Kalorické tabulky - vláknina

31.8.25 10:18

kalorické tabulky - vláknina

Ahoj a dobrý den. Používám kalorické tabulky a daří se mi hubnout a jíst dost bílkovin. Stále ale bojuji s nedostatkem vlákniny. Doháním to chia semínky. ale stejně to nestačí. Můžete mi dát tipy na denní jídelníček, kde je dost vlákniny? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1186
31.8.25 10:52

Kup si jablečnou vlákninu, nebo jinou, bez toho tu vlákninu nikdy nesplníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4520
31.8.25 11:33
@lucie.krajcarova píše: Více

Nejen pro tebe, ale pro všechny " plniče koleček" v tabulkách
Doporučuju video Havlíčka o vlaknine, stejně tak i ty tak moderní bílkoviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 11:57

@Menton dobře a můžeš sem dát to video? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
31.8.25 12:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
31.8.25 12:55

Ještě by se ti zakladatelko mohlo líbit toto:

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
31.8.25 13:00

Kupovala jsem si dřív pšeničné otruby např. do bílého jogurtu, obsahují zanedbatelně kcal v poměru k obsahu vlákniny i bílkovin. Lžíce ti nezatočí s kolečky. Popř. psyllium - rozpustná vláknina a zanedbatelně kcal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20909
31.8.25 14:06

Kdyby ses obtěžovala si aspoň základ načíst, tak bys zjistila, že u vlákniny je problém ten, že to není povinný údaj na obalech. Takže reálně můžeš sníst mnohem větší množství vlákniny, než ti tabulky ukazují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.25 14:47

@Cenarius ano obtěžovala jsem se. nejím tolik zpracovaných produktů = jím hodně základních potravin. mohla jsi to napsat klidněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
1.9.25 11:52

Kolik jíš ovoce a zeleniny?
Já mívám vlákninu v zeleném, ale rozhodně ne na 100%. Důležitější je nerozpustná vláknina z jidla, než ta rozpustná která je třeba v to psylliu nebo čekankovém sirupu, i když KT započítávají i tu.
Vesměs mám k svačině nějakou zeleninu typu mrkev/kedlubna teď v sezóně i dost meloun nebo na vlákninu hodně bohaté ostružiny, do jogurtu si dávám buď chia, nebo ovesné vločky, k obědu mám vždy zeleninovou přílohu k té klasické (třeba brokolice, zelené fazolky,…), když jím pečivo, tak celozrnné a tak.
Pokud nemáš nějaké potíže, tak bych se tím asi nestresovala. Pro mě je to kolečko vlákniny tak nějak spíš pro zajímavost, ale nějak extra ho neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí