ale přešlo to, dnes už ani nevím jak, u vás určitě taky bude líp
Zkuste s manželem spát přes den, pokud můžete. Určitě najdeš i spoustu dalších rad, co můžete zkusit, třeba něco z toho zabere. My museli prostě počkat, dnes už se mi to daří vnímat pozitivně - tím, že začátek byl těžký, mi pak mateřská začala připadat jako těžká pohoda, i v období, kdy začal prcek obcházet nábytek, když měl později sérii horších nocí atd. Ve srovnání s tím začátkem prostě pohoda, jakmile se začal usmívat, projevovat hezké emoce atd, začalo to být moc prima. Pevné nervy přeji!