Podlaha šedý vinyl - dekor dřeva

2299
24.8.14 19:48

Podlaha šedý vinyl - dekor dřeva

Zdravím při nedělním večeru :mavam: Už nevím jak dlouho nad tím sedím a nevím si rady. Téma - barevná kombinace v obýváku (stavíme, takže jedu od nuly, nemám se čeho chytit) a už jsem v koncích. Co myslíte? Podlaha viz nadpis a k tomu nábytek zhruba v odstínu jako na obrázcích (přírodní tóny, kombinace dřeva tmavší + světlejší) a sedačka kombinace šedá + něco (bílá, tmavá, to už je detail). Základ by tedy byl světlý, barvu bych tomu dodala pomocí doplňků (barevné polštářky, váza, však víte) a výmalba by byla světlá + jedna stěna za sedačkou výraznější. Něco ve stylu, jak je na obrázku zelená, i když zelená teda určitě nebude :P Uvažovala jsem tedy ve smyslu - sedačka a podlaha neutrální, nábytek v barvách dřeva ať tomu dodám teplejší tóny a barevnýma doplňkama zvýrazním co je třeba. Není to překombinované? :think:
Jo a ještě především, máte někdo tento typ podlahy? Vypadá to dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Meha
24.8.14 19:58

Mně se Tebou vybraná kombinace líbí.
Vinyl máme - bělený dub, je také lehce do šediva a vypadá krásně.

• Citovat
  • Upravit
2299
24.8.14 20:02

Na bělený dub už jsem taky koukala. A je dobrý i na údržbu, není na něm všechno vidět? Přece jen je docela světlý. Ale zase nevím, jak to působí na velké ploše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
24.8.14 20:06

Před měsícem jsme se přestěhovali do baráčku a máme něco jako Vybíráš ty ;)
Podlahu máme bílou (dub) jelikož Máme obývák spojený s jídelnou a kuchyní, tak
se nám prolénají cervená, šedá a bílá :palec:

Jen k tý podlaze je krapet nepraktická, vše je na ni vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
24.8.14 20:08

Není na něm naopak vidět skoro nic, opravdu to není bílá podlaha, ale spíše do šediva.
Mně se to fakt líbí, moje známá ji má v celém domě, velké plochy i 40m2 a vypadá to mic dobře, ale samozřejmě je to otázka vkusu.

• Citovat
  • Upravit
Meha
24.8.14 20:10

@Lucie 93 Máš bělený dub nebo jaký odstín přesně, resp. od jakého výrobce?
Nám tam vidět nic není a ta známá má 3 děti a psa a také je s údržbou spokojená.

• Citovat
  • Upravit
983
24.8.14 20:20

Za mě v pohodě, máme všude v bytě na podlaze dub sardinia (takže taky šedá), je to teda plovoučka, vypadá moc pěkně a vidět na tom není nic. Obývákovou stěnu a knihovnu máme bílou, stolky (konferenční, jídelní, počítačový) v bříze, sedačka tmavě hnědá. Výmalba všude bílá, jen za tou bílou obývákovou stěnou je tapeta (dva odstíny béžové s nějakými květy…) a za jídelním stolem taky tapeta - opět různé odstíny hnědé (sem tam je tam trošičku žluté a oranžové) - jsou na ní různé nápisy - Coffee, Espresso, Latte atd., v různých písmech… takže všechno dost neutrální a dobrý, přeplácanosti bych se podle tvého popisu nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
24.8.14 20:43

Ahoj, myslim, ze to bude pekne i prakticke. My mame pvc, dekor dreva, ale tmavou a to je des. Sebemensi drobecek je videt a staci fakt malo a vypada to, ze jsem rok nevytirala :cert:
S malymi detmi fakt ulet…
Jeste moje zkusenost, mame podlahu s vyraznou strukturou - jakoze ryhy, aby to napodobilo tu strukturu dreva a to je take blbe, je v tom zalezla spina a nejde to setrit, jen vydrbat rejzakem a to pri mych 110m2 jsem absolvovala jednou a od te doby mam radsi spibavou podlahu - neni to videt, ale kdyz tam budes chodit cely den v bilych ponozkach, vecer je mas cerne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
24.8.14 20:44

Baráček jsme koupili v insolvenci, tudíž tu už podlaha
byla. Je z OBI asi bílí dub nevim přesně :nevim: jen co můžu s přesností říct, že každý drobek
( a že jich máme s batoletem :D ) je vidět. A aby toho nebylo málo, tak ještě máme doma pejska
Jinak se mi podlaha moc líbí, byla jsem z ní nadšená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
968
24.8.14 21:00

Šedou barvu nedoporučuji. Tu si teďa dali do celého bytu tchýně a byt je takový neosobní. Kdyby dali barvu dřeva (jakoukoliv), udělali by stokrát lépe. I sama uznává, že to není ono…, ta šedá je moc studená, neosobní, hodí se spíš do kanclu než do obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
24.8.14 21:05

@MMarcela nesouhlasím když jsou barvy dobře sladěné i šedá je moc hezká. Je pravda, že mám světlou šedou pokud se člověk nekoukne vedle na bílou, nepoznal by, že je šedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
24.8.14 21:26

@MMarcela
To teda take nesouhlasim, nekdy to slycham o nasem byte, nemamnikde zadne serepaticky, obrazky na zdi, zadne zaclony,… ale citime se tu moc dobre.
Je to spis o vkusu nez osobni / neosobni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
968
24.8.14 22:29

V pohodě, napsala jsem jen svůj názor. Pokud se Vám líbí, tak OK :), hlavně že jste spokojené. Za mě ale ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
25.8.14 08:06

Díky holky za rady a zkušenosti. Určitě je to o názoru, mě právě šedá nepřijde neosobní, ale spíše elegantní, jednoduchá a hlavně se s ní dá kombinovat skoro vše. Samozřejmě bych si ji nedala všude, proto jsem psala, že podlaha a sedačka bude základ neutrální a zútulním to barvou dřeva na skříňkách + sem tam barevný doplněk. Bude tam i krb. No snad to zvládnu dát dokupy ;)
A @Tersuita ten odstín břízy máte jaký? Světlejší, tmavší?
Jo a ještě manžel se mě včera ptal, jestli parapety bílé nebo barevné - máme sedačku pod oknem, nebude se to bít, když to bude třeba v barvě dubu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
25.8.14 10:22

@Akivasha my máme šedý vinyl v celém bytě, možná maličko šedohnědý (nejvíce podobný je obrázek nalevo nahoře, ale máme trošku tmavší), k tomu máme všechno v černobílém lesku a vypadá to moc hezky, mám ho i v kuchyni a dneska lituju, že jsem si ho nedala místo dlažby i do chodby… dobře se udržuje, je to supr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí