Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zakladatelko, mám dvě děti, víc nechceme a právě proto jen na jeden způsob ochrany nespoléhám
ať jsou plodné či neplodné dny.
@Anonymní píše:
@sromulenka nějak nechápu tvé myšlenkové pochody, to jako že když první bylo neplánované tak další být plánované nemůžou!?
@vodolejka doufám že ne, ale červík hlodá! Mám menses dost nepravidelný, tedy mívala jsem. Teď to bylo poslední dobou přesné.A ano, chráním se jen tabletkami. Změnila jsem je tedy od těch minulých. Když jsem se o tom bavila s dr řekl že stát se to může, ale častěji selže člověk. Jak už jsem psala dávám si na toto pozor a beru je +- hodina pravidelně. Při prvním selhání jsem měla zrovna zažívala obrovský životní strest, nevím zda to mohlo přispět. Pokud mám průjem, beru atb, či jiné ovlivňující účinky chránim se ještě jinak. Doktor řekl, že je to téměř nemožné aby se to stalo dvakrát a v podstatě řekl že jsem musela udělat chybu v užití!
Dalo se čekat kam to sklouzne s většinovým názorem, který tady vládne.
No on tady vládne hlavně proto, že HA bere každá druhá a 99% má zkušenost, že neselže ani kdyby padal pivovarský komín, tak se nemůžeš divit. Já znám 2 co otěhotněly s HA - jedna jí házela do koše a „zapomněla“ to partnerovi říct a druhá brala léky, který její účinek vynulovaly.
@terien píše:
No on tady vládne hlavně proto, že HA bere každá druhá a 99% má zkušenost, že neselže ani kdyby padal pivovarský komín, tak se nemůžeš divit. Já znám 2 co otěhotněly s HA - jedna jí házela do koše a „zapomněla“ to partnerovi říct a druhá brala léky, který její účinek vynulovaly.
Když dost lidí umí sice souložit, ale neumí číst( příbalovej leták).
@Anonymní píše:
JPěkný večer,
První dítko bylo neplánované-selhala antikoncepce, tabletky. Doktor říkal že jsem musela zapomenout, vzít dýl, zvracet…ale já si na tohle dávám velký pozor!
Druhé dítko plánované, teď jsem dva dny zpět měla dostat menses, a nic. Pobolívá mě podbřišek, a já už si maluju katastrofické scénáře. Tabletky jsou jiné než ty předešlé. Pro test pojedu až v sobotu, uklidněte mě že by to byla velká náhoda. Beru je pravidelně, ve stejnou hodinu, nepiju alkohol, nebyla jsem nijak nemocná nic. Znáte někoho komu antiko selhala dvakrát? Prosím zanechat anonym, chodí jsem známé a já i když nejsem zastáncem potratů, nevím jak bych to řešila. Bylo by to hódně nevhodné
Na ucinnost antikoncepce mohou mit vliv i zdanlive neskodne veci. Napr. na vytazek z trezalky obsazeny v nejakem sirupu dojela moje kamoska.
No tak moje sestřenice má syna přes depo-proveru…takže lidský faktor neslhal, neb jí to píchal doktor. Až ve třetím měsíci na to příšla, protože neměla ani menstruaci.
@terinka4444 píše:
No tak moje sestřenice má syna přes depo-proveru…takže lidský faktor neslhal, neb jí to píchal doktor. Až ve třetím měsíci na to příšla, protože neměla ani menstruaci.
To ale neznamená, že nemohla třeba užívat léky který ten účinek vymazaly.
Já na plánované rodičovství nevěřím. Na první dceru jsme čekali více než rok a druhá přišla o rok dříve.. když to dítě na svět chce, cestu si najde. Stejně jako když na svět nechce..
@Vermion No, kdyz mi brecela do telefonu, ze za to muze trezalka, tak jsem zirala. Skoda, ze ji nezminuji treba i v pribalaku, myslim, ze se to vseobecne nevi.
@terien píše:
To ale neznamená, že nemohla třeba užívat léky který ten účinek vymazaly.
hm, na to odpovědět nemůžu, nežiju s ní, ale ne, nebyla si vědoma.
@tulipán u třezalkového čaje to píšou…ale máš pravdu na příbaláku k antikoncepci by tohle být mělo, na co si má holka ještě dát pozor
Já tomu klidně i věřím, nic není stoprocentní, navíc se může stát, stručně řečeno, že máš geneticky dáno, že se ti některé léky metabolizují rychleji - a pak neúčinkují..no, asi byste se měli chránit pak jinými způsoby ![]()
@Karleon píše:
Já na plánované rodičovství nevěřím. Na první dceru jsme čekali více než rok a druhá přišla o rok dříve.. když to dítě na svět chce, cestu si najde. Stejně jako když na svět nechce..
No vidíš to a já vždy otěhotněla hned, když jsem se nechránili a to jsem fakt čuměla
takhle, protože nejmladší jsem nebyla a po prvním měsíci hned v tom…proto si nedovolím pořádně se nechránit, to už bych těch dětí měla, kdybych na to hřešila, že „pro jednou“ se nic nemůže stát ![]()
@Vermion To je skvělé. Asi jste se vždy rozhodli ve správný čas
My si na první počkali, ale nakonec je to tak dobře, nemohlo to dopadnout líp a dneska jsem za to ráda, že nepřišla hned, jak jsem si vydupala. A tu druhou jsme odkládali hlavně z mého strachu a jak jsem šťastná, že přišla tak, jak se rozhodla ona ![]()