Podmínky císařského řezu?

581
29.2.12 11:14

Podmínky císařského řezu?

Ahoj vím, že císařský řez se nedá udělat na přání, jeden akutní mám za sebou ale nyní mi bylo řečeno, že se musím vyvarovat jakého koliv tlaku kvůli oční vadě (laser potrhané a popálené sítnice a 5 dioptrii na každém oku). Sice jsem se o to zajímala už před prvním porodem ale všichni řekli, že se nic nemůže stát, pak byl pro kompolikace ten císař tak nevím jsestli by se stalo nebo ne ale najednou mám zakázáno cvičit, tahat těžké a tak. Jde si v tomto případě císaře pro případný další porod vyžádat. Opravdu si nechcí ještě více oči doničit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
29.2.12 11:19

Já myslím, že tohle je indikace na císaře, tak jako tak, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
29.2.12 11:22

Asi by nebylo od věci vzít zprávu od očního, kde nejlépe napíše, že máš to a to zakázané a že doporučuje SC a jít směr porodnice, kde chceš rodit. A tam konzultuj.

Toto jsem našla:
K císařskému řezu vzhledem k matce přistupujeme vždy pro její vážná onemocnění. Jsou to např. oční indikace, kdy pro závažné změny na sítnici žena nemůže při porodu tlačit ve druhé době porodní, hrozí velké riziko krvácení do sítnice a následné zhoršení zraku. Uvedu zastaralý názor, že žena bude rodit císařským řezem pokud má více jak pět dioptrií. Dnes se již oční lékař řídí stavem její sítnice, takže může mít i více dioptrií a může rodit spontánně, a naopak při degenerativních změnách sítnice i s menším počtem dioptrií musíme volit císařský řez.

• Citovat
  • Upravit
514
29.2.12 11:29

Urcite by se ke zpusobu tveho porodu by mel tvuj ocni lekar.Zajdi za nim,at ti napise co a jak.V porodnici by se tim meli ridit.Takze zalezi na ocnim.Gynekolog neposoudi,jak jsi na tom s ocima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
29.2.12 11:54

V Sama doma mluvil přední český gynekolog z Motola, že pro ženu je prostě lepší první císař, druhý automaticky. Já měla první císař akutní a druhý porod jedině plánovaným císařem. Známá to měla stejně jako já a sama řekla gynekologovi, že podruhé nechce být zas 20 hodin v kontrakcích a pak akutně na sál, sám jí řekl že do druhého porodu - ,,normálně" jí nikdo nemůže nutit, jen pokud by vyloženě sama chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
29.2.12 12:14
verjanku píše:
V Sama doma mluvil přední český gynekolog z Motola, že pro ženu je prostě lepší první císař, druhý automaticky. Já měla první císař akutní a druhý porod jedině plánovaným císařem. Známá to měla stejně jako já a sama řekla gynekologovi, že podruhé nechce být zas 20 hodin v kontrakcích a pak akutně na sál, sám jí řekl že do druhého porodu - ,,normálně" jí nikdo nemůže nutit, jen pokud by vyloženě sama chtěla.

Ale v kazde porodnici to tak byt nemusi.Ja bych doporucila zajit za tim ocnim,at napise co si o tom mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.2.12 12:14

ahoj mám problémy se sítnicí podobné jako ty, automaticky mi dělali císaře.
jen jsem potřebovala oční konzilium. až znovu otěhotníš, nahlaš to gynekologovi a on tě pošle na oční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
29.2.12 12:22

Třeba můj gynekolog mi řekl, že pokud sama nebudu chtít podruhé rodit normálně, jakože fakt ne, tak že budu mít plánovaný císař. Zakladatelko, zkus se domluvit se svým gynekologem, ať nemusíš lítat po očním, atd… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
29.2.12 12:34
verjanku píše:
Třeba můj gynekolog mi řekl, že pokud sama nebudu chtít podruhé rodit normálně, jakože fakt ne, tak že budu mít plánovaný císař. Zakladatelko, zkus se domluvit se svým gynekologem, ať nemusíš lítat po očním, atd… :palec:

tak první císař rozhodně neznamená,že další porod bude plánovaný císař, já jsem také po akutním císaři a když jsem podruhé otěhotněla, tak mi můj dr.řekl, že rodit budu přirozeně, že důvod k císaři není, ale nakonec jsem v 9.tt potratila, tak kdo ví jak by to dopadlo, protože mám nezahojenou vnitřní jizvu po císaři a nyní mám císaře už jistého v případě, že otěhotním a donosím, ale je fakt, že dodnes nevím jestli tenkrát ten dr.řešil v jakým stavu mám vnitřní jizvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
29.2.12 12:42

vyžádala bych si papír na očním, to je indikace k císaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
29.2.12 13:37

Tak na tu poškozenou sítnici mi přišli právě kvůli tomu, že jsem se byla informovat ohledně porodu. Zalasserovali to a nikdo mi nic neřekl jen „co bych prý chtěla, že vyjímku nepotřebuji“ :zed: . Tchýně tam dělá v kartotéce tak ukázala teď mou kartu ještě jiné docentce a ta se zhrozila, že ještě, že nakonec ten císař byl i když po 14ti hodinách zážitku, a zakázala mi i začít zase v posilovně a vůbe i těžší nákupy a tak. Ale, že bych si zašla na gyndu a tam mi dali papír na císaře rovnou to mě překvapuje 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
29.2.12 14:41

Tak dojdi za tou docentkou,at ti napise papir,ze nemuzes rodit spontanne a v porodnici se ho budou drzet.Jinak gynekolog neni schopen posoudit stav tvoji sitnice.Po jednom cisari se nedela automaticky cisar.Muze se udelat,ale neni to automaticky.Kdyz budes mit to vyjadreni od ocniho,nikdo nebude o nicem premyslet a ten rez ti udelaji.Jinak taky nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
1.3.12 09:05
Jindřiš píše:
verjanku píše:
Třeba můj gynekolog mi řekl, že pokud sama nebudu chtít podruhé rodit normálně, jakože fakt ne, tak že budu mít plánovaný císař. Zakladatelko, zkus se domluvit se svým gynekologem, ať nemusíš lítat po očním, atd… :palec:
tak první císař rozhodně neznamená,že další porod bude plánovaný císař, já jsem také po akutním císaři a když jsem podruhé otěhotněla, tak mi můj dr.řekl, že rodit budu přirozeně, že důvod k císaři není, ale nakonec jsem v 9.tt potratila, tak kdo ví jak by to dopadlo, protože mám nezahojenou vnitřní jizvu po císaři a nyní mám císaře už jistého v případě, že otěhotním a donosím, ale je fakt, že dodnes nevím jestli tenkrát ten dr.řešil v jakým stavu mám vnitřní jizvu

To mě moc mrzí… Mně můj gynekolog řekl, že podruhé ho většinou píše plánovaně, právě kvůli té jizvě, a taky, že je to jistější. A že by mě poslal rodit normálně, jen pokud bych sama chtěla, že po prvním císaři mě nikdo nemůže ,,nutit ".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
1.3.12 17:32

Ahoj, nevím kde to tak je, ale u nás jsou 2 porodnice a ani v jedné ti nenabídnou automaticky druhého císaře, kvůli prvnímu. Pokud to jde a není důvod rodí se normálně. Rodila jsem podruhé po první sekci a vůbec se mě na to nikdo, neptal. Při příjmu se jizva překontrolovala, všechno v pořádku, šup na porodní sál.
 S.

verjanku píše:
Jindřiš píše:
verjanku píše:
tak první císař rozhodně neznamená,že další porod bude plánovaný císař, já jsem také po akutním císaři a když jsem podruhé otěhotněla, tak mi můj dr.řekl, že rodit budu přirozeně, že důvod k císaři není, ale nakonec jsem v 9.tt potratila, tak kdo ví jak by to dopadlo, protože mám nezahojenou vnitřní jizvu po císaři a nyní mám císaře už jistého v případě, že otěhotním a donosím, ale je fakt, že dodnes nevím jestli tenkrát ten dr.řešil v jakým stavu mám vnitřní jizvu
To mě moc mrzí… Mně můj gynekolog řekl, že podruhé ho většinou píše plánovaně, právě kvůli té jizvě, a taky, že je to jistější. A že by mě poslal rodit normálně, jen pokud bych sama chtěla, že po prvním císaři mě nikdo nemůže ,,nutit ".
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.3.12 20:45

Helbell, mám podobný zkušenosti. Už chodím na oční jen k tomu, komu věřím, byla jsem u očního, kterej o mý vadě nic nevěděl (je vzácná) a taky by mě hnal na porodní sál, to by ale byla skoro jistota že oslepnu. Nejlepší je sehnat si očního se dvěma atestacema (to bývají doktoři hodně zkušený).Odkud jsi? Osobně doporučuju Dr. Diblíka z Karláku v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí