Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A zkoušela si zrušit kloboucky? Mě je v porodnici nacpali úplně zbytečně. Za mě teda zlatej dudlik a s kojenim nikdy problém nebyl, pokud nepočítám úplnej začátek.
S dudlikem byl problém, nechtěla pak prso, šíleně brečela, a neříkala si když měla hlad…prso bych ji dala s radostí, ale když jen cuca tak mlíko teče samovolně… Její 8 týdnu..
@Adelka951 ráda bych, ale kdyz cuca tak ji z toho teče mléko proudem.. Jsem 8 týdnu po porodu..
@Anonymní píše:
@Adelka951 ráda bych, ale kdyz cuca tak ji z toho teče mléko proudem.. Jsem 8 týdnu po porodu..
To ale prece nevadi, mleko ji neublíží.
Určitě odbourej ty kloboučky, jsou zbytečné, kazí kojení, navíc mléko přes ně neteče tak dobře a větším miminkům to pak nestačí, nezvyšuje se produkce.
Pokud to sama nezvládáš, tak pak za pomoci dobré laktační poradkyně.
No a když je neklidná, tak dát prso, určitě.
Taky bych se přiklonila k tomu, že kojení kazí spíš ty kloboucky než dudlik. A když miminko cuca a mlíko ti teče tak to určitě půjde.
@JancaS84 odbourávat se snažím postupně, nicméně nechci ji teď mást ještě dudlikem..
Napadá mě stejná otázka, jaká už padla. Když necháš na dudlání prso, ono něčemu vadí, že mléko teče? Nebo miminko nestíhá pít a dáví se? Já jsem spíš odpůrce dudlíků, obě děti jsem nechávala usínat u prsa a je to pohodička, spokojení oba. A když mléko stále teče a miminko už nechce, tak se jednoduše pustí a já rychle překrývám vložkou.
A ještě přidám dotaz, zkoušíš občas kojení bez kloboučku?
@JancaS84 jak poznáte že má hlad když má v puse dudlik? Bojím se že si neřekne.
@Anonymní píše:
@JancaS84 jak poznáte že má hlad když má v puse dudlik? Bojím se že si neřekne.
Neboj, zařve si ![]()
Ahoj, kojím od porodnice s kloboučky, a dudlik nedávám ani dávat nechci. Problém je, že dcera má problem usnout, tak ji dám svuj maliček a za 10min je tuhá. Ale zacala to vyžadovat i přes den. Což mě už se teda nelibi a ráda bych stím sekla. Ale v posteli se začne kroutit, natahovat, byť neklidna, a nakonec řvát. A to pak podlehnu…
co stím? Když jsem dala dudlik tak pak odmítala prso… A dva dny jsme bojovali..