Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím při nedělním večeru
Už nevím jak dlouho nad tím sedím a nevím si rady. Téma - barevná kombinace v obýváku (stavíme, takže jedu od nuly, nemám se čeho chytit) a už jsem v koncích. Co myslíte? Podlaha viz nadpis a k tomu nábytek zhruba v odstínu jako na obrázcích (přírodní tóny, kombinace dřeva tmavší + světlejší) a sedačka kombinace šedá + něco (bílá, tmavá, to už je detail). Základ by tedy byl světlý, barvu bych tomu dodala pomocí doplňků (barevné polštářky, váza, však víte) a výmalba by byla světlá + jedna stěna za sedačkou výraznější. Něco ve stylu, jak je na obrázku zelená, i když zelená teda určitě nebude
Uvažovala jsem tedy ve smyslu - sedačka a podlaha neutrální, nábytek v barvách dřeva ať tomu dodám teplejší tóny a barevnýma doplňkama zvýrazním co je třeba. Není to překombinované? ![]()
Jo a ještě především, máte někdo tento typ podlahy? Vypadá to dobře?
Mně se Tebou vybraná kombinace líbí.
Vinyl máme - bělený dub, je také lehce do šediva a vypadá krásně.
Na bělený dub už jsem taky koukala. A je dobrý i na údržbu, není na něm všechno vidět? Přece jen je docela světlý. Ale zase nevím, jak to působí na velké ploše.
Před měsícem jsme se přestěhovali do baráčku a máme něco jako Vybíráš ty ![]()
Podlahu máme bílou (dub) jelikož Máme obývák spojený s jídelnou a kuchyní, tak
se nám prolénají cervená, šedá a bílá ![]()
Jen k tý podlaze je krapet nepraktická, vše je na ni vidět
Není na něm naopak vidět skoro nic, opravdu to není bílá podlaha, ale spíše do šediva.
Mně se to fakt líbí, moje známá ji má v celém domě, velké plochy i 40m2 a vypadá to mic dobře, ale samozřejmě je to otázka vkusu.
@Lucie 93 Máš bělený dub nebo jaký odstín přesně, resp. od jakého výrobce?
Nám tam vidět nic není a ta známá má 3 děti a psa a také je s údržbou spokojená.
Za mě v pohodě, máme všude v bytě na podlaze dub sardinia (takže taky šedá), je to teda plovoučka, vypadá moc pěkně a vidět na tom není nic. Obývákovou stěnu a knihovnu máme bílou, stolky (konferenční, jídelní, počítačový) v bříze, sedačka tmavě hnědá. Výmalba všude bílá, jen za tou bílou obývákovou stěnou je tapeta (dva odstíny béžové s nějakými květy…) a za jídelním stolem taky tapeta - opět různé odstíny hnědé (sem tam je tam trošičku žluté a oranžové) - jsou na ní různé nápisy - Coffee, Espresso, Latte atd., v různých písmech… takže všechno dost neutrální a dobrý, přeplácanosti bych se podle tvého popisu nebála ![]()
Ahoj, myslim, ze to bude pekne i prakticke. My mame pvc, dekor dreva, ale tmavou a to je des. Sebemensi drobecek je videt a staci fakt malo a vypada to, ze jsem rok nevytirala ![]()
S malymi detmi fakt ulet…
Jeste moje zkusenost, mame podlahu s vyraznou strukturou - jakoze ryhy, aby to napodobilo tu strukturu dreva a to je take blbe, je v tom zalezla spina a nejde to setrit, jen vydrbat rejzakem a to pri mych 110m2 jsem absolvovala jednou a od te doby mam radsi spibavou podlahu - neni to videt, ale kdyz tam budes chodit cely den v bilych ponozkach, vecer je mas cerne ![]()
Baráček jsme koupili v insolvenci, tudíž tu už podlaha
byla. Je z OBI asi bílí dub nevim přesně
jen co můžu s přesností říct, že každý drobek
( a že jich máme s batoletem
) je vidět. A aby toho nebylo málo, tak ještě máme doma pejska
Jinak se mi podlaha moc líbí, byla jsem z ní nadšená
Šedou barvu nedoporučuji. Tu si teďa dali do celého bytu tchýně a byt je takový neosobní. Kdyby dali barvu dřeva (jakoukoliv), udělali by stokrát lépe. I sama uznává, že to není ono…, ta šedá je moc studená, neosobní, hodí se spíš do kanclu než do obýváku.
@MMarcela nesouhlasím když jsou barvy dobře sladěné i šedá je moc hezká. Je pravda, že mám světlou šedou pokud se člověk nekoukne vedle na bílou, nepoznal by, že je šedá.
@MMarcela
To teda take nesouhlasim, nekdy to slycham o nasem byte, nemamnikde zadne serepaticky, obrazky na zdi, zadne zaclony,… ale citime se tu moc dobre.
Je to spis o vkusu nez osobni / neosobni.
V pohodě, napsala jsem jen svůj názor. Pokud se Vám líbí, tak OK
, hlavně že jste spokojené. Za mě ale ani náhodou.
Díky holky za rady a zkušenosti. Určitě je to o názoru, mě právě šedá nepřijde neosobní, ale spíše elegantní, jednoduchá a hlavně se s ní dá kombinovat skoro vše. Samozřejmě bych si ji nedala všude, proto jsem psala, že podlaha a sedačka bude základ neutrální a zútulním to barvou dřeva na skříňkách + sem tam barevný doplněk. Bude tam i krb. No snad to zvládnu dát dokupy ![]()
A @Tersuita ten odstín břízy máte jaký? Světlejší, tmavší?
Jo a ještě manžel se mě včera ptal, jestli parapety bílé nebo barevné - máme sedačku pod oknem, nebude se to bít, když to bude třeba v barvě dubu?
@Akivasha my máme šedý vinyl v celém bytě, možná maličko šedohnědý (nejvíce podobný je obrázek nalevo nahoře, ale máme trošku tmavší), k tomu máme všechno v černobílém lesku a vypadá to moc hezky, mám ho i v kuchyni a dneska lituju, že jsem si ho nedala místo dlažby i do chodby… dobře se udržuje, je to supr