Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den všem. Potřebovala bych poradit. Jsem 12 tt. Docela mně vyděsila dnešní ranní nevolnost. Přepadla mně v koupelně, najednou z ničeho nic jsem dostala jakoby nával, sesunula jsem se k zemi, začala rychle dýchat, sucho v puse, hučení v uších a pak nakonec brnění rukou. Nemohla jsem se ani hnout. Trvalo to pár minut, pak se mi ulevilo. Chtěla jsem se pak nasnídat, ale nešlo to, a u čištění zubů jsem to pak neustála a pěkně se zblila ![]()
Nevíte, z čeho to mohlo být? Včera měřený tlak byl ok, výsledky krve taky… Můj doktor dnes neordinuje a s každou blbostí bych ani nechtěla volat. Chtěla bych ale ujistit, že to byla opravdu jenom blbost.
Díky moc ![]()
@silvik.sk tehotenstvim.. ja mela teda jeste cerne mzitky pred ocima. naval horka.. ja to mela snizenym tlakem..
Něco podobného se mi stalo v práci, bavila jsem se zákaznicí a najednou se mi zrychlil dech, pomalu jsem neviděla. Vydržela jsem to do odchodu zákaznice, pak se
a pobrečela jsem si..no, prostě hormony
Mně tohle těhotenství dává pěkně zabrat. Od včerejška navíc ležím doma s hematomem, tak mám čas řešit věci, které bych mormálně asi ani neřešila
![]()
@silvik.sk To, že jsi měla včer tlak ok neznamená, že byl i dneska ok. Mohla jsi mít nižší, pokud to bylo třeba ještě před snídaní, tak v kombinaci s hypoglykémií může být člověku pěkně šoufl. Já se takhle málem odpoklonkovala v prvním trimestru po ránu v kuchyni, jen tak tak jsem se stihla došournout k židli a manžel mě zachraňoval narychlo připraveným jonťákem, abych si alespoň zvládla po svých zalézt do postele.
Mi jednou takhle blbe zacalo byt uprostred nakupaku. nechala jsem tam manzela s nakupem a pomalu se sinula ven, myslela jsem, ze na cerstvem vzduchy to bude ok. ale uprostred parkoviste me to sejmulo jeste vic, musela jsem si kleknout na zem. vypadala jsem asi zajimave…
Ahoj, krome toho, ze se to v tehu muze stat, je mozne, ze to muze byt hypoglykemie. To jsou stavy, kdy je cloveku mdlo, fyzicky spatne, na zvraceni… na vine jsou vykyvy hladiny cukru v krvi. Resenim je stravovat se tak, aby k tomu dochazelo co nejmene.
@silvik.sk píše:
Hezký den všem. Potřebovala bych poradit. Jsem 12 tt. Docela mně vyděsila dnešní ranní nevolnost. Přepadla mně v koupelně, najednou z ničeho nic jsem dostala jakoby nával, sesunula jsem se k zemi, začala rychle dýchat, sucho v puse, hučení v uších a pak nakonec brnění rukou. Nemohla jsem se ani hnout. Trvalo to pár minut, pak se mi ulevilo. Chtěla jsem se pak nasnídat, ale nešlo to, a u čištění zubů jsem to pak neustála a pěkně se zblila
Nevíte, z čeho to mohlo být? Včera měřený tlak byl ok, výsledky krve taky… Můj doktor dnes neordinuje a s každou blbostí bych ani nechtěla volat. Chtěla bych ale ujistit, že to byla opravdu jenom blbost.
Díky moc
Mně se udělalo podobně špatně zhruba ve stejném týdnu jako tobě, už nevím přesně. Sice mi nebrněly ruce, ale myslela jsem, že každou chvíli omdlím a bylo mi zle od žaludku, mžitky před očima a potřebovala si nutně sednout. Vyděsilo mě to, tak jsem se ještě rozklepala, což bylo asi psychické. Byla jsem zrovna na farmářském trhu se synem a naštěstí kousek od nás byl manžel. V prvním těhotenství se mi nic podobného nestalo. Manžel mi pak dotáhl do auta, postupně se mi ulevilo. Pak jsem se bála chodit sama se synem ven. Naštěstí se to od té doby neopakovalo.
Myslím, že hypoglykémie to nebyla, tu na sobě poznám. Od žaludku mi bylo špatně skoro pořád. Ale mám od začátku těhotenství nižší tlak. Když se mi doma motala hlava, naměřila jsem 98/60. Teď už se mi tlak zvedá, tak doufám, že neskončím na konci těhotenství u vysokého.
Zažila jsem to v těhotenstvích několikrát. Je to blbé, když je člověk doma, tak se to dá, sedne na zem, aby sebou neseknul, napije se. Horší je to někde venku, v nevhodnou chvíli
. Nosila jsem sebou láhev s vodou a bonbony.
@silvik.sk Já jsem ve 14tt a při čištění zubů jsem zvracela naposledy včera ![]()