Mikroinvaze - rakovina děložního čípku

Anonymní
22.12.23 15:37

Mikroinvaze- Rakovina děložního čipku

Ahoj holky, je tu některá, která prodělala rakovinu děložního čípku ale v úplně počáteční stádiu?
Bylo mi z konizace diagnostikováno cin 3 + dlaždicobuňečný karcinom.
Konizace byla vpodstatě úspěšná. Odstranilo se vše do zdravé tkáně. Bohužel jsem měla již přítomnu mikroinvazi velikosti 0,6-0,5mm. Hloubka invaze 0,6mm. Bez lymfovaskularni invaze. Měla jste někdo taky mikroinvazi? Onkogynekologii mám po novém roce. Zajímalo by mne zda jste poté musely ještě absolvovat nějakou operaci? Případně mohly jste ještě otěhotnět? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
657
22.12.23 19:36
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je tu některá, která prodělala rakovinu děložního čípku ale v úplně počáteční stádiu?
Bylo mi z konizace diagnostikováno cin 3 + dlaždicobuňečný karcinom.
Konizace byla vpodstatě úspěšná. Odstranilo se vše do zdravé tkáně. Bohužel jsem měla již přítomnu mikroinvazi velikosti 0,6-0,5mm. Hloubka invaze 0,6mm. Bez lymfovaskularni invaze. Měla jste někdo taky mikroinvazi? Onkogynekologii mám po novém roce. Zajímalo by mne zda jste poté musely ještě absolvovat nějakou operaci? Případně mohly jste ještě otěhotnět? Díky

Pokud byla konizace úspěšná bylo vše do zdravé tkáně jiná léčba si myslím není třeba pouze sledování v centru a u vašeho gynekologa těhotenství není překážka jinak na FB je skupinka kde jsou ženy po konizaci se stejným či podobným nálezem - https://facebook.com/…50296407151/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.23 19:55

@Lenca118 děkuji za reakci a odkaz.. sama si myslím to stejný.
Má paní doktorka říkala, že nepředpokládá nějaký další zákrok. Jen že se to musí došetrit. Ultrazvuk apod.
Samozřejmě, když jsme byla u ni, byla jsme trochu mimo a na úplně vše jsme se nezeptala. Proto mě zajímá, zda měl někdo podobný problém.

• Citovat
  • Upravit
657
22.12.23 20:00
@Anonymní píše:
@Lenca118 děkuji za reakci a odkaz.. sama si myslím to stejný.
Má paní doktorka říkala, že nepředpokládá nějaký další zákrok. Jen že se to musí došetrit. Ultrazvuk apod.
Samozřejmě, když jsme byla u ni, byla jsme trochu mimo a na úplně vše jsme se nezeptala. Proto mě zajímá, zda měl někdo podobný problém.

Tam jde hlavně o výsledky hystologie z konizace a pak i HPV zda ještě bude aktivní až se udělá určitě v centru se podívají víc na čípek..jinak kdyby napsali že třeba neodebrali vše atd..tak se to řeší dál buď a to buď konizaci další a nebo hysterektomii ale pokud je vše odebráno tak teď se čípek bude hojit a těhotenství není problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.23 20:19

@Lenca118 mám hpv 16. Což mě děsí. Aktuálně jsem se nechala očkovat. Paní doktorka mi řekla, že jsou na to postupy a proto musím jít na onkogyn. takže si taky myslím, že v mém případě už vlastně nic jiného následovat nebude. Ale i tak. Samozřejmě, když si přečtu diagnózu karcinom. :think: Jsem 30+ a právě jsme se chtěli začít snažit o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
22.12.23 20:34
@Deniskakkkk píše:
@Lenca118 mám hpv 16. Což mě děsí. Aktuálně jsem se nechala očkovat. Paní doktorka mi řekla, že jsou na to postupy a proto musím jít na onkogyn. takže si taky myslím, že v mém případě už vlastně nic jiného následovat nebude. Ale i tak. Samozřejmě, když si přečtu diagnózu karcinom. :think: Jsem 30+ a právě jsme se chtěli začít snažit o dítě.

Tak to chápu já jsem po hysterektomii rok od konizace HPV 45 + ostatní což tento typ leze do čípku konizace vše odebráno ale rok HPV stále aktivní a nebylo jisté zda tam někde uvnitř něco neni a bylo teď už mám klid u vás si myslím že budou jen hlídat 3-6 měsíců nástevy po dobu 2 let cca těhotenství ničemu není zákaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí