Podíl na nemovitosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3527
23.3.15 09:14

Podíl na nemovitosti

Ahojte,
potřebovala bych poradit. Tchýně vlastní rodinný dům, na který je, ale napsáno dalších 8 lidí. Ona má největší podíl 161/224, zbytek má po 6/224 a jeden 21/224. No a nám tvrdí, že to není žádný problém (je to tak už přes dvacet let) a nemá smysl to řešit. Mě jde, ale o to, že když třeba do toho investujeme, tak zvedneme hodnotu domu a jeden z těch vlastníků může kdykoli přijít a chtít vyplatit a tím, že jsme rekonstruovali jsme vlastně sami proti sobě a musíme mu dávat více? Nebo můžou přijít a chtít dům prodat? Prostě jaké mají právo a co všechno můžou? Nebylo by lepší je vyplatit ať už tam napsaní nejsou? Ona říká, že prý díky tomu, že se za celou tu dobu nepodíleli na chodu a neplatili daň z nemovitosti, tak jim nic nemusí dávat. Jak to tedy je? Děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
23.3.15 09:25

@Lucie008 tchýně nemá pravdu. Je tam 8 vlastníků. Vypořádejte to hned, protože jinak se opravdu může kdokoliv přihlásit a může chtít podíl potom :zed: a složitě se s někym soudit, to bych nedělala.. Oni jsou vlastníci, tudíž je nemůžete vyšachovat. Do takového domu bych fakt neinvestovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
23.3.15 09:35

Strkat prachy do něčeho, co mi neříká „má paní“ je naprostá BLBOST!
Dokud ten barák nebude tvůj, nic bych do něj nestrkala, ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3527
23.3.15 09:37

Mě to přijde, že se chce na to vykašlat a nechat to tak, že jí barák stejně nemůže nikdo vzít.
On je taky problém, že na 2 z těch vlastníků je exekuce. Prý to už řešila na finančáku a je to staré (v tom případě nechápu proč to není přepsané) a nic jí vzít nemůžou. Je možné, aby to došlo do takové krajnosti, aby soud ten barák prodal a vzal si z toho třeba jen 50 000,–?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
23.3.15 10:57

Podívej se na výpis z katastru, jak to tam přesně je zapsáno. Pokud to chcete nějak řešit, určitě se obraťte na odborníka. Neinvestovala bych nic. Chtěla bych, ať mě vyplatí a šla bych pryč. Tolik vlastníků - to jednou nedopadne dobře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný