Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahojte předem děkuji za odpověď,
S přítelem si budeme dělat u jeho rodičů podkroví. Komplet 6 místností. Žádné obrovské pokoje. Ale prostě normální rozměry. Jen kuchyň s obyvakem bychom chtěli mít velkou. Obytná plocha měří 112m čtverečních. Je to podle vás dobrý prostor? Dva dětské pokoje, kuchyň, obývák, ložnice, koupelna, šatna?.. Já se v tom vůbec nevyznám jen mi tom přijde malý rozměr. Děkuji za odpověď. Kolik měří vaše obytna plocha? Aspoň trochu pro představu.. Přítel mě uklidňuje že je to dost velké. Podotýkám budeme dělat stěny ze sádrokartonů. Střecha je navýšena.
Na běžný život je 112 metrů ok, ale narvat do toho 5 plnoohodnotných místností, koupelnu, šatnu, asi nějakou komoru, pravděpodobně chodbu, atd, to mi přijde opravdu malinké zvlášt s ohledem na to, že je to podkroví, tedy asi zkosená střecha, to může být hodně problematické, i když je navýšená.
Když už nic jiného, rozhodně udělejte kuchyňský kout v obýváku, samostatná kuchyně je na takovémhle prostoru podle mě ne´měrný luxus. Pokud byste tam nahňácali vše, co píšeš, budete mít pokojíčky ani ne o velikosti koňského boxu.
(na cca stejné ploše máme příjemně vzdušné 3+1 s malou komorou, což si uvědomuju, že je velkorysé, ale s dalším pokojem, zachovanou samostatnou kuchyní a šatnou už bychom se tam asi udusili. Občas je opravdu lepší ten prostor tolik nerozčleňovat)
Příspěvek upraven 03.05.20 v 14:50
Tak pro představu : běžný panelákový byt 3+1 má kolem 75m2
stačí?
nemá šatnu, nemá tolik místností..
112m2 je podle mne tak na 4+kk, jinak budeš mít krcálky, ale jinak je to krásný prostor, jen to nezaser-e pěti pokoji o velikosti 10m2, do kterých se ti pak vůůůbec nic nevleze!
nejmenší pokojík pro děti máme třeba 12m2 a už nikdy bych tak malý nedělala, na pokojík fakt radši nejméně 14-15m2, na obývák cca 25m2, na obývák s kuchyní velký aspoň 35m2
takže na 6kk ti to fakt nevychází… když bereš ještě chodbu a wc s koupelnou…
112 m je slušný byt, jen si uplně nejsem jistá, jestli tam vměstnáte 2 dětské pokoje. Ale záleží také na proporcích toho prostoru, kor když je to podkroví, kde je přeci jen využitelná plocha menší. To ti každopádně poradí architekt nebo projektant, kterého bych určitě oslovila. Možná bych spíš udělala jeden větší dětský pokoj, ale řešený tak, že pak případně půjde jednou rozdělit, až děti odrostou (to už budou radši za 2 krcálky, ale prťatům bude lépe v jednom větším společném).
osobně bych teda měla spíš velký problém s tím bydlením u přítelových rodičů
to většinou nedělá dobrotu. Ale na to ses neptala ![]()
No zvysena strecha. Takze okraje mistnosti nebudou mit plnou vysku a budou u jedne nebo 2 sten zkosene ne? Jako na tohle bych si urcite pozval odbornika co udela projekt, jelikoz namrskat tam tolik malych zkosenych chlivku… Abyste pak nelitovali, ze co mistnost, to malej zkosenej kumbalek.
U rodičů bych si byt nedělal. Tím jsou vyřešeny všechny problémy ![]()
U priatelovych rodicov by som si taky žiadny byt nebudovala. Moja mamka s otcom to udelali, presne ako vy - podkrovný byt cca 100m2, a rozviedli sa pomerne rýchlo
viac generáci pokope proste väčšinou nedela dobrotu..
A k tým rozmerom… 112m2 je dosť, ale nie v podkroví. Investujte do nejakého šikovného architekta, at vám správi návrh. Hodne záleží aká vysoká je zed, kde bude sikma plocha, ako máte vedený odpad, schody, atd, ale z vl. skúsenosti viem, že ten podkrovný priestor pôsobí dosť stiesnene. Na 2 izby by som to nerozdelovala, radšej jedna veľká (I pre 3 deti). Ináč budú mať len malé miestnosti a stejne sa ti budú stále motať v kuchyni
pokojne sem hod podorys, jestli máš.
Pokud budete mít zkosené stěny, tak 112 m2 na tebou psaný počet místností je málo. Určitě bych udělala obývák s kuchyňským koutem a dva dětské pokoje. Případně bych oželela šatnu a zainvestovala do bytového architekta a nábytku na míru.
Jo a ještě dodám. Pořádně si to promysli a počti si tu v diskusích o soužití s rodiči. Nemívá to hezké konce…
Máme 86 m2 podkroví, 4kk a technická místnost. Až na jeden pokoj jsou všechny místnosti zkosené. Obývák s kuchyní máme malý, jeden z pokojů je super pracovna, ale taky není nijak velký. Kdybych si mohla vybrat, udělala bych 3 kk s větším obyvakem. Nevím jak bych na dalších 30 metrech pridala dvě místnosti a šatnu, to by byly ještě menší krcalky, než jsou teď…
Zalezi jak vysoko zacina sikmina, jestli 30 cm nebo nad 150. Kdyz pominu, ze je to bydleni u rodicu partnera, do ktereho bych nesla. My mame podkrovi na nejakych 125 m2 solidnich 4+kk, komoru, spajz, koupelnu. Na satnu se tehdy nemyslelo, ale vyresili jsme to velkymi skrinemi v loznici i na chodbe. Takze da se to, jen nesmi zdi zacinat 30 cm nad zemi, to pak pocitej mensi uzitnou hmotou.
Ahojte předem děkuji za odpověď,
S přítelem si budeme dělat u jeho rodičů podkroví. Komplet 6 místností. Žádné obrovské pokoje. Ale prostě normální rozměry. Jen kuchyň s obyvakem bychom chtěli mít velkou. Obytná plocha měří 112m čtverečních. Je to podle vás dobrý prostor? Dva dětské pokoje, kuchyň, obývák, ložnice, koupelna, šatna?.. Já se v tom vůbec nevyznám jen mi tom přijde malý rozměr. Děkuji za odpověď. Kolik měří vaše obytna plocha? Aspoň trochu pro představu.. Přítel mě uklidňuje že je to dost velké. Podotýkám budeme dělat stěny ze sádrokartonů. Střecha je navýšena.