Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý večer, mám takovou otázku…Minulý pátek (15.12.) jsem si zapomněla vzít HA (3. pilulka v 1. týdnu) a uvědomila si to až v sobotu večer, kdy jsem si šla vzít sobotní pilulku (vzala jsem si obě najednou). Nechráněný styk jsem měla jak ve čtvrtek, tak pátek odpoledne.
(o bolestech pan doktor ví, ale mám podezření na endometriozu, takže se těžko určuje původ)
Zhruba 3 dny na to mě večer začal bolet podbřišek a táhne se to do dnešního dne. Bolest vždycky přijde k večeru + do toho mě bolí prsa (převážně bradavky)
Ve čtvrtek (21.12.) jsem byla na gynekologii na preventivní prohlídce, říkala jsem to panu doktorovi a ten mi řekl, že kdyby něco, viděl by to na ultrazvuku.
Je to vůbec možné? po 5-6 dnech?
Mohou být ty bolesti spojené s “větší” dávkou hormonů v jeden den?
Z toho tehotna urcite nejsi, pokud nezapominas brat HA pravidelne. Muze to byt horm nerovnovahou, ze sis vzala obe najednou. Kdyz zapomenes, tak se bere jen jedna a ne dve, ptze se muzes predavkovat a rozhodis si cyklus. A kdyby si tehotna byla jak jsi byla na gynde, tak opravdu nic videt nemuze. Oplodnenemu vajicku trva tyden i dyl nez se dostane do delohy a zahnizdi se, na uzv neco vidi az tak 14dni po vynechani ms.
Dobrý večer, mám takovou otázku…
Minulý pátek (15.12.) jsem si zapomněla vzít HA (3. pilulka v 1. týdnu) a uvědomila si to až v sobotu večer, kdy jsem si šla vzít sobotní pilulku (vzala jsem si obě najednou). Nechráněný styk jsem měla jak ve čtvrtek, tak pátek odpoledne.
Zhruba 3 dny na to mě večer začal bolet podbřišek a táhne se to do dnešního dne. Bolest vždycky přijde k večeru + do toho mě bolí prsa (převážně bradavky)
Ve čtvrtek (21.12.) jsem byla na gynekologii na preventivní prohlídce, říkala jsem to panu doktorovi a ten mi řekl, že kdyby něco, viděl by to na ultrazvuku.
Je to vůbec možné? po 5-6 dnech?
Mohou být ty bolesti spojené s “větší” dávkou hormonů v jeden den?
(o bolestech pan doktor ví, ale mám podezření na endometriozu, takže se těžko určuje původ)