Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím maminky ![]()
prosím nevíte některá, čím by se daly odstranit čmárance od propisky? Dcera mi v nestřeženém okamžiku počmárala židli. Máme potahy z bílé eko-kůže, tak si dovedete představit, jak to vypadá ![]()
Drhla jsem to cifem, trochu to pustilo, ale pořád je to dost vidět.
Nemáte prosím někdo radu, čím by to mohlo jít dolů?
Děkuji…
![]()
Zkus cistici ubrousky (ty na dite
). trochu mi to taky pomohlo, ale uplne nezmizlo.
Čmárance dávám pryč lakem na vlasy. Někdy to jde úplně, někdy mi něco zůstane (asi záleží na propisce), ale minimálně to o několik odstínů zesvětlá, když už se nepodaří úplně. Máme takový gauč a už jsem to řešila taky několikrát.
Lak na vlasy! Rada odsud a fakt to pustilo. Sedacka kozena a hneda.
Taky máme bílou kůži a zůstaly fialové stopy, ty už nejdou vůbec ničím. Ani odlakovačem atd. ![]()
Taky se přidávám s lakem na vlasy, ten zabere (skoro)vždycky ![]()
Asi tě nepotěšim, ale mně nezabralo nic. Zkousela jsem vlhčáky, celý lak na vlasy, vodku, čistý líh, benzín, Jar, tekutý písek… Trochu pomáhá čas a světlá to samo. Po více jak roce jsou čmárance méně nápadné.
Holky moc děkuju za radu!!! Budu muset jít koupit lak na vlasy, jelikož ho nepoužívám a doma ho nemám. ![]()
Ale určitě vyzkouším! Moc díky. ![]()
A to vždy jen přestříkáte a pak vydrhnete? Mám to nechat chvíli působit? ![]()
@Elilen píše:
Asi tě nepotěšim, ale mně nezabralo nic. Zkousela jsem vlhčáky, celý lak na vlasy, vodku, čistý líh, benzín, Jar, tekutý písek… Trochu pomáhá čas a světlá to samo. Po více jak roce jsou čmárance méně nápadné.
no to je hezký teda
![]()
Lak na vlasy? A zabere to i na potahovou latku, ne kuzi? Mala mi pocmarala kreslo, uz jsem se smirila s tim, ze to tak zustane, ale nechci nadelat vic skody nez uzitku…
Já to vždycky přestříkala, nechala tak deset minut a pak setřela
@Yasminn píše:
no to je hezký teda![]()
![]()
![]()
Třeba budeš mít štěstí. Spoustě vlhčáky a lak pomohou. Asi máme odolné propisky a šikovnou dceru. ![]()
@charbl píše:
Já to vždycky přestříkala, nechala tak deset minut a pak setřela
děkuju ![]()
@Elilen píše:
Třeba budeš mít štěstí. Spoustě vlhčáky a lak pomohou. Asi máme odolné propisky a šikovnou dceru.
vlhčené ubrousky vůbec nezabraly. Ten cif trochu ju. Zkusím koupit ten lak a když nepomůže, tak zas bude druhá vlna drhnutí cifem.
No nechala jsem na tom skoro ruce, ale trochu to šlo.
Ach jo, co nezničí kočka, zničí dcera ![]()
Mi taky pomáhá lak na vlasy, a to i na fixy na tabuli. Ale myslím, že jestli už jsi to něčím drhla, tak ti nepomůže, musí to být v původním stavu, aby lak zabral. Aspoň já mám takovou zkušenost.