Podezření na mononukleozu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
417
9.1.24 20:22

Podezření na mononukleozu

Ahojky.Od neděle syn(7let) má teploty a mírnější bolest v krku.Dnes sem byla u doktorky páč jednu mandlí má teda ošklivou…A skoro celou potaženou bílým hnusem. :zed: Horečka mu skáče i k 39…V krku ho teda bolí jen trochu a chvilkama vůbec… :nevim: Chuť k jídlu má, ji normálně všechno nemá problem. není ani nijak schvaceny(Smaozdrejme když má 39 tak trochu jo ale jakmile to zabere tak ožije zase) doktorka udělala výtěr…Tak uvidíme…Říkala že by to mohla být i mononukleóza, ale já vím že mu na ni dělali testy před 2 rokama a vyšli mu protilátky na mononukleózu že ji prodělal dřív nejspíš bezpříznakově…
Je možnost ji chytit znovu? A kdo ji měl jak to probíhalo? žádné bolesti břicha nemá nic..A jak dlouho se pak nesmí do školy???Někde jsem četla že dieta co se při tom musí držet už se prý nedoporučuje :nevim:
Jak jsem psala zatím to paní doktorka jen řekla že i to by to mohlo být ale radši sbírám info zkušenosti a modlím aby to byla radši ta angína… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5669
9.1.24 21:48

A doktorka mu neprohmatala břicho, aby zjistila zda nemá zvětšená játra? 8o Jinak já jí měla a břicho mě určitě nebolelo. Doktorka to poznala hned podle těch jater. Tedy ta na krčním. Pediatra mě léčila několik týdnů na angínu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
9.1.24 21:53

@Lil Kitkatt NN neprohmatla… :nevim: Říkala že počkáme co ten výtěr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.1.24 21:56

Jestli uz ji prodelal, tak reaktivace EB viru uz tyhle priznaky nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
9.1.24 23:33

@Lil Kitkatt
U většiny pacientů není u infekční mononukleózy přítomno zvětšení jater.

Zatím bych se nestresoval mononukleózou. Uvidí se dle výsledku stěru z tonsil. Doporučen by byl měsíc šetřicí režim, vitamíny. Dieta s přísným omezením tuků se považuje za zastaralé doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5669
10.1.24 07:12

@Doctus V pořádku, říkám jen svoji zkušenost. Já zvětšená játra měla a naše pediatra vždy břicho vyšetřuje, proto mě to překvapilo. Nicméně jak říkám, měla jsem to rozjeté, před 30 lety v okolí o mononukleóze nikdo neslyšel a nejspíš ani moje tehdejší doktorka :lol: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
10.1.24 08:10

@Doctus Jj počkáme co ukáže výtěr a uvidíme…Dneska ráno zvracel. Napil se vody a za chvíli sel zvracet.Ne že by z něj šli gejzíry. Vyzvracel jen tu vodu…Na bolesti břicha si nestěžuje. Unaveny je tak jako normálně. Kdyz mu vyleze teplota tak samozdrejme víc, ale jakmile mu zaberou prášky tak trochu ožije má chuť k jídlu…
Jak jsem psala nabírali ho na to před časem a podle výsledků mi bylo řečeno že hodnoty co tam má odpovídají tomu že v minulosti to prodělal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
10.1.24 08:12

@Lucie_Sx Jj dle výsledků z krve jak mu před nějakou dobou dělali tak mi bylo řečeno, že výsledky odpovídají tomu že v minulosti ji prodělal… Bezpříznakově…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
10.1.24 17:16

Každopádně jsem napnutá víc a víc…
Krk se nijak nezhorsil.Naopak.ta jedná mandle mi přijde nepatrně lepší sice na ty druhy už SOU taky 3 bílé tečky ale ta pravá co byla celá povlekla je podle mě lepší. Krk ho bolí minimálně. Chit k jídlu normálně má…Jen ta horečka…Ráno měl 39,2 dostal Nuforen hned to šlo dolů na 37,5…A před chvílí sem ho měřila a 39,5 dala sem Panadol po půl 5 teď sem měřila a 38,4 takže to kleslo… :palec: Ještě ho teď trochu schladim vlažnou vodou…
Ale jinak mu jako vyloženě nic není…Má chuť k jídlu teď dlabe brambory s mrkví ;)
Každopádně po lécích mu to klesne to mám radost..Ale jakmile přestanou účinkovat jde to postupně zase nahoru no…
Do včerejšího poledne měl max 38,6 pak večer už 39,7
Ale říkám jinak se jako celkové stav nezhoršuje…Tak jsem fakt zvědavá. Jestli to bude virova angína, nebo bakteriální nebo nějaká jiná viróza nebo co…
Každopádně nemělo by to být obráceně???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.1.24 17:28

@Tereza2609
Nejspis proste viroza, no.
Ono u tech horecek to dost zkresluji a prodluzuji ty leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
10.1.24 18:05

@Lucie_Sx Teď už mu to kleslo na 37,5 takže super… ;)
No snad jo.. Uvidíme podle toho výsledků stěru.. ;) Ale snad to bude ok.Kdyz ten krk se nijak nezhoršuje a celkové stav taky ne… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
11.1.24 12:44

Krásný den.Tak hlásám že výtěr z krku negativní. Takze opravdu něco virového.
Včera v půl 12 v noci mu to vyskočilo zase na 39,8.po nuforenu to kleslo celou noc nic dopoledne taky ne.Tak uvidíme jestli mu ještě vyskočí. Nicmene beru jako pozitivum to že skoro 13 hodin je bez horečky. To snad vypadá že to je na ústupu. A i když mu to ještě třeba vyskočí myslím že snad ok.
Krk za mě taky o něco lepší. Mam volat doktorce v pondělí jak sme na tom. Kazdopadne si myslím že žádná mononukleóza. To by se vůbec nelepšil myslím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
2.2.24 16:59

@Doctus dcera má potvrzenou mononukleozu, jaterní testy mírně vyšší, jeden ukazatel více, dva jen mírně.. nevím přesně.
Napadlo mě můžu dceři udělat třeba hranolky z brambor v horkovzdušné fritéze? Normálně tedy stříkáme olejem, tak asi uplně bez oleje? Co vše nesmí? Mi to volala doktorka a zeptala jsem se tak okrajově a jdeme v příští týden na kontrolu.. tak se chci vše doptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
2.2.24 17:03

@KKK85
Bramborový salát s majonézou a řízek k tomu bych si nedával, ale hranolky „na sucho“ může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
2.2.24 17:05
@Doctus píše:
@KKK85
Bramborový salát s majonézou a řízek k tomu bych si nedával, ale hranolky „na sucho“ může.

třeba maso kde dám na pánvičku trošku přepuštěného másla? Nebo lehce potřeno olivovým olejem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí