Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, mam dotaz doufam, ze mi nekdo pomuze. DR.mi 7.10.potvrdil tehotenstvi, ale uplne malinke. Po salsich kontrolach jsem videla na jeho obliceji takovy ne moc dobry vyraz, rekl.mi ze to vypada na zamlky potrat, plod se nevyviji mela jsem tam gesracni vacek zloutkovy vacek tot vse, to byl patek v pondeli jsem mela jit opet na kontrolu a tentokrat se objevil tercik, doktor z toho byl docela v soku, ve stredu se zvetsil vacek stale ale DR. tvrdi ze se nevyviji, bral mi uz trikrat krev jednou 26000 pak po dvou dbech 28000 a pak po 5 dnech 31000 takze hodnoty rostou sice ne moc ale jo. Jde o to ze muj dr se ridi posledni menstruaci a podle ni bych dnes mela byt tak 10tt, ale podle UTZ jsem tak 6+neco srdecni akce neni a dnes jsem byla opet na kontrole a objevil se pry dalsi zloutkovy vacek jinak gestacni se stale zvetsuje… ja vubec nevim co si mam myslet, kazdy UTZ je jiny, ale dr stale tvrdi ze se nevyviji ja uz jsem psychycky uplne hotova stale cekam jak to dopadne, mate nekdo radu nebo podobnou zkusenost? dekuji za jakoukoliv odpoved
Změnit doktora?
Já měla zezačátku těhotenství rozdíl nějakých 13 dní mezi poslední menstruací a stářím dle UTZ, a čím déle jsem těhotná, tím víc se to k sobě přibližuje, teď je to nějak +- 6 dní. Však taky UTZ je tabulkový průměr, ale každé miminko je jedinečné a roste jinou rychlostí.
Ono pochopitelně, že to vychází dle UTZ jinak, když ovulace nastává v polovině cyklu, kdežto menstruace je začátek cyklu.
nestresuj se, pokud hCG stoupá, mělo by to být v pořádku. Držím palce.
Zachvili jedu k jinemu dr. Od zacatku mi to meri podle posledni MS, a dnes mu rikam ze si myslim ze jsek otehotnela pozdeji ze I tu menstruaci jsem mela posledni dobou uplne rozharasenou, ne on ze ne ze to by I tak uz slo neco videt… ja ne ze bych se s tim uplne smirila ze pujdu na revizi, jen proste uz nrco chci vedet vzdyt tohle je hrozny furt cekat, dr podle me sam nevi. Ale divny je ten druhy zloutkovy vacek, vzdyt to snad ani nejde mit dva kdyz je jeden gestacni vacek, pokud to teda je zloutkovy vacek
Zajela bych na ambulanci do nemocnice a chtěla slyšet jejich vyjádření, máš nárok na konzultaci a vyšetření jiným doktorem, tohle bych taky nevydržela.
Pokud bylo těhotenství už 7.10 vidět na ultrazvuku, a dneska stále nemá srdíčko, tak mě to mrzí, ale ais to opravdu dobře nedopadne
srdíčko by myslím mělo být max. 2 týdny poté, co je něco, aspoň dutinka, vidět na UTZ ![]()
Je to na psychyku… nejde mi ale do hlavy, ze kazfyvten UTZ je jiny teda aspon podle me, vzdy se tam objevi neco a on porad tvrdi ze se to nevyviji, ale porad tomu dava sanci
Bohužel nevidím to jako prosperující těhotenství. hcg se musí každé dva dny přibližně zdvojnásobit.
Tak nazor druhyho dr. Je tak ze muj dr nemel na co cekat a mel me nechat dat jit na vycisteni, a zadny deuhy zloutkovy vacek neni je to krevni srazenina… ja si to myslela, ale muj dr me furt nechal v nafeji a to je jeste horsi nez to ze mi rekl ze je konec. Tehotenstvi je proto se zvetsuje ten vacek ale je to bez plodu