Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, synovi se dnes ráno objevila vyrážka. Od neděle do středy měl zvýšenou teplotu, rýmu a kašel. V úterý jsme byli u doktorky a ta konstatovala pouze virovou infekci, nic vážného. Ruce měl suché a lehce nateklé. Prý kontaktní vyrážka. Od včerejška má pouze rýmu a vykašlává, teplota odezněla, nicméně na jedné ruce se objevil výsev drobných fialových pupínků, které se zdají být pod kůží. Přikládám foto. Mažu infadolanem. Předem děkuji za rady.
Pusa-ruka-noha? Koukni na chodidla a do úst… eventuálně okolí zadečku. Nemá tam taky pupínky?
@Sue2008 píše:
Pusa-ruka-noha? Koukni na chodidla a do úst… eventuálně okolí zadečku. Nemá tam taky pupínky?
Právě že nemá, v puse absolutně čisto, na nohou taky nic. Ani v tříslech jsem nic nenašla. Zaráží mě, že je to jen na té jedné ruce, když kontaktní alergii má na obou.
Ber to jako sedmou nemoc - vysoce infekční. Takže se vyvaruj, ať to nechytnete jako dospělí, je to docela mazec. Chytla jsem to loni od dcery v puberte, ona skoro nic a mě stípali plosky nohou, dlaně, vyrážka kolem pusy a pak se oloupaly celé ruce, nohy a slezli mi asi 4 nehty.
@pannda píše:
Ber to jako sedmou nemoc - vysoce infekční. Takže se vyvaruj, ať to nechytnete jako dospělí, je to docela mazec. Chytla jsem to loni od dcery v puberte, ona skoro nic a mě stípali plosky nohou, dlaně, vyrážka kolem pusy a pak se oloupaly celé ruce, nohy a slezli mi asi 4 nehty.
To snad ne. Máme ještě pětiměsíčního a ten už měl tu teplotu také, včetně rýmy a teď už i kašle, ale na ručičkách nic nemá. Já i manžel jsme zatím v pohodě, ale děkuji za info, aspoň víme co nás čeká pokud to skočí i na nás. Ty nehty mě děsí asi nejvíc…
Je tedy pravděpodobné že se osype jen na jedné ruce?
Dámy děkuji za příspěvky, provedla jsem test se skleničkou a vypadá to na petechie, volala jsem na dětské do nemocnice a odpoledne máme pro jistotu dorazit. Asi do té doby zešílím.