Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
máte někdo zkušenost s tzv. „suchými podlahami“? Stavíme rodinný domek a nechceme klasické lité betonové podlahy. Máme v podlaze všechny instalace a suché podlahy se skládají z polystyrenu a dřevěných desek. Zajímá mě, jak jste s těmito podlahami spokojené a kdo Vám je dělal, týká se hlavně MOravy.
Snad se někdo najde , kdo má s těmito podlahy zkušenosti. ![]()
Díky moc za případné odpovědi.
No tak to teda suchý podlahy máme asi taky
My si to dělali sami a vůbec nevíme že se tomu takhle řiká
Ale asi to nemáme klasický protože sme to dělaly na beton, položily sme lepenku, latě, mezi latěma vyplnily polystyrenem a na to položily dřevěnou desku, myslím dřevotřísku ale těch je zas několik druhů… No a spokojenost, vypadá to hezky ale snadno se to poškrábe ( máme to nalakovaný ) a je to studený ( ale celkově máme studený barák )…
Ahojky,
mi tedy tyto podlahy nemáme.Myslím,že to bude dost pracovat a časem možná i vrzat.Ale je to zas rychlé a nemusí se čekat až to zatvrdne ![]()
Ahoj chtěla bych se zeptat jakou máte doma podlahu, jaké jsou pro a proti a kolik jste za ně dali za metr, pokud máte podlahové vytápění, jak jste s ním spokojeny…
Ahoj, máme doma plovoucí podlahu. Dávali jsme cca 380,–/m2 http://www.labai.cz/…arnwood-2571. Máme ji v celém horním patře / ložnice, pokojíky, obývák / jinak dole máme dlažbu ve formě plovoučky / kuchyň, chodby / dlažba je dobrá, že v kuchyni vždycky něco upadne na zem, setřu a je uklizeno. Co se týká plovoucí podlahy, tak už neeee
výhoda je v tom, že setřeš prach a bordel a nedýcháš to na rozdíl od koberce, kde ti ten bordel zůstává
ale zase nevýhodou je, že ten prach jde hodně vidět, takže každý den vytírám nebo alespoň zametu a druhá nevýhoda, není teplá na nohy, jde od ní zima. Přemýšleli jsme taky o topení v podlaze ale měli jsme strach z toho, že když se něco rozbije, tak musíš sundavat celou podlahu, aby se to spravilo
![]()
@Alčák1
díky za pomoc, no fakt váháme s tím podlahovým vytápěním, ale moc se mi líbí snadná údržba dlažby a vidina tepla od noh ![]()
tu plovoučku máte krásnou, ta je pocitově asi teplejší, že?
a pokládali jste sami nebo měli řemeslníka?
Měli jsme řemeslníka, známého od manžela, takže jsme dali za práci 2000,–
normálně by jsme si sáhli do kapsy asi hlouběji pokládal nám 96m2. Je fakt, že podlaha se ani nehne, moje máma má levnější variantu a po 5 letech se ji začala rozjíždět a dělat boule
, ke všemu má světlou podlahu a je na ni vidět opravdu všechno, ta naše je od pohledu opravdu teplejší. jak říkáš. V obýváku máme malej koberec kvůli malýmu aby si mohl kde hrát. Můj strejda si koupil takový ty dřevotřískový desky http://www.podlahycech.eu/…0mm/d-76471/, obrousil je, dal na to vytvrzovací lak / schlo mu to přes léto skoro 3 dny / udělal dva nátěry toho laku a člověk by nevěřil, je z toho nádherná podlaha, ani nestudí. Kdyby to udělal dřív, tak bych se asi nechala inspirovat
hodně si taky lidi dávají korkovou podlahu, ta je krásně teploučká a taky ji lakujou aby vydržela ale zase se prodraží
je to fakt o vkusu a hlavně o penězích a každá podlaha má své pro a proti
zrovna dneska už zase na mě kouká prach a vlasy, tak jdu pro koště a jedu - bohužel máme velkej barák a už mi to leze krkem ale koupila jsem robotický vysavač, tak snad trochu pomůže
hlavně než si tam tu podlahu dáš, tak hodně přemýšlej. Moje ségra si dala plovoučku do kuchyně, spadl ji hrnec s polívkou, podlaha se nafoukla a ještě tam má dolík po hrnci
já si zase dala do spodní koupelny v létě neklouzavou dlažbu oranžovou a pěkně drahou - taková jako drsná a na prd se vytírá http://www.rako.cz/…y/samba.html?…, pořád se zadrhává bordel, takže odhodím mop a hezky hadr a na kolena - už bych si ji tam taky nedala
chybama se člověk učí ![]()