Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já neznám osobně nikoho, komu by selhala i jednou pokud v tom nebyla chyba lidského faktoru. Podruhé to považuju za vyloučené.
@Anonymní píše:
JPěkný večer,
První dítko bylo neplánované-selhala antikoncepce, tabletky. Doktor říkal že jsem musela zapomenout, vzít dýl, zvracet…ale já si na tohle dávám velký pozor!
Druhé dítko plánované, teď jsem dva dny zpět měla dostat menses, a nic. Pobolívá mě podbřišek, a já už si maluju katastrofické scénáře. Tabletky jsou jiné než ty předešlé. Pro test pojedu až v sobotu, uklidněte mě že by to byla velká náhoda. Beru je pravidelně, ve stejnou hodinu, nepiju alkohol, nebyla jsem nijak nemocná nic. Znáte někoho komu antiko selhala dvakrát? Prosím zanechat anonym, chodí jsem známé a já i když nejsem zastáncem potratů, nevím jak bych to řešila. Bylo by to hódně nevhodné
já bych dala ruku do ohně, že jsem nikdy tabletu nevynechala, nezvracela jsem, neměla jsem průjem atd a té tabletce je půl roku.. to máš těžké toto.. jako 2× po sobě mi přijde neskutečné, ovšem my sami s chlapem si děláme srandu, že u nás může selhat i konečné řešení
![]()
Ale mě vážně ano, vím jaký tady na to je názor, ale tak třeba moje tělo se s tím nekamarádí nevím. Nemám důvod kecat!
@Anonymní píše:
Ale mě vážně ano, vím jaký tady na to je názor, ale tak třeba moje tělo se s tím nekamarádí nevím. Nemám důvod kecat!
klid, nejsi sama
měly bysme vsázet sazku nebo tak něco.. prý je tam stejná šance
![]()
Znám. jedna známá má jedno dítě přes tablety, a druhý přes postinor
Já věřím, že někdy selhat může.
Ale nedávno mě pobavilo, jak tu jeden anonym psal, že jí selhala antikoncepce přesně v den ten a ten a jestli může být těhotná, tam pak vidím selhání lidského faktoru ![]()
A to jste spoléhali jen na jeden druh antikoncepce - když už další děti neplánujete?
Tak odvážný dotaz zde, kde panuje názor, že antiko selhat nemůže ![]()
Každopádně tomu našemu 1% je už skoro sedm let a já VÍM, že lidský faktor neselhal, každopádně bych si nedovolila se znovu spolehnout na antiko, od té doby ji neberu.
A že může selhat opakovaně bych i věřila, protože mi to máme snad v rodině, mě i sestře selhala.
Nějak nechápu, že píšeš druhé dítko plánované, ale bojíš se, že jsi těhotná??!! Když nechci dítě, tak si dávám pozor - oba. O zvláště při tvé první zkušenosti. A pak.. tak to nedělám, když to neumím.
![]()
Tak když se můžou někomu narodit třikrát po sobě dvojčata, tak proč by nemohla někomu dvakrát po sobě selhat antikoncepce
. Stejně jako se může objevit vážná alergická reakce na lék, který naprostá většina lidí snáší bez problémů, úplně stejně si myslím, že může někomu selhat antikoncepce.
@sromulenka píše:
Nějak nechápu, že píšeš druhé dítko plánované, ale bojíš se, že jsi těhotná??!! Když nechci dítě, tak si dávám pozor - oba. O zvláště při tvé první zkušenosti. A pak.. tak to nedělám, když to neumím.![]()
@sromulenka nějak nechápu tvé myšlenkové pochody, to jako že když první bylo neplánované tak další být plánované nemůžou!?
@vodolejka doufám že ne, ale červík hlodá! Mám menses dost nepravidelný, tedy mívala jsem. Teď to bylo poslední dobou přesné.
A ano, chráním se jen tabletkami. Změnila jsem je tedy od těch minulých. Když jsem se o tom bavila s dr řekl že stát se to může, ale častěji selže člověk. Jak už jsem psala dávám si na toto pozor a beru je +- hodina pravidelně. Při prvním selhání jsem měla zrovna zažívala obrovský životní strest, nevím zda to mohlo přispět. Pokud mám průjem, beru atb, či jiné ovlivňující účinky chránim se ještě jinak. Doktor řekl, že je to téměř nemožné aby se to stalo dvakrát a v podstatě řekl že jsem musela udělat chybu v užití!
Dalo se čekat kam to sklouzne s většinovým názorem, který tady vládne.
JPěkný večer,
První dítko bylo neplánované-selhala antikoncepce, tabletky. Doktor říkal že jsem musela zapomenout, vzít dýl, zvracet…ale já si na tohle dávám velký pozor!
Druhé dítko plánované, teď jsem dva dny zpět měla dostat menses, a nic. Pobolívá mě podbřišek, a já už si maluju katastrofické scénáře. Tabletky jsou jiné než ty předešlé. Pro test pojedu až v sobotu, uklidněte mě že by to byla velká náhoda. Beru je pravidelně, ve stejnou hodinu, nepiju alkohol, nebyla jsem nijak nemocná nic. Znáte někoho komu antiko selhala dvakrát? Prosím zanechat anonym, chodí jsem známé a já i když nejsem zastáncem potratů, nevím jak bych to řešila. Bylo by to hódně nevhodné