Podivné pupínky/štípance

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
19.2.26 07:45

Podivné pupínky/Štípance

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli jste se s tím někdo nesetkal. Syn 7let má po těle od půlky ledna podivné pupínky nebo štípance. Udělal se mu na ruce první v lednu, ten zmizel ale po něm zůstala podivná vyrážka (viz. foto)a postupně se tvoří nové. Má pár po těle malých a jeden co měl na ruce větší se udělal na břiše. Nějak to nemizne, nemění se. Vůbec netušíme s manželem co to může být, říká že ho to nesvědí. Neštovice prodělal, jsem už zoufalá. Doktor má dovolenou, ten první pupínek viděl a říkal, že jen pupínek, ale za mě je to nejspíš virové. Zkoušela jsem framykoin a nezdá se mě změna. Napadlo mě jestli to není štípanec, ale nevím od čeho a že by tak dlouho mizel. Nemá někdo zkušenost nebo radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15407
19.2.26 10:15

Fotky jsou hrozně rozmazané. Ale nemůžou to být molusky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.2.26 11:24

Bohuzel nejdou úplně zaostřit. Napadl mě ještě svrab, protože teď byl ve škole. Molušky podle fotek vypadají jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1377
19.2.26 12:42

Svrab vypadá jinak, a ten hooodně svědí.
Tohle vypadá jak klasický štípanec od komára, pokud ho to nebolí, nesvědí, namazala bych zinkovkou.
Pro klid duše, zavolej k dr., až tam bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37114
19.2.26 12:44

Mě se to taky zda na ty molusky. I ta místa jsou pro ne taková typická. Nebyli jste někde v bazénu, ve společných sprchách apod? Moje deti je měly a vypadalo to stejně (potvrzeno na kožním). Štípanec by zmizel za pár dní a svrab vypadá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
20.2.26 14:53

Hele, podle toho co popisuješ a fotek je to spíš nějakej ekzém než štípance. Ty by většinou svědily a mizely rychlejc. Ani svrab to nebude. Zkusila bych teď hlavně mýt něčím šetrným, nic agresivního. My jsme měli něco podobnýho a dost nám pomohl Eneo Neocide. Je to takovej dost jemnej mycí gel, nedráždí a hodí se právě i na citlivou nebo problematickou kůži. Používali jsme jako náhradu za Cyteal, kterej přestali vyrábět. Dá se sehnat třebas v Benu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí