Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Janča6 píše: Více
Ano, mám opravdu velmi důkladné vyšetření od imunologa.
Ahoj, můžu se zeptat na hodnoty? Já mám EBV VCA IgG kolem 600, EBNA IgG nad 600, VCA IgM negativní… taky jsem ze všeho unavená, pořád bych spala…
@Anonymní píše: Více
Přesně nevím, ale jednu hodnotu mám určitě přes 750 a tu druhou určitě dost nad normu. Hodnoty se celou dobu prakticky nemění.
Zrovna mám covid a byl mi doporučen přípravek Isoprinosine. Je na předpis. Brát ho nechci, ale píše se v příbalovém letáku, že je i na EBV.
@Janča6 píše: Více
Ten jsem taky dostala. Neumím ale říct, jestli mi pomohl. Bylo mi někdy týden skoro dobře a pak se to ale vrátilo. Asi bych ho vyzkoušela i znovu nebo nějaké antivirotikum k tomu.
Dobrý večer. už ca rok mi v testech u doktora vychází reaktivace EB virozy. Jaterní testy by pořádku, nemám nařízenou žádnou dietu nebo jiné omezení. Problém je ale každodenní únava, obtíže s deletrvajícím soustředěním, např. v práci, a velmi špatný spánek. Příznaky se horší i během fyzické lehké aktivity, často zvládnu pouze dojít z práce na MHD a z MHD do domu a pak celé odpoledne
nic dalšího nezvládnu (ani úklid, vaření nepřipadá úvahu, a to jsem předtím byla poměrně aktivní). Někdy se na pár dnů stav výrazně zlepší, ale pak jsou týdny, kdy mohu jít třeba na krátkou procházku.
Lékař tvrdí, že se to nijak neléčí. Zkoušeli jsme akorát antivirotika, ale nepřišlo mi, že by to byl nějaký zázrak a také vzhledem obcasnemu vymizeni příznaků se nedalo říct, jestli zabral lék, nebo se to upravilo v tu chvíli samo od sebe. Na internetu se doporučuji různě doplňky stravy se spíše pochybným účinkem. Vitamíny mám v pořádku, včetně D. Beru selen, zinek, C. Zkoušela jsem různé doplňky typu coriolus, vilacora, ale spíše imunitní systém podporují, a to je mi pak výrazně hůř.
Také by reaktivace obvykle měla do pár týdnů pominout, únava do pár měsíců. Hodnoty v testech jsou stejné vysoké už ten rok. a mě je spíš hůř.
Je tady někdo, kdo tu reaktivaci eb virozy měl a už se z ní dostal? Za jak dlouho a co pomohlo?