Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte,
potřebovala bych poradit. Tchýně vlastní rodinný dům, na který je, ale napsáno dalších 8 lidí. Ona má největší podíl 161/224, zbytek má po 6/224 a jeden 21/224. No a nám tvrdí, že to není žádný problém (je to tak už přes dvacet let) a nemá smysl to řešit. Mě jde, ale o to, že když třeba do toho investujeme, tak zvedneme hodnotu domu a jeden z těch vlastníků může kdykoli přijít a chtít vyplatit a tím, že jsme rekonstruovali jsme vlastně sami proti sobě a musíme mu dávat více? Nebo můžou přijít a chtít dům prodat? Prostě jaké mají právo a co všechno můžou? Nebylo by lepší je vyplatit ať už tam napsaní nejsou? Ona říká, že prý díky tomu, že se za celou tu dobu nepodíleli na chodu a neplatili daň z nemovitosti, tak jim nic nemusí dávat. Jak to tedy je? Děkuji za reakce
@Lucie008 tchýně nemá pravdu. Je tam 8 vlastníků. Vypořádejte to hned, protože jinak se opravdu může kdokoliv přihlásit a může chtít podíl potom
a složitě se s někym soudit, to bych nedělala.. Oni jsou vlastníci, tudíž je nemůžete vyšachovat. Do takového domu bych fakt neinvestovala.
Strkat prachy do něčeho, co mi neříká „má paní“ je naprostá BLBOST!
Dokud ten barák nebude tvůj, nic bych do něj nestrkala, ani korunu.
Mě to přijde, že se chce na to vykašlat a nechat to tak, že jí barák stejně nemůže nikdo vzít.
On je taky problém, že na 2 z těch vlastníků je exekuce. Prý to už řešila na finančáku a je to staré (v tom případě nechápu proč to není přepsané) a nic jí vzít nemůžou. Je možné, aby to došlo do takové krajnosti, aby soud ten barák prodal a vzal si z toho třeba jen 50 000,–?
Podívej se na výpis z katastru, jak to tam přesně je zapsáno. Pokud to chcete nějak řešit, určitě se obraťte na odborníka. Neinvestovala bych nic. Chtěla bych, ať mě vyplatí a šla bych pryč. Tolik vlastníků - to jednou nedopadne dobře.