Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, moc mě mrzí, čím teď procházíte. Úplně chápu tvůj strach, to by cítil každý, kdo miluje tak moc, jako ty svého manžela. Je ale důležité myslet na to, že nález ještě nemusí znamenat nic vážného
existuje spousta možností, které mohou mít i úplně neškodné vysvětlení. Doktoři dneska umí neskutečné věci a to úterní vyšetření vám dá konečně jistotu. Tvůj manžel má obrovské štěstí, že má vedle sebe tak silnou a milující oporu. Držím vám oběma všechny palce a věřím, že to dobře dopadne ![]()
Někdy jde o zánět, cystu nebo jinou neškodnou věc, co se dá dobře řešit. Je super, že jste to podchytili včas a že tvůj manžel půjde na vyšetření. To je ta nejdůležitější cesta k jistotě. Věřím, že výsledek bude mnohem příznivější, než se teď bojíš
![]()
Rozumím ti, že je to pro vás obrovsky těžké období a že tě přepadá strach. Ale chci ti připomenout, že dnes se dá opravdu spousta věcí úspěšně léčit. Medicína je neskutečně daleko a i nálezy, které znějí hrozivě, mají často velmi dobrou prognózu. ![]()
Rakovina prostaty je dobře léčitelná, pokud se podchytí včas. Nepanikař a snaž se mu být oporou, však ještě nic nevíte.
@lucad77 píše: Více
Přesně tak. Plus si tedy nejsem vůbec jistá, ze se projevuje bulkou ve varleti, z tech, co znam se tak nikomu neprojevila.
@Anonymní píše: Více
Tak zrovna rakovina prostaty ma velmi dobrou prognozu na leceni.
Nemyslím si, že by se rakovina prostaty projevovala bulkou na koulích…
Ale před x lety měl tento problém kámoš, prošel si chemoterapií, koule mu zůstaly a po vyléčení si vyrobil dvě krásné, zdravé děti…
![]()
Ani nevím, kde začít… V roce 2018 se mi zde dostalo neskutečné podpory při mém prvním ZT. Od té doby máme z pěti těhotenství dvě nádherné duhové a šikovné holčičky

Momentálně jsem v další životní krizi, máme u manžela podezření na rakovinu prostaty… Je to opravdu má životní láska a vždy naprosto pozitivní optimista
V úterý ho čeká veliké vyšetření a já se snažím být naprostou oporou, situaci zlehčuji, protože cítím, jak veliký strach momentálně on má. Vnitřně jsem však sama úplně v rozkladu a nevím kudy kam, strach mě uplně paralizuje, hlavně když je klid a já mám čas přemýšlet
Moc prosím o trošku pozitiva a uklidnění, že i když se jedná o samo nález (bulka na varleti) nemusí se jednat o nic závažného…
Děkuji za přečtení a moji malou zpověď